Autor Tema: Alati, njihov kvalitet i gdje ih nabaviti  (Pročitano 10781 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48

Odg: Alati, njihov kvalitet i gdje ih nabaviti
« Odgovor #45 poslato: 17. Jul, 2019. 17:03 »
takopdje napomenucu da u ovom naopakom kapitaliznu ime i brend ne znace vise ista! husquarnin trimer od 90 000 din je crkao za 3 meseca, zaribao klip. reseno je u garantnom roku. a ledjni atomizer za voce od viligera placen 15 000 din radi lepo vec godinama, ali se koristi amaterski moram reci, dok husquarnu koristim intenzivno i od kako je zamenjen ceo cilidar sa klipom, vec 5 godina nemam problema

Van mreže milosgranice

« Odgovor #46 poslato: 17. Jul, 2019. 20:49 »
Zuti einhell mi je sve jos u funkciji a zaboravio sam kad sam ga kupio, znate i sami da se ne pravi ko zna od kad, sad kupujem woby haus, isti je gazda einhell-a kod nas i woby-a, tako da ako nesto nema u woby-u onda einhell. Mislim da  za prosecnog korisnika kao sto sam ja je dobrog kvaliteta. Jedina mi je zamerka na brusilice, tu jeftine ne vrse posao. Napomenuo bih da je dosta bitna racionalna upotreba alata bez siljenja i forsiranja.
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže bugarin

« Odgovor #47 poslato: 17. Jul, 2019. 21:37 »
za brusilicu se treba otvoriti. dve male makite raubujemo vec 10 godina. jos jedna stoji u podrumu, fali joj samo prekidac za startovanje.

prosle godine kolega isece kabl na svojoj, mrzelo ga da ga menja i uzme na pumpi "bosch". bila ona akcija, skupljanja bodova tralala. izasla ga oko 25 eura. djubre..... od prvog dana krklja kao da se raspadaju lezajevi u njoj, teska, nije u balansu...... ma uzas......
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Marjanke

« Odgovor #48 poslato: 18. Jul, 2019. 00:21 »
Makita samo da resi problem sa prekidacem na maloj brusilici.

Послато са SM-J415FN  

Van mreže zare

« Odgovor #49 poslato: 18. Jul, 2019. 16:07 »
kad vulkanizer namerno zategne ludacki, nece ti ni cevka poluga sa t kljucem nista pomoci.
Nikada jos nisam dosao od vulkanizera da nisam odvio i ponovo sam zavio sve srafove. Proveris i ako slucajno treba dotegnes malo posle par voznji i neces nikada imati problema.
Sem ako ne zalepi aluminijum za gvozdje ali to vec nema veze sa stezanjem srafova.

Van mreže Marjanke

« Odgovor #50 poslato: 19. Jul, 2019. 10:11 »
Tesko da moze da zapekne od sezone do sezone zbog aluminijuma.

Послато са SM-J415FN  

Van mreže observer

« Odgovor #51 poslato: 19. Jul, 2019. 11:35 »
Ja ne koristim sipke i poluge, samo cekic (valjda necu slomiti nesto) ili skacem po kljucu dok ne popusti sraf :)
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Na mreži bigorZapočeo temu

« Odgovor #52 poslato: 19. Jul, 2019. 12:42 »
Tesko da moze da zapekne od sezone do sezone zbog aluminijuma.

Послато са SM-J415FN  
Zapekne drze, samo tako, muku mucim sa srafovima svaki put.
Valjda ima i do konusa srafa, pa kada se pogodi da citavin konusom nalegne na felnu ne da se odvrnuti. Ja sam bar tri do sad izvrtao i bacio. Onaj sigurnosni i ne zatezem vec samo malo da drzi, kad ga skidam on dobro bude zategnut, sta kako???

Послато са Redmi 4X  

• Vozi: skoda oktavia 2.0 AZJ

Van mreže Marjanke

« Odgovor #53 poslato: 19. Jul, 2019. 13:05 »
Tu nesto drugo onda ne odgovara.

Послато са SM-J415FN  

Van mreže zare

« Odgovor #54 poslato: 19. Jul, 2019. 17:37 »
Skoro da nema tu sta da ne odgovara. Gvozdje i aluminijum se "zavare" i nije cudo da spoj nije moguce rastaviti. Ko je vozio Cr-Mo bicikl sa aluminijumskom sticnom i nije je namazao sa mascu desavalo se da vise nikada ne moze da skine sticnu.
Ista prica je i ovde. Neki ne preporucuju jer se to ne podmazuje, neki rade, namazes tanko srafove mascu na konusima gde leze na aluminijumu i prilicno produzis vreme do sledeceg problema. Jeste da se greje, spira voda... ali pomaze.

Van mreže djordje48

« Odgovor #55 poslato: 19. Jul, 2019. 19:38 »
Bez sale imajte gumeni cekic u kolima. Da udarite po alu tocku ali i za druge namene. Multifunkcionalan je bravo2

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #56 poslato: 19. Jul, 2019. 20:24 »
Ma noga je za to zakon , a za druge stvari dodas jos i ruke   =)) .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže nemilose

« Odgovor #57 poslato: 14. Avg, 2019. 11:17 »
Makita samo da resi problem sa prekidacem na maloj brusilici.

Послато са SM-J415FN  
A ja sam mislio da ne umem da koristim ptekidač :-) ili da je moj primerak feleričan. Probao sam i da podmazujem, ali se uglavnom teže uključuje.
Inače, kupio sam skoro u Woby hausu dva komada njihovog akumulatorskog alata sa 20V Li-Ion baterijama. Videćemo koliko će da traje za povremenu upotrebu. Od ranije imam Makita šrafilicu sa NiCd baterijama. Lepo radi, ali kad god mi zatreba, baterije su prazne od stajanja. Sada sam uzeo jednu običnu šrafilicu i jednu udarnu od 1/2". Udarna je položila prvi ispit. Uspešno sam odvrnuo točkove na kolima, koje sam zategnuo kilo ključem. Verovatno se ne bi izborila sa vulkanizerski zavrnutim šrafovima :-)
  • Vozi: Škoda Superb III FL Ambition+ 1.5 TSI MT6

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #58 poslato: 14. Avg, 2019. 13:20 »
A ja sam mislio da ne umem da koristim ptekidač :-) ili da je moj primerak feleričan. Probao sam i da podmazujem, ali se uglavnom teže uključuje.
Inače, kupio sam skoro u Woby hausu dva komada njihovog akumulatorskog alata sa 20V Li-Ion baterijama. Videćemo koliko će da traje za povremenu upotrebu. Od ranije imam Makita šrafilicu sa NiCd baterijama. Lepo radi, ali kad god mi zatreba, baterije su prazne od stajanja. Sada sam uzeo jednu običnu šrafilicu i jednu udarnu od 1/2". Udarna je položila prvi ispit. Uspešno sam odvrnuo točkove na kolima, koje sam zategnuo kilo ključem. Verovatno se ne bi izborila sa vulkanizerski zavrnutim šrafovima :-)

Evo unistavam njihova 2 womax odvijaca na baterije vec god dana ne popustaju  :)
  • Vozi: Octavia vRS mk1