Autor Tema: Servis DSG 7 brzina, Octavia 2011, 1.6  (Pročitano 1172 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže stvladaZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 0
Servis DSG 7 brzina, Octavia 2011, 1.6
« poslato: 10. Maj, 2019. 18:13 »
Citam i trazim pravu informaciju, ali vidim da postoje razlicita misljenja, pa bih da jos jednom razradimo temu i zakljucimo da li je potrebno, i ako jeste na koliko raditi servis menjaca na Octavia 2011, 1.6 DSG 7 stepeni menjac.

Negde sam procitao da treba da se radi na 60k, opet negi govore o "suvom" i "mokrom" menjacu. Sve to mi ne daje jasnu sliku o tome da li treba da se uradi servis menjaca ili ne.

Ako je potrebno raditi servis sta to ukljucuje i koliko kosta otprilike za ovaj model Octavia-e.

Hvala unapred!

• Vozi: Octavia 2011, 1.6, DSG 7, L&K

Na mreži Karlheinz

• Administrator
  • Ugled: 103
  • Vozi: Yeti

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
Odg: Servis DSG 7 brzina, Octavia 2011, 1.6
« Odgovor #2 poslato: 11. Maj, 2019. 23:02 »
Servis na tom  menjacu u octaviji se radi na 60.000 pitao u ovlasvenom servisu.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

• Test Drive
  • *
« Odgovor #3 poslato: 12. Maj, 2019. 00:15 »
Posle par emailova dobio sam odgovor da je "poželjno zameniti ulje, i to 2l ulja u mehaničkom delu".
Bilo kako bilo, pojedini Skodini servisi su rekli da ne postoji servisni interval za ovaj tip menjaca, te ne mogu da kazu na koliko i ukoliko treba da se menja ulje.

Sa logicne strane, bilo kakav masinski sklop morao bi da ima neki vid podmazivanja, pa mi je zato cudno sto jedni pricaju da treba a drugi ne.

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
  • Ugled: 51
« Odgovor #4 poslato: 12. Maj, 2019. 01:36 »
Мислим да не би било лоше послати имејл у Чешку, са конкретним бројем шасије и питањем...ја сам тако ријешио дилему да ли је у мом мотору пливајући или фиксни замајац (пошто су се у исте моторе уграђивала оба)

Sent from my iPhone  

• Test Drive
  • *
« Odgovor #5 poslato: 12. Maj, 2019. 08:46 »
Imas li mozda direktan email koji bi mogao da podelis sa nama?
Svi emailovi na koje sam naisao vode ka lokalnim predstavnistvima a ne direktno na centralu?

Cak sam slao i email na infoline@skoda-auto.cz ali su mi oni rekli da kontaktiram lokalno predstavnistvo.

Na mreži MAKS

• Laurin&Klement
  • Ugled: 8
« Odgovor #6 poslato: 12. Maj, 2019. 08:59 »
Verovatno je tako. Mada zvuci malo sasavo. To je i mene cudilo da na mom bivsem auto fabija 1.2 dsg 7 2011 se nije radio servis menjaca. A zvao sam podosta ovlascenih servisa u ovoj nasoj zemlji. Mislim da se to zove menjac sa suvim kvacilom. A za ovaj DSG 7 1.6 oktaviji 2012 su mi rekli da se radi servis na 60.000 km .
Pa ti sad vidi sta ces.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže jovan.ilic.89

• Laurin&Klement
  • Ugled: 51
« Odgovor #7 poslato: 12. Maj, 2019. 09:16 »
Imas li mozda direktan email koji bi mogao da podelis sa nama?

Некад је било тих адреса... Лично сам некако дошао до њега - jaromir.tesar@skoda-auto.cz , а кад смо дошли у ситна цријевца укључио је у преписку и sks.service@skoda-auto.cz , па сам с њима све завршио

Sent from my iPhone  

• Test Drive
  • *
« Odgovor #8 poslato: 12. Maj, 2019. 09:20 »
Ja sam drugi vlasnik vozila, i koliko znam, auto je bio povucen zbog fabricke greske u vreme prvog vlasnika. Tada su valjda zamenili sinteticko ulje mineralnim i od tada na menjacu nista nije radjeno.
Auto ima 120k km, i zaista imam dilemu koga kontaktirati i sta raditi.

Opet kazem, sve teme koje sam procitao nisu jasno precizirale, a najgore od svega je sto ovlasceni serviseri imaju razlicita misljenja.

Nemam problem da uradim tu zamenu ulja, ali se plasim da to ne stvori neki drugi problem kasnije, bez razloga.
Kako su mi rekli vrsi se zamena ulja do negde do 2 litra, tako da nije to ni toliko veliki trosak, ali samo ako je ispravno to raditi.

Hvala @Jovan Ilic, pokusacu i njih da kontaktiram.

Van mreže Mr.Big Shot

• Active
  • **
  • Ugled: 1
« Odgovor #9 poslato: 12. Maj, 2019. 13:40 »
U sustini i jeste tako da ne postoji jasni interval kada se radi ta vrsta servisa, jer cini mi se da sam negde citao da VW cak tvrdi da to ulje moze da bude u autu tokom celog njegovog radnog veka. Naravno, svi smo svesni cinjenice da se jedna takva investicija pre ili kasnije i te kako isplati kako bi se u buducnosti izbegli eventualni kvarovi i kako bi se produzio radni vek automobila. Proizvodjacima je naravno svejedno jer eventualne posledice mogu da se pojave tek po isteku garancije :D

Sent from my iPhone  
  • Vozi: Škoda Octavia L&K 2.0 TDI