Autor Tema: Zamena i sipanje novog antifriza  (Pročitano 1914 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže milosn8Započeo temu

• Laurin&Klement
  • Ugled: 3
Zamena i sipanje novog antifriza
« poslato: 08. Okt, 2019. 10:22 »
Pozdrav svima, interesuje me šta je bolje, proveriti i ako treba dosuti novi antifriz ili potpuno zameniti sve.
Negde sam procitao da treba na svakih nekoliko godina menjati komplet svu tecnost iz hladnjaka a ja sam auto kupio u aprilu pa ne znam ni kad je zadnji put menjano.

Ako je bolje promeniti sve molim za pomoc kako da ispustim svu tecnost i kako nasuti novu (mislim šta ide, pretpostavljam destilovana voda i antifriz ali ne znam ni koliko staje tecnosti ni u kojoj razmeri ide voda i antifriz)

U pitanju je Octavia 2.0TDi 2010god

Hvala svima unapred  bravo2

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
Odg: Zamena i sipanje novog antifriza
« Odgovor #1 poslato: 08. Okt, 2019. 11:12 »
staro pravilo je bilo da se antifriz menja na svakih 60 000 km ili 4 godine. Ja ga menjam na svakih 100 000 km ili 4 godine. I mesam uvek 1:1 sa dest vodom. G13 obicno ide tj G12. Zavisnosti od stanja motora, valja menjati jer ako popusti dihtung glave motora vremenom, moze da mesa ulje i rashladnu, pa tako i kontroliese stanje dihtunga. Smesno je, jeftino je, ne moras original vec uzmi swag, litar je 700, ide obicno 3l tecnosti i 3l vode zavisno od velicine motora i sl bravo2

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
« Odgovor #2 poslato: 08. Okt, 2019. 13:33 »
Moje neko pravilo je cim kupim auto promenim sve tecnosti koje su tu , kociono ulje , motorno , ulje u menjacu , antifriz , pa cak i freon iako npr auto hladi . Moj predlog promeni antifriz kompletno , nije veliko ulaganje sto kaze kolega .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 08. Okt, 2019. 14:20 »
Hvala na odgovorima, tako cu i uraditi. Moze li pomoc kako da ispustim svu tecnost i naspem novu?

• Laurin&Klement
« Odgovor #4 poslato: 08. Okt, 2019. 15:19 »
Dogovorio sam zamenu, majstor će uraditi da ne zeznem jos nesto.  bravo2