Autor Tema: Tecnost za brisace, lampica upozorenja  (Pročitano 2237 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže DaniloZapočeo temu

Tecnost za brisace, lampica upozorenja
« poslato: 01. Nov, 2013. 13:30 »
Jutros sam primetio da mi je nestalo tecnosti za brisace. Medjutim nisam dobio nikakvo upozorenje u smislu blinkanja one lampice i sta vec ide, pa me interesuje sta nije u redu?
« Poslednja izmena: 01. Nov, 2013. 13:51 pedja »
  • Vozi: Octavia, 1.9, 2011. god

Van mreže Karlheinz

• Administrator
  • L&K ugled: 104
Odg: Tecnost za brisace, lampica upozorenja
« Odgovor #1 poslato: 01. Nov, 2013. 13:53 »
Koju oktaviju imaš, model, godište?
Verovatno nemaš senzor nivoa tečnosti u posudi, što nema većina O2 čak ni u elegance paketu opreme.  :(
  • Vozi: Yeti

Van mreže DaniloZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 01. Nov, 2013. 18:29 »
Oktavija je 2011. god 1,9 elegance oprema. Prosto ne mogu da verujem da to nema a ima x drugih stvari???
  • Vozi: Octavia, 1.9, 2011. god

Van mreže B15h0p

« Odgovor #3 poslato: 12. Jul, 2017. 13:05 »
Ista stvar se i meni desila pre par dana... Danas odem u ovlašteni da vidim za to i isto mi rekoše da auto nema taj senzor. Ni na otvoru za punjenje nema nikakve crte ili bilo kakvog indikatora... Kad ne mogu da verujem da je tako nešto moguće...
  • Vozi: Škoda Octavia 2.0TDI 1Z 2007.

Van mreže nidza

« Odgovor #4 poslato: 12. Jul, 2017. 14:10 »
I bolje što ga nema. Više ide na živce nego što koristi.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže batke

« Odgovor #5 poslato: 13. Jul, 2017. 10:44 »
Kad se meni to prvi put desilo, mislim da mi nestane tečnosti i kad su se popalile lampe pomislio sam da je crko auto u najmanju ruku...
  • Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"

Van mreže ugi85

« Odgovor #6 poslato: 13. Jul, 2017. 11:24 »
Meni taj indikator ne smeta ali mi smeta zvucno obavestenje za ambijentalnu temperaturu. Prvi put kad sam ga cuo nisam znao sta se desilo jer se nijedna lampica nije upalila.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance

Van mreže bugarin

« Odgovor #7 poslato: 13. Jul, 2017. 11:46 »
@ugi85: ne pali se lampica ali treperi cifra temperature.
Najbolje je kad ti je dignuta rucna, nisi vezao pojas, nemas tecnosti, napolju temp ispod 4 a menjac u rikvercu i imas senzore........ Pa ne znas gde ces pre, pisti-pinguje-svetli.......

Inace, meni se pre nekog vremena upalila lampica za tecnost brisaca a tecnosti ima pa sam mislio da je zveknuo senzor. Nasao na aliexpressu za euro i po. U medjuvremenu otoplilo, nije me mrzelo pa skinuo senzor da proverim koji je model. I ustanovim da samo treba skinuti naslage sa senzora. Svakojake tecnosti koje sam koristio uzrokovale su plavicasti film na senzoru koji je sprecavao normalno funkcionisanje istog. Oprao senzor, vratio i evo sljaka i dalje.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže ugi85

« Odgovor #8 poslato: 13. Jul, 2017. 12:07 »
Provalio sam da se radi o temperaturi kad sam video da displej umesto vremena pokazuje temperaturu koja blinka. Palo mi na pamet da zaustavim auto i bacim pogled pod haubu.
Najjednostavniji nacin za preventivno ciscenje senzora bez skidanja je tako sto se u praznu posudu za vetrobransku tecnost sipa destilovana mlaka voda taman toliko da prelije senzor tj. da se isti ugasi sto mu dodje nekih 400ml. U vodu pre toga treba razmutiti kesicu limontusa/limuntusa i ostaviti tako da deluje nekoliko sati. Nakon toga potrosti tu tecnost prskanjem preko prskalica ili je izvuci kompletom za infuziju i veliki spricom. Ukoliko se ova mesavina potrosi preko prskalica preporucujem pranje kola nakon intervencije.
  • Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance