Autor Tema: Zadnji brisac problem  (Pročitano 1665 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže stadiuz97Započeo temu

Zadnji brisac problem
« poslato: 06. Apr, 2019. 19:07 »
Pozz svima bio mi crko motoric zadnjeg  brisaca narucim drugi i kada je dosao vidim da je sa skode a5 2009 godina skopcam ga radi on ali samo kad je auto upaljeno na kontaktu nece.. pitanje je da li je to u redu ili ne..
  • Vozi: Skoda Octavia II A5 2006

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
Odg: Zadnji brisac problem
« Odgovor #1 poslato: 06. Apr, 2019. 19:25 »
Jel ti bitno da radi i na kontaktu?
Ja nisam ni probao nikada na kontaktu da li radi.. a i zasto bih

Van mreže milant

« Odgovor #2 poslato: 06. Apr, 2019. 19:26 »
To se i meni desavalo, otkrio sam da je razlog to sto nisam dobro namjestio polozaj ruke metlice brisaca, saraf kojim se priteze ruka metlice je bio pritegnut previse takodje, cim sam korigovao polozaj (dio koji prolazi kroz zadnju sofersajbnu pogurao da vise izadje) smanjio se pritisak na ruku metlice i samim tim i opterecenje na motor brisaca, tako da je sve funkcionisalo savrseno. Napomena, zadnji brisac nece raditi ukoliko gepek vrata nisu zatvorena. Da li ti je zadnji motor brisac bio sa ili bez zadnje prskalice?

Van mreže AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #3 poslato: 06. Apr, 2019. 19:27 »
@milant, to je bio razlog da nece na kontaktu da radi, vec samo kada je auto upaljen??

« Odgovor #4 poslato: 06. Apr, 2019. 19:31 »
@milant Nije mi druze toliko bitno ali sam siguran da mi je stari motor i na kontaktu radio pa ko tam da stavim elektroniku starog brisaca pa da vidim..

Van mreže milant

« Odgovor #5 poslato: 06. Apr, 2019. 19:45 »
@AcoSk meni konkretno nije htio na kontakt da okrene, kada je upaljeno auto mucio se. Cim sam korigovao polozaj metlice na nacin kako sam ti vec objasnio, sve je bilo ok. Negdje sam procitao da je stanje akumulatora takodje moglo da doprinese tome da nema dovoljno snage da okrene brisac kada je auto na 1 stepenu... Ja bih prvo probao da skinem ruku metlice i da pod kontaktom ukljucim zadnji brisac, ako okrene znaci da trebas da korigujes polozaj (pritegni i koriguj polozaj tri sarafa koja drze motor za unutrasnju stranu gepeka).... tako neces imati vise opterećenje na motor brisaca... Kada  budes skinuo metlicu lako ti je vidjeti da li je dio koji prolazi kroz zadnju sofersajbnu pravilnog ugla ili je postavljen nepravilno, ako je to slucaj zbog toga ti se motor muci da okrene metlicu brisaca...
« Poslednja izmena: 06. Apr, 2019. 19:51 milant »

Van mreže milant

« Odgovor #6 poslato: 06. Apr, 2019. 19:49 »
@stadiuz97 ako si kupio novi brisac ja ne bih prebacao elektroniku... mislim da je problem ili do akumulatora ili do nepravilnog polozaja motora brisaca pa samim tim i polozaja ruke metlice...

« Odgovor #7 poslato: 06. Apr, 2019. 20:05 »
Evo maloprije se obradovao radio na kontaktu kasnije upali auto nece.. Evo sada nece nikako....
« Poslednja izmena: 06. Apr, 2019. 20:11 stadiuz97 »

Van mreže milant

« Odgovor #8 poslato: 06. Apr, 2019. 20:35 »
Nece ni kada je upaljen auto?

« Odgovor #9 poslato: 06. Apr, 2019. 20:39 »
Nece druze ni kada je upaljen rasklopio sve da motoric na prazno radi i radio je dok je upaljen bio ali opet nece cas radi cas ne radi nije mi jasno

Van mreže milant

« Odgovor #10 poslato: 06. Apr, 2019. 20:41 »
Pozovi me na viber broj +38269030103