Dragi forumasi,
Zeleo bih sa vama da podelim veoma neprijatna iskustva pri reklamaciji GoodYear guma. Posle nepune dve sezone koriscenja letnjih guma javile su se vibracije pri velikim brzinama na preko 120km/h. Iste sam odneo da reklamiram u Beogumu i tada pocinje "borba sa vetrenjacama". Prvo su poslali gume na ispitivanje u Baki d.o.o. Kragujevac koji su odradili balansiranje i utvrdili da gume mogu da se balansiraju sto je njima bio dovoljan pokazatelj da su gume ok. NAravno ja sam ulozio zalbu na ovo ispitivanje ali sam dobio da je ista neosnovana. Nakon ovoga sam pisao fabrici GoodYear-u i dobio odgovor da garancija ‚na vibraciju guma vazi samo do 10% istrosenosti gume, a posto su moje gume istrosene preko 50% (za nepune dve godine voznje i manje od 10k km,pa vidite koliko su kvalitetne gume) garancija ne vazi. Naravno i nakon ovoga sam nastavio sa zalbama i dobio informaciju da gume mogu da posalju na dodatno ispitivanje i ako se ispostavi da nisu ok da ce Baki d.o.o. da mi iste zameni. Naravno ispitivanje sam morao da platim ja, sto nisam zeleo da prihvatim i nakon par razgovora telefonom pristali su da plate ispitivanje. Ispitivanje je odredjeno na Hunter masini, mada je serviser odmah rekao da je jedna guma kriva, a jedna cak i mehanicki ostecena po "falcu" (gume sam naravno predao bez ikakvih ostecenja) i utvrdjeno da gume nisu ok. I taman kada sam se ponadao da cu dobiti nove gume, stigao je odgovor Baki d.o.o Kragujevac da je reklamacija neosnovana jer su sada gume potrosene 30-40%, a da je jedna i mehanicki ostecena.
I tako nakon 4 meseca poziva i mail-ova ostalo je da se obratim Zastitniku potrosaca i da tu pokusam da ostvarim svoje pravo. A ako i to ne uspe sledeca stanica je advokat i sud.
I tako je to u zemlji Sriji, veliki proizvodjac guma GoodYear cije gume ne mogu da sastave ni dve sezone i 10k km.
Eto samo sam hteo da podelim sa vama ovo iskustvo i da znate da to sto imate garanciju na gume (u ovom slucaju GoodYear) da je skoro isto kao da nemate.