Simply Clever
Zdravo!
Uloguj se
ili
Registruj.
Novi aktivacioni
Email
?
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA Octavia
»
OCTAVIA 2004-2013
»
Tecnost za brisace, lampica upozorenja
Dole
Autor
Tema: Tecnost za brisace, lampica upozorenja (Pročitano 2237 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Danilo
Style
L&K ugled:
0
Tecnost za brisace, lampica upozorenja
«
poslato:
01. Nov, 2013. 13:30 »
Jutros sam primetio da mi je nestalo tecnosti za brisace. Medjutim nisam dobio nikakvo upozorenje u smislu blinkanja one lampice i sta vec ide, pa me interesuje sta nije u redu?
«
Poslednja izmena: 01. Nov, 2013. 13:51 pedja
»
Vozi: Octavia, 1.9, 2011. god
Karlheinz
Administrator
L&K ugled:
104
Odg: Tecnost za brisace, lampica upozorenja
«
Odgovor #1 poslato:
01. Nov, 2013. 13:53 »
Koju oktaviju imaš, model, godište?
Verovatno nemaš senzor nivoa tečnosti u posudi, što nema većina O2 čak ni u elegance paketu opreme.
Vozi: Yeti
Danilo
Style
L&K ugled:
0
«
Odgovor #2 poslato:
01. Nov, 2013. 18:29 »
Oktavija je 2011. god 1,9 elegance oprema. Prosto ne mogu da verujem da to nema a ima x drugih stvari???
Vozi: Octavia, 1.9, 2011. god
B15h0p
Active
L&K ugled:
2
«
Odgovor #3 poslato:
12. Jul, 2017. 13:05 »
Ista stvar se i meni desila pre par dana... Danas odem u ovlašteni da vidim za to i isto mi rekoše da auto nema taj senzor. Ni na otvoru za punjenje nema nikakve crte ili bilo kakvog indikatora... Kad ne mogu da verujem da je tako nešto moguće...
Vozi: Škoda Octavia 2.0TDI 1Z 2007.
nidza
Laurin&Klement
L&K ugled:
31
«
Odgovor #4 poslato:
12. Jul, 2017. 14:10 »
I bolje što ga nema. Više ide na živce nego što koristi.
Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021
batke
Laurin&Klement
L&K ugled:
23
«
Odgovor #5 poslato:
13. Jul, 2017. 10:44 »
Kad se meni to prvi put desilo, mislim da mi nestane tečnosti i kad su se popalile lampe pomislio sam da je crko auto u najmanju ruku...
Vozi: O3 2.0 tdi elegance+svašta nešto; MY2015; Revochip; Eibach prokit & RS 18"
ugi85
Laurin&Klement
L&K ugled:
53
«
Odgovor #6 poslato:
13. Jul, 2017. 11:24 »
Meni taj indikator ne smeta ali mi smeta zvucno obavestenje za ambijentalnu temperaturu. Prvi put kad sam ga cuo nisam znao sta se desilo jer se nijedna lampica nije upalila.
Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance
bugarin
Global Moderator
L&K ugled:
103
«
Odgovor #7 poslato:
13. Jul, 2017. 11:46 »
@ugi85: ne pali se lampica ali treperi cifra temperature.
Najbolje je kad ti je dignuta rucna, nisi vezao pojas, nemas tecnosti, napolju temp ispod 4 a menjac u rikvercu i imas senzore........ Pa ne znas gde ces pre, pisti-pinguje-svetli.......
Inace, meni se pre nekog vremena upalila lampica za tecnost brisaca a tecnosti ima pa sam mislio da je zveknuo senzor. Nasao na aliexpressu za euro i po. U medjuvremenu otoplilo, nije me mrzelo pa skinuo senzor da proverim koji je model. I ustanovim da samo treba skinuti naslage sa senzora. Svakojake tecnosti koje sam koristio uzrokovale su plavicasti film na senzoru koji je sprecavao normalno funkcionisanje istog. Oprao senzor, vratio i evo sljaka i dalje.
Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD
ugi85
Laurin&Klement
L&K ugled:
53
«
Odgovor #8 poslato:
13. Jul, 2017. 12:07 »
Provalio sam da se radi o temperaturi kad sam video da displej umesto vremena pokazuje temperaturu koja blinka. Palo mi na pamet da zaustavim auto i bacim pogled pod haubu.
Najjednostavniji nacin za preventivno ciscenje senzora bez skidanja je tako sto se u praznu posudu za vetrobransku tecnost sipa destilovana mlaka voda taman toliko da prelije senzor tj. da se isti ugasi sto mu dodje nekih 400ml. U vodu pre toga treba razmutiti kesicu limontusa/limuntusa i ostaviti tako da deluje nekoliko sati. Nakon toga potrosti tu tecnost prskanjem preko prskalica ili je izvuci kompletom za infuziju i veliki spricom. Ukoliko se ova mesavina potrosi preko prskalica preporucujem pranje kola nakon intervencije.
Vozi: Škoda Fabia 1.9TDI 2007 Combi Elegance, Škoda Fabia 1.9TDI 2004 Elegance
Gore