Autor Tema: DizelADITIV za ciscenje EGR ventila na Octavia1.6TDI DPF 2010.g.-110000km ???  (Pročitano 5485 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
Ja sam otisao na redovan servis menjanja ulja i filtera, a posle servisa na pruzimanju kola dobio obavestenje kako su me ionako mislili kontaktirati u vezi softvera i da su ga po svom nahodjenju updejtovali.

Nisu smeli sami bez tvog pristanka da urade update. Definitivno reklamacija.

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • Ugled: 38
Bese 2 godine garancija na rad i delove... Ako je tako, kasno mu je, jer je 2016. radjeno

Van mreže -nebojsa-

• Laurin&Klement
  • Ugled: 63
Nadam se da ce vlasnik potvrditi, ja koliko sam razumeo i jedno i drugo se od relativno skoro zbilo :) , i recall i problem sa EGRom.
Ako je u okviru zakonskog roka, ja bih se zalio. Jeste EGR kod 1,6tdi sporan ali ovde se problem javio posle recall-a i nema razloga ne probati nag**iti servis koji je svojevoljno odradio recall (mada i njih razumem, ne biste verovali koliko uvoznici i proizvodjaci navaljuju i guraju odradjivanje tih kampanja) i VW koji to forsira, jer mora naravno  :)
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

Van mreže Vladimir.NordZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 1
Cisto informacije radi Update su radili krajem prosle godine. Problemi su poceli 4 meseca kasnije. Ovde uvoznik priznaje reklamaciju samo onima kojima je nastao problem na EGR i DPF 1000-2000km posle update.
Ja sam nazalost ovde useljenik, uz to iz Srbije sto znaci da sam po svojim pravima negde ispod flore i faune. Sami Norvezani koji su isterivali slican problem sa servisima nisu mnogo postigli sem onih kojima se problem javio neposredno posle update.
Ja licno mislim da kvar nije na EGR jeg bi bio stalno prisutan vec na nekom senzoru ili sta vec znam.
Upravo sam prevezao 1200km magistralom i lampa se palila na 25tom km, 86tom km, 140tom km, 186tom km, i kasnije na 868om km, 920om km. Dakle onda stanem pored puta, iskljucim i startujem auto nanovo i greske nema, a motor je van safe moda.
Automobil vuce odlicno, ubrzava lepo, tako da sve u svemu milina sem "sitnice"  ;) koja eto srecu kvari...

Upravo sam kontaktirao poznat i pouzdan servis sa upitom da pored citanja greske urade i vizuelnu pretragu i ispitivanje svega moguceg oko EGR al njihov odgocor je da sto se njih tice oni ce da menjaju EGR ako to iscitaju kao gresku na svojoj dijagnostici i to mi je to...

Da je Srbija blize dovezao bih auto tu na servis i da se manem doktora på ovdasnjim servisima ...Da ne objasnjavam tek sta bih mogao sve da zamenim na kolima za 2000 eur u Srbiji koliko ovde kosta zamena EGR i menjanje  ulja,filtera i plocica na kocnicama recimo....
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6TDI DPF 2010.god - 110.000km