Autor Tema: Pukla zakačka gepeka  (Pročitano 3019 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže loximZapočeo temu

Pukla zakačka gepeka
« poslato: 11. Okt, 2019. 20:53 »
Pozdrav svima,

Nisam znao kako najbolje da opišem problem, pa evo i slike:

Pukao mi je ovaj mali hepek na koji kačim dasku gepeka. Ima li neko ideju kako to da rešim?

(edit: smanjio sam slike)
« Poslednja izmena: 11. Okt, 2019. 21:01 loxim »
  • Vozi: Škoda Fabia 1.2 2008

Na mreži MAKS

Odg: Pukla zakačka gepeka
« Odgovor #1 poslato: 12. Okt, 2019. 07:34 »
Parce neke plasticne cevi ili od neke drvene oblice. Ofarbaj u stavi .
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Van mreže djordje48

« Odgovor #2 poslato: 12. Okt, 2019. 11:16 »
Meni ce isto uskoro da se desi. Za pocetak pitaj slucajno ali slicajno da li je to izlivena celina ili ima delica nekih. To ce ti kroz Etku diler reci. Verovatno da ne moze nista da se uradi fabricki sem da menjas celu tu plastiku a to je besmisleno. Dakle neko drvo stavi i sl... :o  ima skoda te bubice po kabini sto bi se reklo nicim izazvane. Milion boljih resenja je bilo. Jbt ovi Cesi nisu bili ludi dok ih Nemci ne preuzese. Na feliciji i favoritu tu je bio kanal a izbocina je bila na polici. I nikako nisi mogao da je slomis. To pricam iz iskustva jer sam feliciju imao 14 godina i gepek i polica su intenzivno korisceni. Nikada nista nije puklo. Izvorna ceska skola bravo2

Van mreže DonKihot

« Odgovor #3 poslato: 12. Okt, 2019. 12:10 »
Nitna ona za lim, sa navojem, muska. Onda na nju stavis termobulzur crni i ako nadjes plasticni cep ili crni silikon...

Poslato sa EML-L29  

• Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

« Odgovor #4 poslato: 12. Okt, 2019. 20:24 »
Ma ranije su mnoge stvari na kolima bile logičnije i kvalitetnije odrađene. Kresanje troškova i namerno srozavanje kvaliteta radi prihoda od servisa i rezervnih delova dovode do ovakvih gluposti. Na jugu starom 30 godina mi se ovo nije desilo, a gazi se ko opštinsko magare.
Ovo sa nitnom nije loš predlog. Ako ne nađem odgovarajuću, biće komad drveta na koji ću da nakalemim ovaj otkinuti deo.
Nema teorije da menjam celu plastiku.

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #5 poslato: 12. Okt, 2019. 23:54 »
Ako hoćeš to kvalitetnije i stručnije da rešiš, raspitaj se za servise koji rade varenje i popravku plastike za automobile. Razgovaraj sa majstorom. Verovatno imaju iskustva sa tim stvarima jer nisi jedini kome se to ili nešto slično desilo. Naravno, možeš to i samostalno uraditi uvažavajući savete kolega ali ako nisi sklon majstorisanju onda ipak u servis plastike (ukoliko postoji u tvojoj okolini). Na primer: https://www.halooglasi.com/vozila/servis-i-popravka/varenje-plastike/3579643
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže drmika

« Odgovor #6 poslato: 13. Okt, 2019. 13:54 »
Kupio sam kola sa jednom tom zamenjenom, druga mi je napukla ali jos drzi, ova sro e otecenja je sad metalna. Lici na ove sa slike samo mnogo manje, ne znam kako se to kod nas zove.
  • Vozi: Fabia II ambiente 2009 1.4 16v BXW

Van mreže bugarin

« Odgovor #7 poslato: 13. Okt, 2019. 17:40 »
ne znam kako se zove, ali znam da su skriveni nosaci za police :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže drmika

« Odgovor #8 poslato: 14. Okt, 2019. 15:59 »
ma tako se i ovi sa slika zovu, nego nikako da slikam u kolima kod mene, tako izgleda samo je kraće, nikako nije nosač police :D, i jos su preko toga stavili parče plastike, kao klizni ležaj.
a sto se lepljenja tice, dvokomponentni epoxy i msilim da bi lepo to moglo da se uradi.

« Odgovor #9 poslato: 14. Okt, 2019. 16:23 »
Ajd slikaj kad stigneš, živ bio.
Baš me interesuje na šta liči. :)

Van mreže drmika

« Odgovor #10 poslato: 15. Okt, 2019. 09:17 »
Slikano je po mraku pa ima obljesak. Ima 3 vijka, pipa metalna u sredini je tanja, i na nju stavljena ova plastika, na kraju pipe namotana neka traka (smrt verovatno) da plastika stoji tu.

Van mreže bugarin

Pukla zakačka gepeka
« Odgovor #11 poslato: 15. Okt, 2019. 17:01 »
Ovo je nosac tockica za namestaj   
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže DonKihot

« Odgovor #12 poslato: 15. Okt, 2019. 17:28 »
Jeste i za moj ukus je preruzno. Klasicno pelveraski, nek radi posao pa kako god bilo... :‑X

Poslato sa EML-L29  

• Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #13 poslato: 15. Okt, 2019. 18:21 »
Kad vidim ove budzevine zgadim se . Mogla je da se lepo skine oplata i sa unutrasnje strane da se pricvrsti cak i slican nosac , pa bi izgledalo 10 puta bolje .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže drmika

« Odgovor #14 poslato: 15. Okt, 2019. 22:05 »
Al budimo realni, isto se ne vidi od police, a bitno je da lepo lezi i drži.
Svaka cast na detektovanju dela