Autor Tema: LED za oboreno svetlo u far sa socivom  (Pročitano 3766 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48Započeo temu

LED za oboreno svetlo u far sa socivom
« poslato: 03. Avg, 2019. 12:56 »
Napred imam far gde je H7 kratko u socivu fabricki i H7 u ogledalo faru za dugo. Tj ksenon je u socivu. E sad mene zanima da li je iko stavljao LED za oboreno svetlo u far sa socivom koji je generalno namenjen za ksenon? Kompatibilnost sijalice nije problem, mene zanima kako sija LED kao glavno svetl? Fala vi bravo2

Van mreže Marjanke

Odg: LED za oboreno svetlo u far sa socivom
« Odgovor #1 poslato: 03. Avg, 2019. 13:05 »
Levo xenon, desno led marka cn light, 35e je komplet. Po mraku blagi plus za xenon, nije neka velika razlika, ali se da primetiti. Takodje se radi o farovima sa socivom, ipak sam ostao na xenonu.

Послато са SM-J415FN  

Na mreži hakkler

« Odgovor #2 poslato: 03. Avg, 2019. 14:49 »
Napred imam far gde je H7 kratko u socivu fabricki i H7 u ogledalo faru za dugo. Tj ksenon je u socivu. E sad mene zanima da li je iko stavljao LED za oboreno svetlo u far sa socivom koji je generalno namenjen za ksenon? Kompatibilnost sijalice nije problem, mene zanima kako sija LED kao glavno svetl? Fala vi bravo2
Nije xenon nego je projektor..leća.

Sa vremenom potamne..i daleko slabije svijetle vs halogeni obični far u f2 bez leće.
Bez obzira na halogenu žarulju.

Niti jedna F2 i F2 fl nema oem xenon.

Ako uspijem za tjedan dana..vidiš kako svijetli led...ali da bude legalno..ne bude.

« Odgovor #3 poslato: 03. Avg, 2019. 19:51 »
Izvini nisam se lepo izrazio :(. Fabricki je projektor far a ja sam u taj projektor stavio ksenon a u dugo halogenu osram cool blue :)  na drugoj fabiji mk2 2007 godiste sam imao fabricki bihalogen far sa klapnom. Stavio sam ksenon i dobio biksenon.

Takodje fabija mk2 FL je imala bihalogen ali u MC opremi i kao doplata za RS. To je crn far. Retkost su bili na putevima. Blicanje sa bihalogen/biksenon farom je vrh  bravo2

« Odgovor #4 poslato: 03. Avg, 2019. 20:00 »
Hvala Marjanke. Imao sam pozitivna iakustva sa CN light ksenonom. Nisam imao dnevna svetla na onoj fabiji sto sam je prodao pa je ksenon radio stalno. I tek nakon 3 godine su crkle sijalice i balasti. Ali bas sam se navozao lepo. Ipak ksenon u projektoru daje najbolji snop. A LED trazi svoj tip projektora vrv... :-X

Van mreže Marjanke

« Odgovor #5 poslato: 04. Avg, 2019. 15:51 »
Uzeo sam led da probam najvise zato sto nema balasta i te komplikovane instalacije, ali xenon vodi opet.

Послато са SM-J415FN  

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #6 poslato: 04. Avg, 2019. 17:11 »
Led samo fabricki . Ovo naknadno ubacivanje nista posebno . Kod mene su samo u dugim najvise zbog blicanja , za vidljivost vode halogene .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže dunx

« Odgovor #7 poslato: 01. Jan, 2021. 17:50 »
Iskoristio bih temu da ne otvaram novu.
Hteo bih da klasične farove sa h4 sijalicom zamenim ovakvim, isto fabričkim ali sa projektorom.

Obzirom da klasični istu sijalicu koristi i za dugo svetlo a ovde za to ide posebna sijalica,interesuje me da li je dovoljno samo uštekati konektor i da li uopšte odgovaraju?

Kod mene je konektor sa 7 pinova:

Far:

• Vozi: Fabia 2 1.4 16V

Van mreže Baltazar

« Odgovor #8 poslato: 01. Jan, 2021. 18:05 »
Sto ne proveris pri preuzimanju, ili dobijas farove postom?
« Poslednja izmena: 01. Jan, 2021. 18:12 Baltazar »
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2 tsi 2014

Van mreže dunx

« Odgovor #9 poslato: 01. Jan, 2021. 18:37 »
Ako rešim da uzmem poštom će stizati.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #10 poslato: 01. Jan, 2021. 20:28 »
Iskoristio bih temu da ne otvaram novu.
Slobodno otvori novu temu ako tvoj problem/pitanje nema mnogo veze sa tekućim.
Da li si čitao ovu temu:
https://forum.skodaforum.rs/index.php?topic=827.0
  • Vozi: Yeti

Van mreže Nidza Opc

« Odgovor #11 poslato: 01. Jan, 2021. 20:37 »
Ako je ovo na slici fab xenon far neces uspeti da namestis dzek na dzek
Opet i to je resivo ima po e bay dzekove koje halogen far prebacuju na xenon,kol mi se cini vidjao sam i fabije sa ovakvim farom al je halogen,i tu je situacija ideticna dzek na dzek pase  :)
Ja isto na superbu imam halogen far fabricki ali sa socivom stavio xenon i svo senilo je izgorelo >:( nista ne vidim nocu i izbegavam voznju nocu samo kad moram
Zatim sam dosao na ideju i kupio morimoto projektore svo kacenje je identicno samo moras premeriti kacenja i socivo
Taman preko ovih praznika da namontiram to :))
napisah ovo da ne uzmes far sa socivom i kasnije da prodjes kao ja  >:(
Nadam se da se Karlheinz nece ljutiti sto sam napisao ovde  ;) ipak je covek nov na forumu :)
  • Vozi: Skoda Superb 3t 2.0 dsg candy white 2012 year

Van mreže dunx

« Odgovor #12 poslato: 01. Jan, 2021. 22:55 »
Nisam video onu temu,sad sam je preleteo.

Konkretno farovi koje sam pronašao su sa ovog oglasa

http://www.polovniautomobili.com/auto-delovi/16953506/hauba-far-branik-face-lift

Nego čini mi se da sam najbliži varijanti ubacivanja projektora u postojeće farove uz neki xenon kit.

Na mreži hakkler

« Odgovor #13 poslato: 01. Jan, 2021. 23:36 »
@dunx

Ovi sa oglasa su isti kao kod mene 4x H7
To nisu xenon farovi nego halogeni.

((Samo f1 je imala oem xenon far po ntni put..f4 ima low led)
Pogledaj kod mene u garaži ako te zanima.

Za preinaku bi savjet bio da odeš do električara .
Jer "đek" varijanta prebacivanja h4 u h7 koju sam jedno vrijeme istraživao kod kombinacije O1 iz halogenih u xenon far košta cca 60eura.
Plug and play.

U tim farovima (projektorsko halogenim) najbolje osvjetljava xenon..led ni blizu. Osim ako nećeš biti viđen a slabije vidjeti cestu. Isprobano.

Mani se h4 varijante xenon hida..i budi legalan da ne smetaš drugima. Uzmi kvalitetnije halogene tipa osram nb laser..unlimited..philips extreme ili neke druge. Ako nisi zadovoljan ovima koje imaš.
Ima i tema o tome. Koristi tražilicu foruma.

Van mreže dunx

« Odgovor #14 poslato: 02. Jan, 2021. 01:14 »
Ako sam dobro skapirao ovi sa oglasa nisu "plug and play" ?

Xenon svakako ne bih stavljao u far bez projektora.
« Poslednja izmena: 02. Jan, 2021. 01:22 dunx »