Autor Tema: Parking kamera, senzori, mf volan...  (Pročitano 9684 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže MihailoZapočeo temu

Odg: Parking kamera, senzori, mf volan...
« Odgovor #30 poslato: 17. Maj, 2020. 10:16 »
Da javim ishod... Senzori ugradjeni, za sada sve radi kako treba, sistem povezivanja je kao kod vecine aftermarket resenja, tj potrebno je samo napajanje...  Dakle ima svoj mali zvucnik i nema utisavanja muzike kada se ubaci u rikverc... Generalno sam jako zadovoljan kako sam prosao, senzore sam dobio otprilike za pola cene valeo kita koji sam hteo da uzmem... Ono sto me je odusevilo je kvalitet kablova i kako su sami senzori odradjeni...

• Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Van mreže shubri

« Odgovor #31 poslato: 15. Jun, 2020. 15:47 »
Pozdrav, gde si ugradjivao senzore? Ja danas zvao Intersrem i kazu mi da ne ugradjuju prednje... Ja imam zadnje sa displejem, ugradjeni nakandno u ovlascenom.
Cudi me to kao ne radimo prednje, nisu se dobro pokazali...
  • Vozi: Skoda Octavia 2.0 TDI DSG Style 2016

« Odgovor #32 poslato: 15. Jun, 2020. 18:13 »
Ugradjivao mi na kraju jedan drugar, ali sem montaze nije bilo nikakve druge petljancije... Rekoh da nema ni prikaza ni utisavanja muzike... Ako imas prikaz na multimediji i hoces da imas i za prednje, bojim se da su ti jedino resenje original senzori i jos neki delovi... Potrazi na drive2, tamo uspevaju sve i ima vise tema o ugradnji prednjih senzora...

Van mreže vojkan85

« Odgovor #33 poslato: 16. Jun, 2020. 07:19 »
Pozdrav, gde si ugradjivao senzore? Ja danas zvao Intersrem i kazu mi da ne ugradjuju prednje... Ja imam zadnje sa displejem, ugradjeni nakandno u ovlascenom.
Cudi me to kao ne radimo prednje, nisu se dobro pokazali...

Meni su u Alprosu ugradili i prednje i zadnje,ali nisu imali originale. Meta System mi je ugrađen.
  • Vozi: Škoda Superb 3 Combi L&K 2.0TDI

Van mreže jefferson672

« Odgovor #34 poslato: 17. Jun, 2020. 15:55 »
Pozdrav svima, nisam još uvek vlasnik Oktavije ali potencijalno vrlo ubrzo će se to realizovati, ukratko vozim manje automobile, a ova Oktavija za koju imam dobru ponudu nema parking senzore, zvao sam Alpros da mi daju ponudu i za senzore i full za kameru (posto ima Bolero) e sad za kameru će mi dati naknadno ponudi, nisu mogli odmah napamet, a za senzore zadnje je oko ~30k. Što mi je malo više od planiranog :) A sam em nisam nešto vičan, mada je veći problem što nemam vremena ni uslova za to, u ulici mi je parkiranje u kocku tako da su mi senzori skoro pa "moranje" plus što i žena nije neki vozač... Je l' može neko da mi da preporuku može i pvt poruka gde bi mogao da kupim i da mi igrade onako neke obične tipa Valeo ili koje već kao što je @Mihailo ugradio, nije potrebno ni stišavanje muzike, ništa mnogo napredno. Unapred zahvalan

« Odgovor #35 poslato: 17. Jun, 2020. 17:27 »
Ovi senzori sto sam ja uzeo su original kit za a5 i bili su oko 250e u vreme kad su se prodavali... Ja sam ih dobio povoljno jer im stoje dugo u prodavnici... Inace sam negde na netu nasao da je proizvodjac Meta ali nigde na njima nije bilo oznake...
Da nisam naleteo na ove, definitivno bih uzeo Valeo, jer ih je lakse ugraditi...

Van mreže jefferson672

« Odgovor #36 poslato: 18. Jun, 2020. 08:57 »
Aha, skontao sam da si uzeo tako neke Valeo, moja greška.... Našao sam par mesta gde mogu da se uzmu oni Valeo, za nekih ~7k dinara, a moj električar je baš zauzet stalno, i ne znam da l' se ugradnjom senzora zbog cimanja oko provlačenja i skrivanja kablova, verujem da bi neki servis koji se bavi samo time to baš brzo i elegantnije rešio, pa ako imate neku preporuku može poruka u pvt.
Hvala

Van mreže aa

« Odgovor #37 poslato: 26. Dec, 2020. 12:44 »
Trebalo bi da se novi ključ sa istim opcijama kao i originalni može napraviti Van ovlaštenog servisa. Ja sam pravio takve ključeve za drugu marku vozila.
Što se tiče senzora, jedna firma u BiH ugrađuje senzore u VAG vozila sa prikazom na fabričkoj multimedijiy trebalo bi da neko i u Srbiji to radi.
Rikverc kamera se ne može spojiti na Swing.
Komande se ne mogu dodati na volan, jedina je opcija kupovina volana sa komandama.

Sent from my SM-G950W
jel mozes molim te da napises koja firma u BiH to radi, ja zelim da ugradim zadnju kameru na svoju oktaviju?
hvala u napred na odgovoru :)
  • Vozi: octavia 1.5 2020

Van mreže T@ree

« Odgovor #38 poslato: 26. Dec, 2020. 15:45 »
Meta System u Tuzli to radi.

Van mreže Stevan

« Odgovor #39 poslato: 27. Dec, 2020. 12:35 »
Da li neko zna kojeg promjera su originalne rupe za parking senzore u lajsni ispod branika na Octavii A7?
16 mm, 17 mm, 18 mm ili 19 mm?
Ovo pitam iz razloga jer bi u postojeće rupe ubacio ili Cobra ili Meta parking senzore koji se razlikuju u promjeru prečnika.
Takodje me zanima da li neko zna hoće li Cobra ili Meta parking senzori biti prenisko postavljeni ukoliko ih stavim u lajsnu ispod branika i hoće li samim tim "hvatati" put kao "prepreku"?
  • Vozi: Skoda Octavia 1.6 tdi 2014. god.

« Odgovor #40 poslato: 27. Dec, 2020. 18:02 »
Proslo je vec podosta vremena od kad sam ugradjivao, ali mislim da su na a7 16mm. A taj problem sam imao kad sam ubacio senzore koji su predvidjeni za a5. Srecom, uz senzore dolazi i kutijica na koju se prikljucuju, a na njoj postoji podesavanje i za aute sa kukom, u tom slucaju senzori hvataju uzu povrsinu pred njima, ali je to bilo jedino resenje...

Van mreže sloba147

« Odgovor #41 poslato: 01. Nov, 2021. 14:13 »
Da li je neko povezivao kameru na swing? Nisam verovao da moze dok nisam video na Aliexpresu.Da li je potrebno neko kodiranje?
  • Vozi: octavia a7

« Odgovor #42 poslato: 01. Nov, 2021. 14:41 »
Pogledaj celu temu, kacio sam ja linkove sa stranih foruma, moze na swing ali ne svaki... Kodiranje je svakako potrebno...

Van mreže Galaxy

« Odgovor #43 poslato: 11. Dec, 2021. 10:02 »
Moja nema parking senzore i planiram da ih igradim.
Interesuje me samo da li se ubacuju na samom braniku ili plastici ispod branika, tacnije na dnu branika onaj deo u mat boji.

Druga stvar je, imam istu mediju kao gore na slici i citao sam moze da se ubaci mirror dirve. Ima li neko korisne linkove gde mogu da vidim koja je nedija koje oznake. Da mogu kasnije da trazim po netu. Jer ako ova medija, vidim da se zove swig podrzava mirror dive i kameru, apsolutno nemam razloga da kupujem vecu, a planiram vrlo uskoro da je kupim.

Inace imam vcds i vec sam aktivirao neke dodatne opcije i verujem da cu moci i rikverc kameru da aktiviram ako moze. Naravno da sam video prethodnu stranu, ali bih bas voleo da znam koji su modeli medije sve ugradjivani i oznake-nazive, kako bih nasao njihove mogucnosti.

Hvala
  • Vozi: Octavia 3, 1.6 TDI, 81kw

Van mreže Galaxy

« Odgovor #44 poslato: 11. Dec, 2021. 16:16 »
Kupio sam danas kineske senzore, brat vozi O3 FL, i kod njega je na plastici ispod branika. Povezacu tako i kod mene

https://ibb.co/CtWgz3K

• Vozi: Octavia 3, 1.6 TDI, 81kw