Autor Tema: Senzori na prednjoj šoferšajbi  (Pročitano 1963 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Jasko__Započeo temu

Senzori na prednjoj šoferšajbi
« poslato: 09. Jul, 2019. 20:57 »
Ljudi jasno mi je za ovaj desni da je senzor za kišu..ali šta je ovo lijevo i čemu služi???

https://ibb.co/fYCbvhM
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014 Ambient

Van mreže bugarin

Odg: Senzori na prednjoj šoferšajbi
« Odgovor #1 poslato: 09. Jul, 2019. 21:02 »
Kamera za lane assist i ostale asistente :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Jasko__Započeo temu

« Odgovor #2 poslato: 09. Jul, 2019. 21:08 »
Na prvu sam pomislio da je nesto vezano za adaptivni tempomat..ali kako sam skontao, nemam ga u opremi

Kad kazes ostale asistente..kao npr  :)
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014 Ambient

Van mreže bugarin

« Odgovor #3 poslato: 09. Jul, 2019. 22:18 »
lane assist, front assist, high beam assist, road sign recognition........ pa i za adaptivni tempomat.
za neke ti treba i radar u prednjoj masci, kao recimo za front assist.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
« Odgovor #4 poslato: 10. Jul, 2019. 02:50 »
Za front assist ne treba kamera,samo radar. Za adaptivni tempomat nisam siguran,mislim da je i njemu sami radar dovoljan ali tu vec mozda i gresim.

Kada imas tu kamericu mozes aktivirati line assist(pracenje belih linija) i traffic sign recognition(prepoznavanje znakova) cak i ako ih sada nemas(pr9gramiraju se preko dijagnostike). Takodje kamerica sluzi i za automatsku kontrolu dugih svetala.

Van mreže nikvuksa

« Odgovor #5 poslato: 21. Dec, 2020. 08:31 »
Kada imas tu kamericu mozes aktivirati line assist(pracenje belih linija) i traffic sign recognition(prepoznavanje znakova) cak i ako ih sada nemas(pr9gramiraju se preko dijagnostike). Takodje kamerica sluzi i za automatsku kontrolu dugih svetala.

Tu info tražim od juče baš. Imaš Intelligent Light Assistance, i tu kamericu, ali u meniju nemam opciju za line assist. Dakle, pali se dijagnostikom...još samo da nađem ko to u Čačku može da mi uradi.

Hvala na info!
  • Vozi: Škoda Octavia A7, 2.0 2014

Van mreže WladaGTC

« Odgovor #6 poslato: 21. Dec, 2020. 10:00 »
Ja mislim da sve to moze da ti uradi kolega sa foruma “dixon” ili “codegoat” znam da je palio te dodatne funkcije pracenje traka, video u voznji, prepoznavanje znakova itd. svasta ta kamera moze da radi  :))

Van mreže nikvuksa

« Odgovor #7 poslato: 22. Dec, 2020. 14:06 »
Već smo se čuli i okvirno dogovorili. Hvala  bravo2
  • Vozi: Škoda Octavia A7, 2.0 2014

Van mreže Kristijan94

« Odgovor #8 poslato: 23. Dec, 2020. 23:04 »
Sta moze sve da radi kamera, ja imam i koristim na autoputu laganica onda, a nisam znao da ima jos funkcija? U podesavanjima nisam nasao nista dodatno.
  • Vozi: Škoda Octavia 1.6 TDI 2014 Greenline

Na mreži dixon

« Odgovor #9 poslato: 23. Dec, 2020. 23:14 »
@Kristijan94 уколико је троугласта камера у питању (на средини шоферке), може се активирати Lane assist (отпор на волану и упозорење при напуштању саобраћајне траке), Adaptive Lane Guidance (одржавање једнаког растојања од леве и десне ивице тј. на средини саобраћајне траке), High Beam Assist (аутоматска дуга светла, тј. аутоматско искључивање светала кад наилази друго возило у сусрет или је неко возило испред - ово је 99% већ активирано чим имаш камеру), Traffic Sign Recognition (препознавање саобраћајних знакова и исписивање истих на борду).  😁

Van mreže Kristijan94

« Odgovor #10 poslato: 24. Dec, 2020. 11:20 »
Aha, hvala na odgovoru, lane assist imam sigurno, a ovo ostalo nista nisam nasao u meni-u.
  • Vozi: Škoda Octavia 1.6 TDI 2014 Greenline