Autor Tema: zamjena instalacije izmedu vozacevih vratiju i karoserije  (Pročitano 1105 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže akriza11Započeo temu

zamjena instalacije izmedu vozacevih vratiju i karoserije
« poslato: 27. Maj, 2019. 09:46 »
izmjenio bi kablove koji se nalaze u rebrastoj gumenoj cijevi izmedu vozacevih vratiju i karoserije.Da li ima ko kakav link da pogledam kako se to mijenja?
  • Vozi: Škoda Fabia 2 combi,sport stile 1,4 16v 2008god

Van mreže soneje

Odg: zamjena instalacije izmedu vozacevih vratiju i karoserije
« Odgovor #1 poslato: 09. Nov, 2019. 20:38 »
Ne znam da li uopste i mogu da se menjaju,i ja bih neke menjao jer ima negde prekide ali gledam kablove i mislim da je to neizvodljivo.
  • Vozi: Skoda Fabia 1.4MPI

Van mreže dragan tb

« Odgovor #2 poslato: 10. Nov, 2019. 18:20 »
soneje
Ne bih se složio.Zahtjevno jeste ali je i izvodljivo.Problem je to koji muči mnoge od nas.Vremenom žice popucaju.Ali znam da ljudi uz malo truda uspijevaju.Najveći je problem skinuti sve.I onda lagano,na stol i žicu po žicu.S kraja na kraj.Nikako istovremeno otkinuti dvije žice.Nećete poslije znati koji je kraj od koje pa da ne pomješate.Kidati što bliže konektoru.Tu lemiti i izolovati,naravno.Meni je osamnaestogodišnji dečko(sin od prijatelja)objašnjavao.Uradio je to na svojoj Oktaviji.Ima par sati posla.Planiram da uradim isto za neki dan.
  • Vozi: Škoda Fabia 1,9 tdi

Van mreže dragan tb

« Odgovor #3 poslato: 10. Nov, 2019. 18:24 »
https://www.olx.ba/artikal/35688074/instalacija-vrata-skoda-fabia-vozacevih-vrata/
Ovaj čovjek to prodaje,ali postavio sam link tek da vidite kako to izgleda.Mislim kada bi se originalni i naručio dio u ovlaštenom servisu,da je jako skup.Vrijedi se potruditi.

Van mreže dragan tb

« Odgovor #4 poslato: 10. Nov, 2019. 19:10 »
https://youtu.be/pjtJGwhmi9I
Ubodoh slučajno.To je to.Naoružaj se strpljenjem i udri!

Van mreže zarko.milutinovi

« Odgovor #5 poslato: 16. Nov, 2019. 17:17 »
Ja sam bio pre neki dan kod električna da mi lemi žice u vozačevim vratima pošto su mi 3 pukle i nije mi radio prozor retrovizor i zaključavanje vrata. Kaže mi majstor da je to boljka kod njih posto su mnogoooo tanke žice.

Poslato sa JSN-L21  

Van mreže dragan tb

« Odgovor #6 poslato: 16. Nov, 2019. 18:14 »
Ovo je rešenje,što je ovaj sa videa uradio.Samo,koje žice.Neke kvalitetnije.Ako bi se javio neko od električara da nas posavjetuje

Van mreže dragan tb

« Odgovor #7 poslato: 22. Jan, 2020. 08:50 »
i kod mene slična stvar,kada sam gumu razmakao vidim da ima popucalih žica.Nigdje ne mogu da nađem džek i žice.Ima na ebay,oko 40 dolara po komadu.Da li ima neko što je skidao sve komplet jer me zanima da li se može izvući sve van pa mijenjati na stolu žicu po žicu,nekako mi onaj konektor što u šasiju ide djeluje krupan da bi se mogao izvući bez cvikanja svih žica.I druga stvar koja me zanima da li neko zna da li su ove žice pod konstantnim naponom ili napon samo dolazi kada se zada komanda,npr da se otvori prozor,ili zaključa auto itd itd.Plašim se da se ne upali auto ako su gole ili pukle žice.Nešzo sam i prevezivao ali kilavo je to sve dok se sve na stol ne stavi