Autor Tema: Problem- Gubitak rashladne tecnosti  (Pročitano 14957 puta)

Boban 60 i 1 gost pregledaju ovu temu.

Odg: Problem- Gubitak rashladne tecnosti
« Odgovor #30 poslato: 22. Okt, 2018. 14:42 »
Ne mora da znaci da kad imas "majonez" na cepu od ulja da je havarija. To je kondenz; kad vozis cesto kratke rekacije.To je imao moj bivsi auti, motor bio u extra stanju. Nikad kvar na njemu.

Послато са GT-I9515  

Van mreže DusanZi

« Odgovor #31 poslato: 25. Jan, 2019. 14:11 »
procitao sam sve ali mislim da niko nije imao slican problem
Gubio je po malo tecnost poslednje dve godine. U isto vrwme je poceo unutra i da magli. Majstor mi je rekao da je mali grejac ispod table otisao i da ce ga zameniti. Pored njega je zamenio i čantru i ceo antifriz. Veliki i nimalo jeftin pisao.
Sve bilo ok 10 dana i posle toga izgubi tecnost 2 prsta ispod minimuma, majstor gledao kaze unutra i ispod suv i vrv je vazduh. Presao posle 800km i sve bilo ok, rekoh super to je to! Nisam ga vozio 10 dana i posle 10 dana pri prvog startovanja motora ukljucila mi se lampica za tecnost, pogledam i on opet 2 prsta ispod minimuma. On ga opet dizao i gledao i kaže vrv dihtung otisao! Sta mi je ciniti?
Izgubio je za mesec litar, merac pokazuje normalan nivo ulja. Na cepu od ulja ima bela pena ali je ona uvek zimi prisutna.
Majstor je super i verujem mu samo mi nije jasno kako menjanje antifriza i tog grejaca dovede do ovoga????
Hvala unapred svima!
  • Vozi: Fabia 1.4 mpi

Van mreže t.salai

« Odgovor #32 poslato: 26. Jan, 2019. 14:19 »
Pogledaj kapi li na crijevima sto idu u firewall za mali kiler. Meni je TDI gubio tecnost od kada sam prebacio motor i nisam mogao skontati sta je, poludio vise. Nakon 7 mjeseci i jedno 20h na dizalici skontam da su pukle gumice na crijevima i da je balio vodu tu koja se slijevala niz toplinsku zastitu auspuha pa na zastitnu plastiku lijeve strane poda i izlazila kod zadnjeg lijevog tocka  hearcut

Vodu ispod auta neces vidjeti niti na zastitnoj plastici jer kapa na auspuh pa ispari ili se slije niz njega dalje prema zadnjem dijelu auta.
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže Jovan1991

« Odgovor #33 poslato: 09. Jan, 2021. 21:08 »
Zdravo, opet ja... Ovako danas sam mijenjao termostat i zamijenim upali ventilator sve top i onda ga parkiram i nakon pola sata upalim vozim i zapisti lampica hvali vode ja kad ono ni kapi vode u posudu a na racvi gdje termostat pusta antifriz... Onda kod majstora odem i gumica fabricki losa vrati staru i ono top bude... Opet auto ostavim parkirano nekih 2h upali vozim po gradu mozda par kilometara opet lampica opet hvali vode... Ja stanem dolijem odem kod majstora i radi auto i ni grama jednog ne trosi i vozim ga 15 km i ni grama ne potrosi... Ako moze pomoc sta li to m9ze biti? Hvala unaprijed svaki savjet dobro dosao...
  • Vozi: Skoda oktavia 1,9 tdi 77kw

Van mreže mar_cog

« Odgovor #34 poslato: 09. Jan, 2021. 21:29 »
Kad je zamenjena gumica da li ste sacekali da se auto zagreje na radnu temperaruru, da bi se sistem izluftirao?
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Van mreže Jovan1991

« Odgovor #35 poslato: 09. Jan, 2021. 21:38 »
Vozio po gradu i ventilator poceo da se okrece... Onda ugasio i 2 h auto mirovalo na parkingu... Kasnije upalio auto vozio po gradu mozda 2 km gore dolje... I kada je digao temp. Na otprilike 70 c upalila se lampica da hvali vode... Stao otvorio haubu i vidio da hvali vode dolio i gledao kako lagano spusta do minimuma vodu odem do majstora dolijem9 do maksimuma i nakon toga prodjem 15 km i ni grama nije potrosila skoda... Temp na 90 drzi i sve ok... Na racvu nisam primijetio da pusta isl osim ako nisje pustilo dok je motor bio hladan a kada se ugrijao prestalo mozda... Ni sam ne razumijem stase desava jer mi to nelogicno haos.... Da napomenem da ni grama nije trosila vode do danas dok nisam zamijenio termostat... Molim vas za pomoc sta li tacno moze biti jer ni sam neznam sta se desava...

Van mreže mar_cog

« Odgovor #36 poslato: 09. Jan, 2021. 21:52 »
Verovatno nakon zamene gumice niste izluftirali sistem. U principu, u sistemu je ostalo vazduha, pa kad se termostat otvorio, auto je povukao tecnosti koliko mu treba. Obrati paznju na nivo u posudi narednih dana i na samu racvu da ne procuri ponovo. Nadamo se da je majstor naneo malo diht mase  :)
  • Vozi: Skoda Fabia Combi 1.9TDI

Van mreže Jovan1991

« Odgovor #37 poslato: 10. Jan, 2021. 02:42 »
Nije nista samo smo dosipali vodu, nije ozracivao nista ili kako vec to ide... Znam samo da cu od auta i od majstora secer da dobijem na kraju kunem ti se

Van mreže Jovan1991

« Odgovor #38 poslato: 10. Jan, 2021. 07:43 »
I jelogicno mi to da hladan motor gubi vodu a cim se ugrije ne gubi nista to ne kontam

Van mreže pajapop

« Odgovor #39 poslato: 10. Jan, 2021. 08:52 »
I jelogicno mi to da hladan motor gubi vodu a cim se ugrije ne gubi nista to ne kontam

Citajuci tvoj post, verovatno se desilo ono sto ti je Marcog objasnio...kod zamene dihtunga nije ponovo ispostovana procedura ozracivanja sistema...Sad prati stanje...A na tvoje pitanje, pa logicno je...Kod losih spojeva, labave selne, stare  i ispucale gume creva na hladno dolazi do curenja, jer se materijali na hladnoci skkupljaju pa se spojevi "razlabavljjuju"...A na toplo, materijali se sire..."nabreknu"...spoj dobija jaci kontakt, pa curenja nema...To je cesta pojava na svim automobilima...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže Jovan1991

« Odgovor #40 poslato: 10. Jan, 2021. 09:10 »
Pa dbr je ja sam mislio problem do motora nesto... Uhh sad mi lakse... Posle cu da ga upalim i da vidim sta ce da se desi... Vjerujte danas majstora nema ali bukvalno nema... I ja cak kazem majstoru mozel bit da zbog hladnoce pusta da ne diktuje gumica on oaze ko na hladno ko na toplo 9no ce da pusta... I to jos ljut covjek... Ja upalim auto i kuci...sta drugo...

Van mreže nebojsa1506

Skoda fabia 1.4tdi,2006god. gubila tecnost kod malog hladnjaka, moram reći da sam za ovaj problem nasao na forumu resenje gde je lik opisao postupak skidanja cevi sa imbus kljucem, problem su bile izgorele gumice koje se nalaze na ulazu u mali hladnjak, malo je nepristupacno za zamenu, ali sam uspeo sa gibljivim nastavcima da ih skinem i narucim druge, pa cu polako da ih vratim, i nadam se da ce to funkcionisati... Ovo je jeftinija varijanta i obzirom da je skidanje malog hladnjaka 100e, jer se skida cela instrument tabla...evo slike u prilogu
  • Vozi: Škoda fabia 1.4 tdi

Van mreže Jovan1991

« Odgovor #42 poslato: 31. Okt, 2022. 08:07 »
Zdravo opet ja da vas malo smaram i trazmi savjet vezano za gubitak antifriza

Van mreže Jovan1991

« Odgovor #43 poslato: 31. Okt, 2022. 08:17 »
Prije 20 dana mi crkla turbina i nakon zamjene vidim hvali antifriza nakon sto auto bilo parkirano, dolijem i vozim i nakon 100 km vidim da hvali ali je stvar u tome sto ne gubi u voznji vec samo kada je auto parkirano, i pouce. Ranijim iskustvo sam primijetio da se natifriz skupljacna rebru od bloka motora blizu termostata, podjem kod majstora i on mi kaze da je velika vjerovatnoca da gubi kada je hladan na gumici od crijeva blizu termostata sto ide oko motora ili na samom termostatu, ja nisam primijetio na toj cijevi da curi(do duse nepristupacna je haos isto kao i termostat da bi se uocilo} i da skratim pricu skinemo termostat prekljuce gumica zdrava i dodamo diktung mase i vratimo ozracimo sistem i sve super da bi juce ujutru nakon sto automobil prekonacio bilo opet vlazno od antifriza i hvali vode... Ja onako bijesan upalim auto odem do grada vozio jedno 15 km i parkiram opet auto i jutros otvorim vidim opet malo hvali vode ali neznatno ali ni malo nije vlazno od antifriza... Postavicu dalje slike da bi vam bar malo docarao situaciju... Zanimaju me vasi savjeti i iskustva sta i kako dalje da radim? Bukvalno sta mi para "skodilak" posrka novu u salonu sam mogao kupit

Van mreže Jovan1991

« Odgovor #44 poslato: 31. Okt, 2022. 08:20 »
Posto moze samo po 1 slika pa cu vam ovako slati da vidite o cemu se radi... Po ovome nebih rekao da je problem do ove cijevi jer se vidi da se sa nje ne sliva i nema traga antifrizu da je osusen