Autor Tema: Razlike izmedju amundsen i columbus medijskog sistema?  (Pročitano 12675 puta)

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže hirurg

Odg: Razlike izmedju amundsen i columbus medijskog sistema?
« Odgovor #30 poslato: 20. Mar, 2024. 11:29 »
Isto se meni desava kad pokrenem apk Kodi. Mislim da je u rezoluciji problem...

Van mreže Remark78

« Odgovor #31 poslato: 20. Mar, 2024. 12:04 »
Ipak mogu da se prikazuju slike, ali ne sme da bude prevelika rezolucija.
  • Vozi: Škoda Oktavija 1.6 tdi 116ks 2018.

Van mreže hirurg

« Odgovor #32 poslato: 20. Mar, 2024. 12:39 »
Pa da. Neka glupa rezolucija je na njemu. Morali su da ukenjaju na takvim stvarima...

Van mreže nikola indjija

« Odgovor #33 poslato: 24. Jun, 2024. 09:25 »
Koju android multimediju uzeti za a7 octaviu?
Mislim na ove iz oglasa oko 200e
  • Vozi: skoda oktavia 3 1.2 tsi 105hp+seat cordoba 1.9sdi+fiat ducato 2.8 jtd

Van mreže McGrady

« Odgovor #34 poslato: 31. Jul, 2025. 11:05 »
Pozdrav,

I ja imam ovakvu multimediu (neko napisa Amundsen MIB2). Ima dva SD slota gde je jedan popunjen navigacijom, i ima jedan USB.
Pokušao sam da pustim video u mirovanju i samo mi je reprodukovao zvuk.

Pitanje je da li postoji neki način da se hakuje da imam video u pokretu, ili mi je jedina opcija Columbus od 9,2", ona skroz touch bez dugmića?
Vozilo u pitanju je Kodiaq 2020.

Hvala unapred.
  • Vozi: Kodiaq

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #35 poslato: 31. Jul, 2025. 11:19 »
Утврди прво који је тачно уређај у Кодију, да ли је МИБ2 или можда и МИБ3, с обзиром да је за тај модел и годиште могуће оба.
Па после тога у упутству да се види да ли и који формат видео фајла може да се "врти" на мултимедији.

Могуће је кодирање, односно "хаковање", видеа у покрету.
  • Vozi: Fabia IV 1.0 MPI 80ks Ambition 2023

Van mreže McGrady

« Odgovor #36 poslato: 31. Jul, 2025. 11:34 »
Утврди прво који је тачно уређај у Кодију, да ли је МИБ2 или можда и МИБ3, с обзиром да је за тај модел и годиште могуће оба.
Па после тога у упутству да се види да ли и који формат видео фајла може да се "врти" на мултимедији.

Могуће је кодирање, односно "хаковање", видеа у покрету.

A kako to da utvrdim, preko dijagnostike ili neki drugi način?
Ja sam negde pročitao da za Amundsen ne postoji varijanta da može da se kodira video u vožnji jer jednostavno ne podržava.
Isto kao i ako ti ne radi video u mirovanju, da neće moći ni video u pokretu da se omogući...
Tek sam kupio auto, i ne bih da sad moram da menjam celu multimediu zbog toga, ali bi mi baš značilo da mogu to da otključam.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #37 poslato: 31. Jul, 2025. 11:49 »
Требало би да се држи тастер MENU на мултимедији мало дуже, док се не појаве опције кроз које се могу видети подаци о МИБу (фирмвер, софвер, серијски број, ...). Изабере се прва опција - Software/update versions, и после тога се добије податак о верзији мултимедије.

Ево и линка како то проверити: https://www.youtube.com/watch?v=4I5Lnwc1w5c

Кад се утврди који је МИБ онда у упутство возила да се види да ли може и како.

Ако заиста не може видео да се пушта онда је опција телефон, АндроидАуто и пуштање са Јутјубета, или можда са неког плејера на телефону (ово нисам пробао). Онда не би требала да важе ограничења око кретања. 

Van mreže Remark78

« Odgovor #38 poslato: 31. Jul, 2025. 13:17 »
Riknuli mi prednji zvučnici, ima li neko predlog tj. iskustva koje zamenske staviti?

Mislio sam da ubacim ove: https://grtgroup.net/prodaja/hertz-uno-k-165-300w-dvosistemski-zvucnici-165mm-2/

Ali nisam siguran da ću dobiti bolji zvuk od fabričkih, pogotovo zato što ne bih da ubacujem pojačalo, mislim da nema potrebe. Generalno, muzikom u Oktaviji sam prilično zadovoljan, pa je možda bolje da vijam polovne originalne? Šta mislite?
  • Vozi: Škoda Oktavija 1.6 tdi 116ks 2018.

Van mreže McGrady

« Odgovor #39 poslato: 31. Jul, 2025. 14:31 »
Требало би да се држи тастер MENU на мултимедији мало дуже, док се не појаве опције кроз које се могу видети подаци о МИБу (фирмвер, софвер, серијски број, ...). Изабере се прва опција - Software/update versions, и после тога се добије податак о верзији мултимедије.

Ево и линка како то проверити: https://www.youtube.com/watch?v=4I5Lnwc1w5c

Кад се утврди који је МИБ онда у упутство возила да се види да ли може и како.

Ако заиста не може видео да се пушта онда је опција телефон, АндроидАуто и пуштање са Јутјубета, или можда са неког плејера на телефону (ово нисам пробао). Онда не би требала да важе ограничења око кретања.

Da, probao sam preko Android auta i aplikacija Car Stream i Fermata auto i nijedna neće. Za Car Stream mi izbacuje da nema novih poruka i ne prikazuje mi kao na telefonu, a Fermato jednostavno neće da pusta video ... iako ih vidim preko Android auta na multimediji.
Izgleda da android 15 na telefonu to sve blokira...

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #40 poslato: 31. Jul, 2025. 14:50 »
Пробај редом:
1. Утврди који је тачно МИБ
2. На основу тога да се види да ли је видео уопште могућ директно на мултимедији
3. Пробај АндроидАуто са неким старијим Андроидом ако мислиш да је 15ица проблем

На мојој Ф је МИБ3, Swing, не може видео директно, али преко АндроидАуто ради CarStream (Јутјуб), и у покрету, нисам пробао неки плејер са мојим фајлом. На телефону је Андроид 12.

Van mreže McGrady

« Odgovor #41 poslato: 01. Avg, 2025. 08:01 »
Evo slikao sam sa podacima o softveru, serijskom broju i sl. Kako da utvrdim sada koji je MIB ?
Jedno pitanje, da li meni uopšte treba video u vožnji, pošto meni sve što treba je youtube u vožnji, kad se krećem autoputem kreni-stani sat vremena, da mogu da pustim malo neki podcast i slično.
Znači pitanje je da li bi omogućavanjem videa u vožnji opcije (ako je uopšte moguće), mogao da puštam youtube preko telefona?
Ili video u vožnji znači da ubacim usb sa nekim video klipovima i da mogu npr. deci da puštam crtaće (što mi ne treba)?
Kažem probao sam preko andoroid auto aplikacija carstrem i Fermato, ali izgleda da ne može :-/

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #42 poslato: 01. Avg, 2025. 08:40 »
Одеш на сајт https://mib-helper.com и укуцаш ово MST2_EU_SK_ZR_P0478T. То је тренутно твој тзв. SW Train, и на основу тога добијеш доста информација о уређају и подршци за њега.

Твој уређај је МИБ2 Стандард, Шкода Болеро/Амундсен. Колико може да се види, постоји новији фирмвер, али ако твој уређај ради без проблема не треба ништа дирати. Видим и да за VIM (Video in Motion) или нема метода да се реши или уређај не подржава видео.

Сада нађи ажурно упутство за Кодија и у њему види које су могућности уређаја, односно да ли има подршку за видео фајлове. ВИМ значи да ти са неког свог медија (СД картица, УСБ, ...) пушташ видео фајлове док се возило креће.

АндроидАуто и CarStream то све прескачу и ако је све у реду Јутјуб би морао да можеш користити, независно да ли се возило креће или не, бар је тако код мене, јер моја мултимедија уопште не подржава видео сама по себи. Колико се може испратити на нету, доста људи има проблема са АндроидАуто после преласка на Андроид 15, и зависно од произвођача телефона то се апдејтовима Андроида временом реши или не. И проблеми су различити и зависно од произвођача телефона, типа да ли уопште АА ради или нешто не ради добро или шта већ.

Који телефон користиш? Надам се да га редовно апдејтујеш.

Знаш ли можда у ком месецу које године је Коди произведен? То је потребно ради скидања што ажурнијег упутства.

Ако си из Бгд, а и ако ниси, можемо се наћи и прикачити мој телефон, да проверимо да ли тако ради. Код мене је Андроид 12, и тиме би добили потврду да је вероватно 15ица проблем, па онда треба чекати док се то у неком моменту не реши неким апдејтом ОСа.

Na mreži zzeelljjkkoo

« Odgovor #43 poslato: 01. Avg, 2025. 09:07 »
Ако сам изабрао право упутство, онда изгледа Болеро/Амундсен немају подршку за видео директно са уређаја.  :(

Остаје да се "туче" АА док не проради.  :)

Van mreže McGrady

« Odgovor #44 poslato: 01. Avg, 2025. 09:29 »
E, hvala na informacijama...
I ja sam pročitao na par mesta da Amundsen ne podržava video u vožnji. A imam Samsung S23+ sa android 15, ali imam i neke starije telefone pa ću baš da probam.
Android auto je izgleda jedina opcija, ili ima onih USB sa AA - koliko sam pročitao to radi super.