Autor Tema: Octavia 2.0 TDI 2008 zatrese kad se gasi  (Pročitano 3408 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ognjen1977Započeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
Octavia 2.0 TDI 2008 zatrese kad se gasi
« poslato: 27. Mar, 2019. 12:48 »
Postovane kolege,
Da li ste imali "probleme" kad gasite automobil da vam se desava da ponekad auto kao "zatrese" jednom ili nekad dva puta.?
Vecinom kad je hladan i ne bas svaki put kad ga gasite.
ASV ventil nije jer ne pokazuje gresku an instrument tabli.Najnormalnije menjam brzine bez problema,ubrzavanje je ok,ne trese na leru,ne trese kad polazim...Uglavnom ne svaki put ali u velikom broju slucajeva se desi da pri gasenju zatrese.
U servisu su mi rekli da po zvuku nisu sigurni dali je zamajac ili ne,da nije nista strasno da mogu da vozim i pratim dalje.
Mozda bude i neki nisac motora..?
Automobil se odrzava redovno i presao je 193 000 km.Do sada sam samo remontovao turbinu.

Ako ste imali ovaj simptom javite kako ste ga resili.
  • Vozi: octavia A5

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
Odg: Octavia 2.0 TDI 2008 zatrese kad se gasi
« Odgovor #1 poslato: 27. Mar, 2019. 13:38 »
Probaj da ga gasis sa kvacilom ako tad ne trese onda je zamajac . Ako trese i dalje mozda neki od nosaca motora ako si siguran da nije asv
  • Vozi: Octavia vRS mk1

• Ambition
« Odgovor #2 poslato: 27. Mar, 2019. 13:44 »
Hvala kolega na savetu.Nisam probao tu varijantu ali ima logike.
Bas cu probati danas pa javljam ishod.

Pozdrav!

• Ambition
« Odgovor #3 poslato: 27. Mar, 2019. 13:53 »
Hvala kolega na savetima .Sad videh da se poznajemo,uzimao sam delove od tebe a i culi smo se par puta na viber :)

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 27. Mar, 2019. 14:43 »
Probaj pa javi . Drago mi je da se znamo , tu sam kad zatreba  :)

• Ambition
« Odgovor #5 poslato: 04. Apr, 2019. 10:39 »
Postovani kolega,
Probavao sam unazad desetak dana da radim stvari prema tvom savetu.
Zapazio sam sledece:

Ukoliko drzim pritisnuto kvacilo, kad gasim, nekad zatrese a nekad ne.
Kad ne pritisnem kvacilo isto nekad zatrese a nekad ne.
Uopste ne mogu da provalim u kojim slucajevima zatrese ali u vecini slucajeva se desi kad je hladan.
E sad....da li je kvacilo,da li je zamajac,da li je nosac motora neki..pojma nemam sta da radim.
Bio sam pre mesec i po u ovlascenom servisu ali su mi rekli da prema njima jos nista nije za intervenciju,da vozim i da pratim sta se desava...

Hm...

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
« Odgovor #6 poslato: 04. Apr, 2019. 11:03 »
Ako ti je originalna ta km, onda je i zamajac moguće za zamenu, a i nosač motora, donji za početak proveri.
Da li u 2-goj brzini u, npr. na raskrsnici kada skrećeš i ubrzaš i dodaš gas, čuješ (osetiš) neki prigušeni "tup" iz prednjeg donjeg dela auta?
  • Vozi: Yeti

• Ambition
« Odgovor #7 poslato: 04. Apr, 2019. 11:20 »
Kilometraza je originalna a probacu danas da obratim paznju ovo sa drugom brzinom pa javljam..
Hvala na savetima ..valjda cemo resiti :)
javljam zapazanja...

• Ambition
« Odgovor #8 poslato: 08. Apr, 2019. 08:30 »
Postovani kolega,
Ovih dana sam probao nacin da ubrzavam u drugoj brzini ..nisam primetio nikakav zvuk  da se javi kao npr "tup"..
U svakom slucaju kad je hladan uvek se zatrese..Primetio sam da kad je auto na blagoj nizbrdici i kad se gasi da se ne desi da zatrese..
E sad,da li ovo ima ikakve veze sa nekim problemom nemam pojma...ne znam sta da radim dalje..

• Ambition
« Odgovor #9 poslato: 03. Jun, 2019. 15:10 »
Zamenio sam set kvacila i zamajac.Treskanje pri gasenju se smanjilo ali nije nestalo.Prenos vibracija na kabinu u leru  se smanjio ali nije nestao.Verovatno je neki nosac motora ili menjaca popustio..ako se nekome desavalo da i posle zamene seta kvacila ima ovakve simptome nek napise kako je resio... da li je nosac neki ili nesto drugo.
hvala

• Laurin&Klement
« Odgovor #10 poslato: 03. Jun, 2019. 17:27 »
Desavalo se naravno da je neki od nosaca stradao , to majstor bar lako proveri , cudi me da nije proverio kad je menjao zamajac . Desava se ljudima da hoce da zatrese na gasenju zbog klapne gasa ili ti asv klapne , znam da rece da si proverio greske ali nece svaki put da prijavi nazalost . Nek stane neko kod motora sa orvorenom haubom kad gasis da bar pokaze u kom delu trese ili odakle se cuje zvuk .

• Ambition
« Odgovor #11 poslato: 05. Jun, 2019. 10:51 »
Hvala Buco na javljanju!
Kod mene je neki eletro ASV tj,nije mehanicki.Da li se ASV moze skinuti pa pogledati ili ocistiti ne znam..Da li moze da se nesto poremeti ako se skida ASV? izgleda da se izbegava njegovo skidanje ..zasto? pojma nemam ...videcu na ponovnom pregledu u narednih desetak dana..moram pregledati nosace i ovu klapnu.Na bordu nemam gresaka.Ne znam vise sta moze biti uzrok.
MIslio sam da ce zamena seta kvacila i zamajca ovo resiti ali avaj...izgleda da mora jos da se strpim.
Javljam na kraju kad resim problem.

Pozzz

• Laurin&Klement
« Odgovor #12 poslato: 05. Jun, 2019. 14:12 »
Nije komplikovano uopste da se skine , 3 srafa , cisti se normalno ali je uglavnom problem unutar njega .

Van mreže Miro MNE

• Laurin&Klement
  • Ugled: 24
« Odgovor #13 poslato: 05. Jun, 2019. 22:26 »
Klapna, zamajac i nosaci motora/menjaca rade te probleme. Iz licnog iskustva zamjenio sve 3 stvari ali problem nije u potpunosti rijesen (nekad se ugasi mirno, nekad zalupa al ne pretjerano) i pripisujem ga divljem zamajcu koji iako je ugradjen nov sa garancijom posle 1000km je poceo da pokazuje simptome polovnog.

• Vozi: Fabia 2.0 MPI

Na mreži t.salai

• Laurin&Klement
  • Ugled: 46
  • Skoda SUPERMAN
« Odgovor #14 poslato: 05. Jun, 2019. 23:56 »
Hvala Buco na javljanju!
Kod mene je neki eletro ASV tj,nije mehanicki.Da li se ASV moze skinuti pa pogledati ili ocistiti ne znam..Da li moze da se nesto poremeti ako se skida ASV? izgleda da se izbegava njegovo skidanje ..zasto? pojma nemam ...videcu na ponovnom pregledu u narednih desetak dana..moram pregledati nosace i ovu klapnu.Na bordu nemam gresaka.Ne znam vise sta moze biti uzrok.
MIslio sam da ce zamena seta kvacila i zamajca ovo resiti ali avaj...izgleda da mora jos da se strpim.
Javljam na kraju kad resim problem.

Pozzz

ASV se izbjegava skidati kod dizela zato sto on zatvori dotok zraka motoru pa ga ugusi pri gasenju. Bez njega motor se strese jer se ugasi jer nema goriva. Vidi ono najbezbolnije, zice i dzek na ASV, mozda je upravo kontakt problem jer nema nekog obrasca u pojavi treskanja.
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+