Autor Tema: Problemi pri reklamaciji guma  (Pročitano 2397 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže paunZapočeo temu

Problemi pri reklamaciji guma
« poslato: 16. Okt, 2019. 21:56 »
Dragi forumasi,

Zeleo bih sa vama da podelim veoma neprijatna iskustva pri reklamaciji GoodYear guma. Posle nepune dve sezone koriscenja letnjih guma javile su se vibracije pri velikim brzinama na preko 120km/h. Iste sam odneo da reklamiram u Beogumu i tada pocinje "borba sa vetrenjacama". Prvo su poslali gume na ispitivanje u Baki d.o.o. Kragujevac koji su odradili balansiranje i utvrdili da gume mogu da se balansiraju sto je njima bio dovoljan pokazatelj da su gume ok. NAravno ja sam ulozio zalbu na ovo ispitivanje ali sam dobio da je ista neosnovana. Nakon ovoga sam pisao fabrici GoodYear-u i dobio odgovor da garancija ‚na vibraciju guma vazi samo do 10% istrosenosti gume, a posto su moje gume istrosene preko 50% (za nepune dve godine voznje i manje od 10k km,pa vidite koliko su kvalitetne gume) garancija ne vazi. Naravno i nakon ovoga sam nastavio sa zalbama i dobio informaciju da gume mogu da posalju na dodatno ispitivanje i ako se ispostavi da nisu ok da ce Baki d.o.o. da mi iste zameni. Naravno ispitivanje sam morao da platim ja, sto nisam zeleo da prihvatim i nakon par razgovora telefonom pristali su da plate ispitivanje. Ispitivanje je odredjeno na Hunter masini, mada je serviser odmah rekao da je jedna guma kriva, a jedna cak i mehanicki ostecena po "falcu" (gume sam naravno predao bez ikakvih ostecenja) i utvrdjeno da gume nisu ok. I taman kada sam se ponadao da cu dobiti nove gume, stigao je odgovor Baki d.o.o Kragujevac da je reklamacija neosnovana jer su sada gume potrosene 30-40%, a da je jedna i mehanicki ostecena.

I tako nakon 4 meseca poziva i mail-ova ostalo je da se obratim Zastitniku potrosaca i da tu pokusam da ostvarim svoje pravo. A ako i to ne uspe sledeca stanica je advokat i sud.

I tako je to u zemlji Sriji, veliki proizvodjac guma GoodYear cije gume ne mogu da sastave ni dve sezone i 10k km.

Eto samo sam hteo da podelim sa vama ovo iskustvo i da znate da to sto imate garanciju na gume (u ovom slucaju GoodYear) da je skoro isto kao da nemate.

Na mreži observer

Odg: Problemi pri reklamaciji guma
« Odgovor #1 poslato: 17. Okt, 2019. 10:04 »
Kad vidim da se firma zove Baki d.o.o sve mi je jasno :)
A sto se tice GY guma, jos jedan dokaz da brend ne mora nista da znaci.
Cak i da nisi u pravu sa svojim zahtevom, istrosenost guma koju su zvanicno potvrdili, govori sve.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže djordje48

« Odgovor #2 poslato: 17. Okt, 2019. 17:15 »
Bagra jedna kapitalisticka! >:(

Na mreži hakkler

« Odgovor #3 poslato: 17. Okt, 2019. 18:01 »
Vrh text bez osnova.. osim marke.

Dimenzija ? Model?

« Odgovor #4 poslato: 17. Okt, 2019. 18:09 »
Gume su Goodyear EfficientGrip Performance dimenzije 205/55 R16.

Van mreže Vladapetr

« Odgovor #5 poslato: 18. Okt, 2019. 00:59 »
Poprilično besmislena priča. Potrošenost gume ovako na papiru ne znači baš ništa, jer svako može da sastruže gumu za par k km ako se potrudi
Takodje, ni predjena kilometraža ne znači ništa jer je ne možeš dokazati.

Sve i da možeš bez sumnje dokazati da si za dve sezone prešao 10k km, da postavimo stvari ovako:
- garancija se priznaje samo dok se ne potroši 10% gume
- prešao si 10k km i tvrdiš da imaš osnov za reklamaciju
Ako imaš osnov za reklamaciju, to bi značilo da ta guma treba da ima životni vek duži od 100k km, što je realno besmislica.

Batali priču, kupi druge gume.
  • Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #6 poslato: 18. Okt, 2019. 13:32 »
Gume su Goodyear EfficientGrip Performance dimenzije 205/55 R16.

Vozim potpuno iste kupljene ove god u planeti guma , auto je presao 10.000 sa njima i dalje su kao nove .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

« Odgovor #7 poslato: 18. Okt, 2019. 14:05 »
Ma kupio sam druge gume inace ne bih mogao da vozim auto, jer naravno zamenske ne postoje. Samo sam hteo da podelim ovo iskustvo sa vama da obratite paznju na garanciju pri kupovini guma.

Van mreže t.salai

« Odgovor #8 poslato: 18. Okt, 2019. 15:51 »
Kako si skladistio gume u te dvije sezone ? Slagao si felgu na felgu polegnutu negdje u kutu, jel da ?
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+

Van mreže djordje48

« Odgovor #9 poslato: 18. Okt, 2019. 16:39 »
Mozda ti se zalomio neki losiji primerak...kad njihova kontrola ivaliteta odvaja skart oni kazu salji to na balkan...ja obicno duvam gume na 3 bara ili malo preko i na felnama stoje jedna na drugoj celu zimu..ili leto ako su letnje u pitanju. Ispuste za oko pola bara tokom skladistenja..

Van mreže zare

« Odgovor #10 poslato: 18. Okt, 2019. 16:42 »
Kad vidim da se firma zove Baki d.o.o sve mi je jasno :)
Taj je bio najobicniji vulkanizer a onda je krenuo u biznis i sada je jedan od vecih u zemlji. Inace je idol svim vulkanizerima  =)).

« Odgovor #11 poslato: 19. Okt, 2019. 07:14 »
Kako si skladistio gume u te dvije sezone ? Slagao si felgu na felgu polegnutu negdje u kutu, jel da ?
Sto je najbolje felne sa gumama su bile na sipci, kao da stoje na autu. I jos sam ih plus okretao s vremena na vreme.  ;) Sve po propisu.

« Odgovor #12 poslato: 19. Okt, 2019. 07:16 »
Taj je bio najobicniji vulkanizer a onda je krenuo u biznis i sada je jedan od vecih u zemlji. Inace je idol svim vulkanizerima  =)).
Zao mi je sto me ostao na tom nivou.

Mada generalno i fabrika stoji iza njega. Reklamacija na vibracije (citaj malim slovima na krivu gumu) se prihvata samo do 10% istrosenosti gume.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #13 poslato: 20. Okt, 2019. 00:16 »
A postoji li mogucnost da si "odvalio" u neku rupu pa se iskrivila?
Jer kazes da nije tresla na pocetku...