0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ja sam naglasio da sa DSG-om (manuelni menjac koga salta robot) trosi manje nego sa manuelnim.A "obicni" automatici trose vise, to da.
Meni je uvek DSG trosio nesto vise od manuelca, stagod oni deklarisali.Sent from my SM-G930F
Ja, sam tri godine vozio octaviju 1.4 tsi dsg prešao skoro 90 hiljada, i imamo na poslu istu tu octaviju isti motor sve isto samo manuelni menjač. Više je trošila moja sa dsg 1/1 proverena informacija za litar više je trošila ako ne nekad i više Sent from my SM-G973F
Za litar vise? Nesto mi to nije moguce, ne zameri...A iskljucivo si samo ti vozio i jednu i drugu?Druga stvar, moze vozac da vozi tako sto potapa gas u visokim stepenima prenosa (ne nizira) pri preticanju, a dsg svakako to ne dozvoljava, nego ga salta ispred crvenog polja.Ako je stil voznje jednog vozaca takav, naravno da ce dsg vise da trosi.Sve zavisi od vozaca, ali fabricki podaci su da manje trosi i bolje ubrzava sa dsg-om.I da, niski obrtaji nikako i nikada nisu bili, niti ce biti najbolji za motor (pogotovu pri ubrzanju).