Autor Tema: Pozicija kao dnevno svetlo  (Pročitano 13868 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže DonKihotZapočeo temu

Pozicija kao dnevno svetlo
« poslato: 10. Avg, 2019. 19:18 »
Kolege, treba mi savet. Hocu na octaviji a5 da koristim poziciju kao dnevno svetlo, turio sam dobre sijalice za pozicije da izgledaju kao dnevno svetlo. Ne bih uopste razmatrao zakonski aspekt-sta ce reci policajac ako me zaustavi i slicno.
Interesuje me ako je neko radio koji je najjednostavniji nacin. Meni su automatska svetla, i u tom rezimu kad svetla ne rade ni pozicija ne radi. Hocu da mi pozicija radi kad su mi svetla u automatskom rezimu. Necu da ugradjujem dodatne releje(za sada). Interesuje me iskljucivo da relej pozicije ima pobudu kad mi je prekidac svetla na automatski. Releje nisam mogao da nadjem(verovatno su u kutiji osiguraca ispod haube ali negde ispod osiguraca neprilazni), pa ne znam dal je lakse prevezivati na relejima, ili moze softversku da se resi, ili je najlakse na samom prekidacu svetla skinuti ga i prevezati ako je moguce. Tj da polozaj pozicije prevezem na polizaj automatkih svetala. Nov sam sa skodilacima, razlika mi je vecina stvari u odnosu na forda pa je svaki savet dobro dosao.

Poslato sa EML-L29  

• Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Odg: Pozicija kao dnevno svetlo
« Odgovor #1 poslato: 10. Avg, 2019. 20:16 »
Moze preko vcds-a da se kodira da dnevna svetla da budu maglenke na 70% osvetljenja i pozicije . Tako je kod mene stim sto meni rade migavci na 50% umesto pozicija  . Sto se tice policije niko mi nikad nije pravio problem ni kod nas ni preko
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #2 poslato: 10. Avg, 2019. 20:31 »
A moze li da se kodira pozicija na 100% da radi konstantno?

Poslato sa EML-L29  

« Odgovor #3 poslato: 10. Avg, 2019. 20:42 »
Moze pozicija , ona uvek radi istom jacinom . Nego za to mogu da ti prave problem

« Odgovor #4 poslato: 10. Avg, 2019. 20:45 »
Ne brine me to ali me interesuje sto bi za to pravili a za maglenke ne? Koliko znam maglenke ne smeju da rade kad nema magle. Cak su mom drugaru pisali kaznu za to.

Poslato sa EML-L29  

« Odgovor #5 poslato: 10. Avg, 2019. 21:05 »
90% novih automobila ima dnevna svetla pored maglenki ili same maglenke koja manje svetle tako da to vise niko ne gleda .

A za pozicije , probaj na suncu da se odaljis pa vidi da li se vidi da svetli nesto , uglavnom je to slabo cim se odaljis malo

« Odgovor #6 poslato: 10. Avg, 2019. 21:53 »
Za kombinovana dnevna svetla u maglenkama znam, ali nisam vidjao tu drugu varijantu. Verujem da ima i to. Imam bas jake ledice, vide se i na suncu. Razmislicu i za maglenke, ali onda bih nabavio i za maglenke ledice. Bitno mi je da imam sijalice da gore stalno i da ne razmisljam o zameni.
Dal to moze neko u Uzicu da radi, koliko je komplikovano i koliko moze da kosta?
Opet kazem, bas nemam iskustva sa Skodama.

Poslato sa EML-L29  

Van mreže djordje48

« Odgovor #7 poslato: 10. Avg, 2019. 22:01 »
Zadnje maglenke su kaznjive prednje nisu. bravo2

« Odgovor #8 poslato: 11. Avg, 2019. 01:06 »
Za kombinovana dnevna svetla u maglenkama znam, ali nisam vidjao tu drugu varijantu. Verujem da ima i to. Imam bas jake ledice, vide se i na suncu. Razmislicu i za maglenke, ali onda bih nabavio i za maglenke ledice. Bitno mi je da imam sijalice da gore stalno i da ne razmisljam o zameni.
Dal to moze neko u Uzicu da radi, koliko je komplikovano i koliko moze da kosta?
Opet kazem, bas nemam iskustva sa Skodama.

Poslato sa EML-L29  

Iste su nam maglenke , led sijalice ne mogu da stanu , probao sve zive . Moze jedna opcija sa manjim hladnjacima ali svakako mora da se sece kuciste maglenki i produzava . Ja sam odustao od tog zezanja . Najbolja opcija druge meglenke sa super skode koje su vec led same po sebi .

« Odgovor #9 poslato: 11. Avg, 2019. 08:42 »
Hvala Buco na odgovorima!

Poslato sa EML-L29  

« Odgovor #10 poslato: 11. Avg, 2019. 10:51 »
Nema na cemu tu smo  :)

Van mreže milosgranice

« Odgovor #11 poslato: 11. Avg, 2019. 20:03 »
Mislim da u nasem zakonu starom, mozda je jos vazeci, napisano je sta su dnevna svetla, na kojoj minimalnoj visini visini i na kom minimalnom rastojanju mora sa se nalaze, maglenke ne zadovoljavaju te propise, znam da su u pocetku za to pisali kazne ko blesavi i jos uvek mogu al su olabavili sa tim, znaci cista dobra volja cika saobracajca
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #12 poslato: 11. Avg, 2019. 20:16 »
Mislim da u nasem zakonu starom, mozda je jos vazeci, napisano je sta su dnevna svetla, na kojoj minimalnoj visini visini i na kom minimalnom rastojanju mora sa se nalaze, maglenke ne zadovoljavaju te propise, znam da su u pocetku za to pisali kazne ko blesavi i jos uvek mogu al su olabavili sa tim, znaci cista dobra volja cika saobracajca

Pa batali li su kad su pisali za dnevna svetla kao maglenke pa posle dobijali umanjenje plate . Evo ti primer octavia a5 fl u cemu je razlika u visini sirini itd meglenki i dnevnih , sto bi rekli u istom su faru ? Tako da su zbog toga odustali

Van mreže milosgranice

« Odgovor #13 poslato: 11. Avg, 2019. 20:21 »
U redu je to, al su olabavili skroz, ne diraju vise ni one koji imaju maglenke u braniku samo,  a za upaljenu samo poziciju to pisu i sad
  • Vozi: fabia 1.9sdi

« Odgovor #14 poslato: 11. Avg, 2019. 23:51 »
U redu je to, al su olabavili skroz, ne diraju vise ni one koji imaju maglenke u braniku samo,  a za upaljenu samo poziciju to pisu i sad

Da upaljenu samo poziciju pisu kao da nisu upaljena svetla to sigurno