Autor Tema: Ventili  (Pročitano 2538 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži 2 BusyZapočeo temu

Ventili
« poslato: 02. Nov, 2013. 20:31 »
Podelio bih sa vama jedno iskustvo.
U četvtak,na službenom autu (nije Škoda),posle stavljanja zimskih guma i pređenih 500km tog dana ispustila mi prednja leva.Dovoljno da se primeti...Odem do vulkanizera,onako u žurbi,kažem nabo sam je negde,stavljaj čep.Dečko skine gumu,priđe mašini za demontiranje uzima ventil gurne ga u stranu,kad ono guma ispušta na ventilu i to baš.Kaže,ventil ti riknuo tj. star je bar 5 godina.Odgovorim potvrdno jer je i auto toliko star.Zamenili ga novim sada je sve OK.
Dok je menjao,kaže da se baš sada,dok ljudi menjaju gume ili kupuju nove,masovno vraćaju da reklamiraju jer su "pocepane".U 70% slučajeva se ispostavi da nije do gume već do dotrrajalih ventila,starih i više od 10 godina.
Nadam se da će nekom pomoći ovo.

Van mreže milosgranice

Odg: Ventili
« Odgovor #1 poslato: 02. Nov, 2013. 20:40 »
I meni se isto to desilo na kombiju,pustao ventil,mi ne znamo sta nam ugradjuju,i to sam prvi put otisao kod tog vulkanizera.
Hvala na informaciji,ugradis novu gumu a pocepas je zbog ventila od 50 din.
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže bokilava

« Odgovor #2 poslato: 02. Nov, 2013. 20:49 »
ja ne znam gde vi to menjate, al ja sam i u beo gumi, i kod nekog vulkanizera sto radi usluzno za kit komerc bio obavezan da stavim nove ventile na nove gume  :)

Van mreže vlada320

« Odgovor #3 poslato: 02. Nov, 2013. 21:08 »
To se zove tubeles ventil (da bi se razlikovalo od ventila u glavi motora). Jeste preporuka da se pri ugradnji novih guma menja i tubeles ventil, ja licno zadnji put to nisam uradio, jer je vulkanizer procenio da nisu dotrajali, ali sledeci put moram obavezno.
Smeta mi to sto neki prodavci guma daju povoljne cene novih guma, pa kada dodjete kod njih oni vam kazu da je obavezna zamena i tubeles ventila  i oderu vas za te sitnice.
  • Vozi: Mercedes B180 w245 / ex Fabia mk1 1.4 16v

Van mreže milosgranice

« Odgovor #4 poslato: 02. Nov, 2013. 21:40 »
I ja sam stavio nove gume i nove ventile ali su bili odlezali sto rece kolega 10 god. tako da su istrulili od stajanja,to je hteo kolega da kaze
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže dulefontana

« Odgovor #5 poslato: 03. Nov, 2013. 00:49 »
Mene preko zime ceka nabavka novih letnjih, a i poliranje felni i na favo i na octy tako da ce morati da se skinu stari i ubacujem nove. Inace na favo sam stavio nove pocetkom 2011 ali toliko su jeftini da cu stavljati nove, a i kada se poliraju felne sve mora da se skine sa felni

Sent from my HTC Desire X

Van mreže olajkris

« Odgovor #6 poslato: 03. Nov, 2013. 22:55 »
Ja sam jednom platio tu skolu inace, sada vec par godina dok menjam gume menjam i ventile isto