Boban 60 i 1 gost pregledaju ovu temu.
prošle godine imao isti problem.Otišao dihtung glave.Ravnjanje(obrada) glave 25eur,G12 3 flaše oko 2000din i ruke 7000din.Naravno odmah sam odradio i mali servis. Kao i kod Bugija nije bilo mehurića već kada dostigne radnu temperaturu i otvori termostat tada je prilikom turiranja antifriz kuljao iz posude.Majstor je imao neki uređaj koji se navrne na posudu rashladne tečnosti i kada se turira tečnost u tom uređaju promeni boju ako ima izduvnih gasova u rashladnom sistemu,što je pokazatelj da je otišao dihtung glave motora.
ne moze da izbacuje mehurice jer je povratna cev za rashladnu tecnost u gornjoj zoni posude, 5-6 cm iznad max nivoa tecnosti. da je cev na sredini posude bilo bi mozda mehurica ovako jok.kod mene nije bilo ni mehurica, ni nicega. samo je nivo opadao i creva su bila tvrdja, i tokom leta pod klimom je dizao temperaturu do crvenog. to je u varijanti da je stradao dihtung na delu izmedju cilindra i kanala rashladne tecnosti. pri paljenju radi na tri klipa, dok ne izbaci vodu iz cilindra i posle minut dva se normalizuje rad.ako je stradao izmedju cilindra i kanala ulja, ne gubi rashladnu tecnost ali mesa gorivo i ulje.i na kraju ako je zveknuo izmedju kanala za ulje i kanala za rashladnu tecnost (sto sam do sada malo puta cuo i video) rashladnu tecnost ce bacati u ulje.
Da ali ako napunis posudu za antifriz onda mora pokazati(nadam se da nisam pogresno shvacen),imaju foru majstori za sve.
Niko nije spominjao majstora, pa ni ti.Covek je trazio savet sta da uradi SAM pre nego sto otera auto u servis.Ako si hteo da mu kazes da napuni posudu do vrha, pa onda da testira, onda si trebao tako i da napises, a ne samo da kazes da MORA da baca mehurice u posudi ako je crko dihtung.I ja se nadam da nisam pogresno shvacen.