Autor Tema: Child lock problem i upozorenje  (Pročitano 997 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže vrloradZapočeo temu

Child lock problem i upozorenje
« poslato: 22. Okt, 2019. 12:07 »
Vozim novog Superba 2.0TDI DSG otprilike vec 4 meseca i za sada (predjenih 6.000km) su utisci veoma dobri (prethodno sam vozio Oktaviju 1.9TDI iz 2011).
Od pre 2 dana mi se prilikom startovanja auta pojavljuje upozorenje o problemu sa child lock-om na zadnjim levim vratima (child lock se aktivira/deaktivira dugmetom). Radi se o tome da child lock i dalje radi ispravno, medjutim, indikacija na dugmetu kojim se on aktivira/deaktivira se ne menja (obicno postane zuta kada je child lock aktiviran, odn. bela kada je deaktiviran). Sa child lock-om dugmetom za zadnja desna vrata je sve OK.

Na prvu loptu sam pomislio da je nesto sa osiguracima, medjutim nigde u uputstvu nisam naisao na podatak o osiguracu koji se odnosi na child lock.
Da li je neko imao slicna iskustva?
  • Vozi: Skoda Superb 2.0TDI DSG 2019 Ambition Plus

Van mreže Zarko

Odg: Child lock problem i upozorenje
« Odgovor #1 poslato: 22. Okt, 2019. 12:25 »
Kakvo upozorenje ti se pojavljuje?

Sent from my SM-G973F  

« Odgovor #2 poslato: 22. Okt, 2019. 12:40 »
Nisam uspeo nigde u uputstvu ili na netu da pronadjem bas to upozorenje, pa cu morati da slikam.
Inace, prikazuje se znak u obliku detata, nesto nalik ovome:

https://ibb.co/Ltypy71

Dakle, sam child lock radi, samo je verovatno problem sa indikacijom (ne menja se bez obzira da li je child lock aktiviran/deaktiviran).

« Odgovor #3 poslato: 22. Okt, 2019. 15:20 »
Evo i konkretnog upozorenja:

https://imgshare.io/image/v8eG5

« Odgovor #4 poslato: 05. Nov, 2019. 22:37 »
Posto child lock radi ali indikacija na dugmetu u vratima ne radi, da li je moguce da je razlog upozorenja bas taj problem sa indikacijom?

To bi trebalo da je neka zuta dioda ispod child lock dugmeta koja se u ovom slucaju ne pali kada je child lock aktiviran (mada je malo neobicno da led dioda crkne posle 4 meseca koriscenja).

« Odgovor #5 poslato: 03. Jul, 2020. 20:48 »
Samo da javim da je nakon malog servisa i skidanja sa dijagnostike upozorenje nestalo samo od sebe. U servisu nisu znali da opisu kako je problem otklonjen pa su upravo tako i naveli  :)
Takodje, indikacija na child lock dugmetu se sada uredno menja.