Autor Tema: Auto hold ili hill hold - da li je moguće aktivirati??  (Pročitano 19388 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Jasko__Započeo temu

Auto hold ili hill hold - da li je moguće aktivirati??
« poslato: 30. Jul, 2019. 19:08 »
Ovako ljudi, kupio sam polovnu Octaviju, 2014 godina..prezadovoljan sam opremom koju ima samo mi fali ova opcija..pokusavao sam naci na drugim forumima ali spominju neke termine koje ne razumijem i jbg..spominju i neku naljepnicu na kojoj se moze vidjeti koja je verzija kocnica (nesto 1AT i 1AS)..
Ja kao prvo ne znam razliku izmedju autohold i hill hold funkcije
Citam da se moze aktivirati kodiranjem na VCDS
(ja sam totalni laik za to pa bih isao kod strucnjaka)..ali ne znam da li je to uopste moguce aktivirati na mom autu..ne znam sta je bitno i od cega zavisi
Auto je sa manuelnim mjenjacem, mehanickom rucnom kocnicom..ako ko zna sta je bitno i kako mogu znati je li moguce, bio bih vrlo zahvalan
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014 Ambient

Van mreže zoranius

Odg: Auto hold ili hill hold - da li je moguće aktivirati??
« Odgovor #1 poslato: 30. Jul, 2019. 20:24 »
Auto hold kada se ukljuci, auto sam aktivira rucnu kocnicu kada proceni da ce auto da krene. Hill hold je opcija da na uzbrdici posle pustanja nozne kocnice auto jos par trenutaka ostaje u mestu dok se ne krene. Za auto hold sam gotovo siguran da je dostupan sam sa elektronskom rucnom kocnicom. Hill hold mozda i moze da se preko Vcds-a ukljucivpod uslovom da auto ima neke senzore nagiba.

• Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

« Odgovor #2 poslato: 30. Jul, 2019. 20:44 »
Znaci hill hold je ono sto me interesuje  bravo2

Van mreže observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #4 poslato: 31. Jul, 2019. 13:41 »
Auto hold kada se ukljuci, auto sam aktivira rucnu kocnicu kada proceni da ce auto da krene. Hill hold je opcija da na uzbrdici posle pustanja nozne kocnice auto jos par trenutaka ostaje u mestu dok se ne krene. Za auto hold sam gotovo siguran da je dostupan sam sa elektronskom rucnom kocnicom. Hill hold mozda i moze da se preko Vcds-a ukljucivpod uslovom da auto ima neke senzore nagiba.

Kod mene je ovako: kada je Auto hold aktivan (ima poseban taster kojim se ukljucuje/iskljucuje) da bi "proradio" potrebno je da auto miruje i da se aktivira pritiskom na pedalu kocnice. Nakon toga blokiraju se tockovi (ne znam da li sva 4 ili samo zadnji). Na instrument tabli pali se oznaka (zeleno "P"). Pritiskom na gas, tockovi se oslobadjaju i automobil krece (nisam primetio pri tome nikakvu zadrsku). Ovo koristim kada zelim da krenem na uzbrdici (posto imam elektronsku "rucnu" kocnicu). Napomena: imam manuelni menjac.
Ako se auto ugasi, a Auto hold aktivan, sa gasenjem motora automatski se aktivira elektronska "rucna" (cujno se blokiraju zadnji tockovi i pali se taster na rucnoj kocnici + crveno "P" na instrument tabli).
Hill hold nisam siguran da uopste imam, jer tu funkciju zapravo vrsi Auto hold.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

« Odgovor #5 poslato: 31. Jul, 2019. 14:20 »
Auto hold je mislim i moguc samo sa elektronskom rucnom kocnicom
Zato i kazem da je hill hold ono sto pokusavam da aktiviram...npr semafor u brdu, da "odradi" posao rucne kocnice prilikom kretanja

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 42
« Odgovor #6 poslato: 31. Jul, 2019. 14:37 »
Hill hold je Djole aktivirao na superbu 2 samo preko VCDS-a. Mozda se javi i objasni ako vidi. I za to ne treba el.rucna. Ni ja je nemam na O3, a imam to fanricki. Zovu ga pomoc pri kretanju uzbrdo.

Poslano z mojega SM-G965F z uporabo Tapatalk

« Odgovor #7 poslato: 31. Jul, 2019. 14:44 »
Hill hold je Djole aktivirao na superbu 2 samo preko VCDS-a. Mozda se javi i objasni ako vidi. I za to ne treba el.rucna. Ni ja je nemam na O3, a imam to fanricki. Zovu ga pomoc pri kretanju uzbrdo.

Poslano z mojega SM-G965F z uporabo Tapatalk

Možemo li ga nekako tagovati ovdje u postu pa da vidi u notifikacijama???

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #8 poslato: 31. Jul, 2019. 17:32 »
Aktivirano je preko ross techa. Ali nisam ja radio bila je pomoc prijatelja. Vrv moze i preko nekog kineza klona. E sad zaboravio sam da li se udje u 19 Can Gateway pa adaptations pa long code helper i redom se listaju bitovi. Ili se udje u modul ABS/brakes pa se tu trazi hill hold. Ako neko ima dijagnostiku na forumu mozemo se naci pa da probamo. Auto mora da ima odgovarajucu ABS elektroniku i senzor inklinacije pretpostavljam jer nece pri svakom nagibu da ukljuci hill hold. Fabricki drzi 3 sekunde. Ali verujem da se vreme zadrske i ugao nagiba mogu podesavati. To je vec visa matematika :(

Van mreže slobodanalex

« Odgovor #9 poslato: 31. Jul, 2019. 17:34 »
Probacu ja kod mene, pa javljam jesam uspeo.
  • Vozi: ŠKODA SUPERB COMBI 2.0 TDI STYLE 2017 Lava Blue

« Odgovor #10 poslato: 31. Jul, 2019. 19:16 »
Hvala vam ljudi puno..
Evo ovo je sa onog linka, ako ista pomaze

https://www.stemei.de/pages/coding/skoda-octavia-iii-5e/hill-hold-freischalten.php

https://sites.google.com/a/naturalnetworks.ca/vw-golf-mk7-vcds-how-to/mechanical/hill-hold-assist-adjustment

Znam lika koji ima VCDS i voljan mi je pomoci..ali moram biti siguran u postupak..jer ipak je to zayebavanje sa abs modulom

Van mreže zoranius

« Odgovor #11 poslato: 31. Jul, 2019. 20:06 »
Na predhodnom Superb sam preko kineskog Vcds-a aktivirao hill hold ali nije hteo da radi jer auto nije imao neke senzore. Testiranje nije prokazivalo gresku ali kocnica na uzbrdici nije drzala. Uz uputstvo koje mozes da nadjes uopste nihe problem. Naravno, slikas stare vrednosti koje menjas za svaki slucaj. Inace je hill hold jako korisna stvar i mislim da je sada skoro sve Skode imaju. U firmi imamo vise Citigo auta sa nekom srednjom opremom i svaka ima hill hold.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #12 poslato: 31. Jul, 2019. 20:13 »
Nazalost tokom kupovine superba probao sam jedan primerak 2.0 TDI DSG sa prednjim pogonom. I na uzbrdici nije drzao! Ambition 2014g. Ja sam se sokirao. Zar dsg? >:(  ali nista cudno jer je Autocacak do 2011 godine prodavao kola bez ABS :o

« Odgovor #13 poslato: 31. Jul, 2019. 20:41 »
Na predhodnom Superb sam preko kineskog Vcds-a aktivirao hill hold ali nije hteo da radi jer auto nije imao neke senzore. Testiranje nije prokazivalo gresku ali kocnica na uzbrdici nije drzala. Uz uputstvo koje mozes da nadjes uopste nihe problem. Naravno, slikas stare vrednosti koje menjas za svaki slucaj. Inace je hill hold jako korisna stvar i mislim da je sada skoro sve Skode imaju. U firmi imamo vise Citigo auta sa nekom srednjom opremom i svaka ima hill hold.

Da li ista pomaze ovaj podatak..broj sa abs modula   5Q0 614 517 Q
Da se mozda vidi da li ima potrebne senzore ili sta vec

Van mreže MAKS

« Odgovor #14 poslato: 01. Avg, 2019. 06:32 »
Kod mene hill hold / to jest hill asistens  / funkcionise na sledeci nacin.
Radi se o oktaviji 2012 1.6 dsg elegance oprema.
Kada stanem na uzbrdici / ovo sam slucajno otkrio /  dva ili tri puta pritisnem kocnicu i ona postane jako tvrda i auto normalno drzi to jest stoji. Svi automatici ako nije velika uzbrdica drze normalno ali bez ovog efekta. Naravno svaki automatik ima malo jaci ler gas. Samim tim i stoji na uzbrdici jer taj ler gas nije dovoljno jak da gura auto uzbrdo. Nista posebo nisam aktivirao takvog sam i dobio.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE