Autor Tema: Superb 2 visoka temperatura ulja u dsg-u  (Pročitano 1914 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Nidza OpcZapočeo temu

Superb 2 visoka temperatura ulja u dsg-u
« poslato: 07. Jul, 2019. 20:14 »
Ovako pre nekih 20 dana sam dovezao superba iz francuske,iduci solucijom ko zna kad je to menjano gore,odradio sam odmah sve servise i dsg ulje i ulje u motoru i sve filtere
medjutim zacudilo me je ovo na dijagnostici
Da li da brinem ili mi je zakucao neki senzor te temperature
Dijagnostika kaze da je optimum 35-45C
Da napomenem da je ovede temperatura vode i antifriza bila 90c
« Poslednja izmena: 24. Jul, 2019. 14:24 Karlheinz »
  • Vozi: Skoda Superb 3t 2.0 dsg candy white 2012 year

Na mreži MAKS

Odg: Superb 2 visoka temperatura ulja u dsg-u
« Odgovor #1 poslato: 07. Jul, 2019. 20:20 »
Koja je uopste normalna temperatura ulja u DSG ?
Kod mene u oktaviji 2012 1.6 DSG  pise trenutra temperatuta ulja. Neznam dali se to odnosi na temperatutu ulja u menjacu ili uopste temperatura ulja u motoru i to je uvek oko 90-105 C. A temperatuta motora je uvek oko 90 c.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže Nidza OpcZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 07. Jul, 2019. 20:22 »
Pa ja bih rekao ovo sto kaze dijagnostika,da je normalna 35-45C,neka me neko ispravi ako gresim ,mada mi je malo cudno to je veoma niska temperatura   :o
I meni pise na bordu temperatura ulja 90 u motoru,ovo sto sam slikao je ulja u dsg menjacu
  • Vozi: Skoda Superb 3t 2.0 dsg candy white 2012 year

Na mreži MAKS

« Odgovor #3 poslato: 07. Jul, 2019. 20:35 »
E hvala ti na objasnjenu inace sam vec poceo ono znas kao onaj lik iz majstorske radionice. =)) =)) Nesto fercera. Ha ha ha. Sva sreca nevidim / ili neznam da vidim / kolika je temperatura u DSGu pa sam malo mirniji . =)) =)) =))
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže milosgranice

« Odgovor #4 poslato: 07. Jul, 2019. 21:13 »
Iskreno ja ne bih verovao toj delfi dijagnostici, pre neki dan mi stigne jedna i pokazivala je neke nenormalne vrednosti, doduse radila je 1 dan  =))
Jedino ako imas manjak ulja al napisa da si to sve odradio, da je kontakt na senzoru bilo bi nesto drugo nebulozno ili greska, ovako je rebus
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Na mreži AcoSk

« Odgovor #5 poslato: 08. Jul, 2019. 14:31 »
@Nidza Opc, ja videh sliku, ali kako si ti zakljucio da to pokazuje optimalnu temp. (tih 35-45C)?
Ja bih pre rekao da je to los prevod u samoj dijagnostici.
Nema sanse da je to radna (optimalna) temperatura ulja u dsg-u.
Pa leti napolju bude toplije (oko motora /menjaca), a da u menjacu bude hladnije... Pa kako?

Van mreže Filip BG

« Odgovor #6 poslato: 10. Jul, 2019. 10:36 »
@Nidza Opc, ja videh sliku, ali kako si ti zakljucio da to pokazuje optimalnu temp. (tih 35-45C)?
Ja bih pre rekao da je to los prevod u samoj dijagnostici.
Nema sanse da je to radna (optimalna) temperatura ulja u dsg-u.
Pa leti napolju bude toplije (oko motora /menjaca), a da u menjacu bude hladnije... Pa kako?

Meni ovo zvuči logično. Kada je napolju 35 stepeni, asfalt se na suncu ugreje preko 50. Kako onda ulje u menjaču (koji je blizu asfalta), koje odvodi toplotu usled okretanja zupčanika, u menjaču može da bude hladnije?
Na slici piše i da bi temperatura ulja u menjaču trebalo da bude 35-45 prilikom početka testa. Ne znam koja bi trebalo da bude radna temperatura ulja u menjaču. Nadam se da će se javiti neko ko ima pristup tim informacijama.
PS: Meni ulje u motoru ima temperaturu 88-108, zavisno od opterećenja motora.
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #7 poslato: 24. Jul, 2019. 14:32 »
Po meni, ovde je sve OK. Slika kaže da treba da meriš nivo ulja kada je između 35 i 45 C, a trenutno je 88 C. Dakle, sačekaš da se ulje ohladi i onda meriš njegov nivo.
  • Vozi: Yeti

Van mreže milosgranice

« Odgovor #8 poslato: 24. Jul, 2019. 20:47 »
Potpuno si u pravu
  • Vozi: fabia 1.9sdi