Autor Tema: Razlike izmedju amundsen i columbus medijskog sistema?  (Pročitano 12662 puta)

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži zzeelljjkkoo

Odg: Razlike izmedju amundsen i columbus medijskog sistema?
« Odgovor #45 poslato: 01. Avg, 2025. 09:43 »
Па баш сам за S23 негде прочитао да је човеку АА прорадио после апдејта од 1. јуна.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže McGrady

« Odgovor #46 poslato: 01. Avg, 2025. 09:50 »
Па баш сам за S23 негде прочитао да је човеку АА прорадио после апдејта од 1. јуна.
Apdejtovan, ali neće...
  • Vozi: Kodiaq

Van mreže Remark78

« Odgovor #47 poslato: 01. Avg, 2025. 11:23 »
Riknuli mi prednji zvučnici, ima li neko predlog tj. iskustva koje zamenske staviti?

Mislio sam da ubacim ove: https://grtgroup.net/prodaja/hertz-uno-k-165-300w-dvosistemski-zvucnici-165mm-2/

Ali nisam siguran da ću dobiti bolji zvuk od fabričkih, pogotovo zato što ne bih da ubacujem pojačalo, mislim da nema potrebe. Generalno, muzikom u Oktaviji sam prilično zadovoljan, pa je možda bolje da vijam polovne originalne? Šta mislite?

Vidim da Škoda u nekoj opremi ima Canton zvučnike, možda bih mogao da potražim te polovne, ako se nađu po pristojnoj ceni, kontam da su bolji od ovih "običnih".
Taman i basove u vratima i visokotonce kod retrovizora da zamenim, još ako dobijem i maskicu visokotonaca na kojoj piše "Canton", super..  :)
  • Vozi: Škoda Oktavija 1.6 tdi 116ks 2018.

Na mreži Warlock

« Odgovor #48 poslato: 01. Avg, 2025. 12:09 »
Tvoj radio neće nista bolji kvalitet dati, dzaba bacaš novac. Uzmi nove orginale. Polovni upitno kako su sačuvani. Ako hoces bolji kvalitet bassa moras da uzmes damping matrijal i oblepis vrata. Tako ces dobiti zvuk 5x bolji. A sve sto bi ostalo ugradjivao zahteva pojačalo a solidno košta.
  • Vozi: Fabia

Van mreže Remark78

« Odgovor #49 poslato: 08. Avg, 2025. 11:24 »
Riknuli mi prednji zvučnici, ima li neko predlog tj. iskustva koje zamenske staviti?

Mislio sam da ubacim ove: https://grtgroup.net/prodaja/hertz-uno-k-165-300w-dvosistemski-zvucnici-165mm-2/

Ali nisam siguran da ću dobiti bolji zvuk od fabričkih, pogotovo zato što ne bih da ubacujem pojačalo, mislim da nema potrebe. Generalno, muzikom u Oktaviji sam prilično zadovoljan, pa je možda bolje da vijam polovne originalne? Šta mislite?

Malo sam istražio ovu tematiku, Rusi su tu najbolji, na forumu drive2.ru

Novije Oktavije 3 uglavnom imaju zvučnike sa kataloškim brojem 5E0035411J, imaju veliki magnet za razliku od starijih serija i dobro sviraju. Ali imaju problem sa smicanjem ili otpadanjem tog magneta. Kada se magnet malo smakne, pritisne zavojnicu i zvučnik više ne može da svira ili zavojnica češe o magnet pa se čuje krčanje. Ovo je izgleda čest problem sa tom serijom zvučnika. Kada se magnet smakne ili otpadne da bi se vratio potreban je specijalan alat za centriranje, može i to da se sredi, ali teško je.

Nisam hteo da kupujem zamenske zvučnike (Hertz, Pioneer, GroundZero,...) jer smatram da jeftinije serije bez pojačala ne bi dale ništa bolji zvuk, a napatio bih se sa montažom, distancerima, odbojnicima, ...

Poručio sam polovne 5E0035411J za Škodu, 40 eur/par. Oko magneta sam zalio epoksidni Bison dvokomponentni lepak i nadam se da više ne može doći do smicanja.

Zvuk je ponovo standardno dobar, ima tu lepog basa, ništa premijum ali sasvim zadovoljavajuće za auto.  bravo2

• Vozi: Škoda Oktavija 1.6 tdi 116ks 2018.

Na mreži Warlock

« Odgovor #50 poslato: 08. Avg, 2025. 11:42 »
Distanceri na temu 20e.
Dobri zvucnici koji idu bez pojacala Focal Jbl oko 130e par. Sa visokotoncima. Damping materijal oko 50e. Dobije se simfonija.
  • Vozi: Fabia