Superb 2 TSI 2.0 200hp Hladno paljenje nepravilan rad motora

Započeo Shkodilak87, 14. Sep, 2019. 23:21

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skoda Skup Avala 2026

Mihailo

Kod mene na 1.2 tsi je otprilike tako... Hladan motor, kratke relacije, samo prva, druga i po nekad treca i prosek sa klimom 12... Mada sam ovih dana vozio multiplu 1.9jtd, iste relacije isti nacin voznje i bio je prosek skoro 10...
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

AcoSk

Citat: Shkodilak87 poslato 17. Sep, 2019. 16:16
Malo sam dublje usao u problematiku , i nasao u sustini sta mene muci
To je potrosnja pri ubrzavanju , kad idem iz prve u drugu normalno nista stiskanje gasa , potrosnja ode na 30/40l trenutna .
To mi kvari srecu , ne razumem sto toliko vuce na 1500-2000 obrtaja sa blagim gasom.
Kako brzine idu gore 1-2-3 tako opada potrosnja , da bi  u 4toj to vec bilo normalno.
Ako neko ima slican motor , jel mi moze reci koje su cifre pri normalnom gradskom ubrzanju do 50kmh?
Auu koliko je tebi dobro... Sve sto si napisao je normalno.
Nemoj vise gledati u tu potrosnju, nego vozi auto. Ako te zanima potrosnja, gledaj po sipanju koja je.

Super 20

• Vozi: Superb

-nebojsa-

:) =))
Pokazivac trenutne potrosnje ne govori nista, samo plasi.
Realno sve ispod 10l za 200ks benzinca je ok.
  • Vozi: Škoda Octavia 3 Combi 1,2 TSI 6B 2013. Toyota Corolla Sol 1,5 2024.

observer

• Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Nidza Opc

Svaki  dizel 1,2 brzina povuce u momentru 30-40l to je sve normalno
Napuni auto od cepa do cepa pa izmeri kol ti trosi to ti je najmerodavnije
  • Vozi: Skoda Superb 3t 2.0 dsg candy white 2012 year

MILAN K

Pozdrav svima. Mozda je vec pisano ovde i GOLF je u pitanju al nisam nasao odgovor jer sam nov i tek dva meseca vozim auto i sredjem ga preventivno mali-veliki servis, kocnice, gume, svecice, dijagnostika-svi parametri su dobri i oko motora i oko menjaca, sve kako treba.

Jedino sto me muci je hladan start prvih 20 sekundi auto radi neravnomerno i kao da stuca, kao da pucketa iz auspuha, obrtaji budu na 1100 i ubrzno padnu (nakon 20 sek) na 600-700 i onda auto lepo radi mirno .
Sta je problem zasto ovako radi ???
  • Vozi: GOLF 1.4 TSI 122ks

wkobre

Kod mene Leon 1.4 isto tako podigne obrtaje na početku i to je ok. Ali nema pucketanja iz auspuha, štucanja/neravnomernog rada.
  • Vozi: Škoda Superb combi 2.0tdi 150hp L&K

MILAN K

wkobre

Hvala na odgovoru. Meni je uredu da budu obrtaji poviseni al ovo pucketanje, stucanje i neravnoran rad mi nije normalna pojava i ako mnogi kazu da je to fabrika tako napravila i da mnogima tako radi ......

Buca Skoda Mladenovac

Obrtaji i treba da budu poviseni zato sto je to cold start, normalna stvar. To pucketanje je klasican "misfire" (pred/post paljenje). Vidi da li dijagnostika izbacuje nesto od gresaka. Ako ne, ko se razume neka izloguje sondu da vidi sta kaze smesa. Fali tu vazduha ili goriva.
  • Vozi: Octavia vRS mk1

MILAN K

Buca Skoda Mladenovac

Na dijagnostici nema nista, kod tri majstora  proverio . Svi parametri su u opsegu.
Cak kazu da je to normalno da tako neravnomerno radi. Ja to ne prihvatan kao odgovor.

Jel ima neko nekog dobrog majstora iz Beograda koji se razume u ove TSI motore??

AcoSk

To je najverovatnije takozvano grejanje katalizatora (CAT Heating kucaj na yt). Prilikom tog procesa se desava da radi cudnije, bučnije isl.
Nisi napisao koji tacno TSI i koje god, ali na novijim 1.0TSI, 1.5TSI, 4.0TFSI itd, je bas izrazeno i mene licno strasno nervira, jer se desava posle paljenja iako je motor zagrejan.
Tjuneri pri remapu mogu to da ugase softverski.

Buca Skoda Mladenovac

Stucanje, puckanje i neravmomeran rad. Nije normalno koji god motor bio.

Cat heating dok se desava da, auto pucka jer namerno naliva vise goriva. Ali koliko znam ima ravnomeran rad i ne stuca. I to ne bi trebalo da bude preko minut
  • Vozi: Octavia vRS mk1

MILAN K

AcoSk

Izvinjavam se mislio sam da sam negde napisao o motoru sve al to je u opisu profila.
Golf 1.4 tsi caxa 2010.god 122ks 90kw dsg 7 brzina presao 165000km

MILAN K

Sve to se desava samo pri paljenju posle je auto ko casa samo nekih 10-20sekundi ...pozz

Skoda Skup Avala 2026