Pretraga [Google]

Autor Tema: zamena akumulatora, kojim?  (Pročitano 7022 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži AcoSk

Odg: zamena akumulatora, kojim?
« Odgovor #90 poslato: April 13, 2020, 18:20:37 posle podne »
Realno, ja nemam najbolja iskustva niti sa vartom niti sa bosch
Bas sam hteo napisati da je topla top, ali eto Aco je
Da, Topla je top, a ima i Topla energy

Van mreže crtacrta

« Odgovor #91 poslato: April 13, 2020, 18:21:07 posle podne »
ako pali dobar je , ako ne pali ne valja

u mojem autu varta 8/ 2014 ..pa naravno da ne valja i traje samo 2-3 mj iza garancije
  • Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG

Na mreži MAKS

« Odgovor #92 poslato: April 13, 2020, 18:26:27 posle podne »
Hahaaha . E mene su 2 exida izdala vrlo brzo , energizer isto . Topla u rsu evo vec 3 god koliko je auto kod mene komsija u mercedesu 5 6 god vec , a npr u tour stavio polovni bosch gura vec 4 god . Nema vise ni pravila .

Eto ti pa ti sad budi pametan.

Uzmes onaj koji smatras pa koliko traje traje .
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #93 poslato: April 13, 2020, 20:32:01 posle podne »
Upravo tako . Svi novi su dobri e sad da li ce ovaj da traje god dana vise ili manje nije ni bitno .
  • Vozi: VAG

« Odgovor #94 poslato: April 13, 2020, 20:33:34 posle podne »
Da, Topla je top, a ima i Topla energy

Hahahahah prevideo sam ladno ovo  =))

Na mreži pajapop

« Odgovor #95 poslato: April 13, 2020, 21:34:46 posle podne »
Eto ti pa ti sad budi pametan.

Uzmes onaj koji smatras pa koliko traje traje .
...Slazem se ja da ima losih akumulatora..."bofla", "divljaka"...Svasta ima na trzistu...Ja imam lose iskustvo sa Blek Horsom, a veoma dobro sa Vartom, Toplom i Proatomikom....Ali, ima i jedna zackoljica na koju malo ko obraca paznju. A to je da akumulatori u automobilima spadaju u klasu akumulatora koji se zovu "startni akumulatori". To znaci da oni sluze uglavnom za startovanje automobila i to im je osnovna namena. I kod izbora akumulatora, pri kupovini, kao i pri originalnoj ugradnji jedino vazna karakteristika je izbor njihove "startne struje"...Za svaki automobil u zavisnosti od njegove kubikaze, elektricnih potrosaca, elektronike, klime i druge dodatne opreme potreban je ODGOVARAJUCI akumulator....jer ovi potrosaci i tezina motora pri startovanju direktno uticu na startnu struju koju taj akumulator moze da proizvede. Zabluda je misliti da kapacitet tu igra neku vaznu ulogu...Ne...Jedino je vazna ovde "startna struja"...I verujem da vecina koja se zali na los akumulator koji ne traje dugo (pod uslovom da mu je ispravan sistem za punjenje) verovatno ima neadekvatan akumulator u svom vozilu. U tom slucaju, brzina propadanja akumulatora je veca od njegove sposobnosti ka regeneraciji i "propadne" brze nego sto se ocekuje. Zato pre kupovine akumulatora, treba pogledati tehnicke karakteristike modela svog automobila i kupiti odgovarajuci akumulator sa propisanom startnom strujom koju proizvodjac kola preporucuje. Ili..odmah kupiti akk sa velikom startom strujom pod uslovom da moze da stane u previdjeno kuciste za akk...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #96 poslato: April 13, 2020, 21:54:05 posle podne »
Kolega je mislio je na marku . Ovo sto si napisao se podrazumeva i manje vise svi znaju . A samo budale mogu da kupe tipa 75 ampera za 1.2 sto opet mislim da se ne desava , ili je vrlo vrlo retko .

« Odgovor #97 poslato: April 20, 2020, 12:31:32 posle podne »
Moze ovde onda preporuka koji akumulayor gledati za ovu fabiu 1.2 htp?
  • Vozi: Kamiq 2021, 1.0 tsi, 81kW, ambition plus, Velvet Red

Na mreži pajapop

« Odgovor #98 poslato: April 20, 2020, 13:53:36 posle podne »
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

« Odgovor #99 poslato: April 20, 2020, 14:33:11 posle podne »
Hvala Pajo na ovom linku, pise 45Ah, ja imam 52 Ah...jel to moze da bude problem?

Na mreži pajapop

« Odgovor #100 poslato: April 20, 2020, 15:12:25 posle podne »
Ne...nije to neka velika razlika. U sustini, ti si ogranicen vilicinom i dimenzijama kucista u koji se stavlja akumulator. Ako u to kuciste moze da stane jaci akumulator, a ocigledno moze (makar te marke) slobodno stavi...Dobro, ne bi dugorocno valjalo neka bas velika razlika, zbog dimenzionisanja alternatora u cilju njegove regeneracije, mada mislim da je tesko naci neki mnogo jaci a da moze tu da stane. U svakom slucaju i taj od 52Ah ocigledno odgovara. Time ipak dobijas jaci kapacitet, u stvari sigurno i "rezervni kapacitet" koji moze da bude vazan u nekim vanvoznim situacijama....na primer da ti rade svetla dok obavljas neki posao u dvoristu ili da ti radi radio dok piknikujes i sl...Samo, jaci akumulator znaci i vise para...S druge strane, zasto se izlagati vecim troskovima od onoga sto se mora, kad ce i ovaj od 45Ah da lepo obavi posao za koji je predvidjen?

« Odgovor #101 poslato: April 20, 2020, 15:42:22 posle podne »
Super, hvala na dodatnom pojasnjenju,a ne razumem se u ovu oblast, tako da ispada da sam prilikom odabira ipak imao i sreće.

Van mreže crtacrta

« Odgovor #102 poslato: April 20, 2020, 19:39:15 posle podne »
ako pali dobar je , ako ne pali ne valja

u mojem autu varta 8/ 2014 ..pa naravno da ne valja i traje samo 2-3 mj iza garancije
na žalost dok sam pisao ovaj post moja škoda  mi se smijala jer kad sam kasnije sjeo u nju samo klik klik ..a stajala je 4-5 dana ..ode varta u***

Na mreži AcoSk

« Odgovor #103 poslato: April 21, 2020, 00:35:16 pre podne »
A ti ne pokusavas da ga dopunis kuci?
Odmah mu presudis - crkao

Van mreže crtacrta

« Odgovor #104 poslato: April 21, 2020, 16:40:29 posle podne »
pa ..nisam ..no još je uvijek u autu , nisam kupio novi ...jer mi je jako čudno ....jedan dan sam potrošio istraživajući gdje vuče struju..na kraju je ispalo da ne vuće , tj . prestane vuči nakon nekog vremena , u međuvremenu sam pročitao da treba čekati 15 minuta  i onda mjeriti .ja nemam alarm , ništa od mogučih stvari koje mogu biti krivo spojene ..vadio sam sve osigurače , releje , alternator itd .

dakle auto je stajao 14 dana jer sam bio u izolaciji od  ovog virusa ..prije toga  se kčer vozila svaka par dana jer je več počela zabrana vožnje van mjesta bla,bla,bla..a ja sam bio van države

znači nakon 14 dana stajanja  je normalno  upalio(nakon toga pišem ovaj gore post kkao je varta odlična ) ..ja sam se vozikao par km po gradu 5-6 dana oko nekih trgovina ..nakon toga je stajo 5 dana i nije mogao upaliti ..s tim da sam drugi dan stajanja   otvarao auto u tovario stvari ..jebi ga možda nisam dobro zatvorio gepek ..mada sumnjam .

palim ga na kablove i nakon toga vozim svaki dan i upali ..ali ujutro imam 12, 3  v

imaš pravo sutra u firmu ide na punjač ...budem ga cicao pa do kad ide ...

btw moj stari ima uzrećicu , loš akumulator uništi anlaser , loš anlaser uništi akumulator ....to je više izraženo kod traktora na koje je on i mislio ..benzinac zapali i na acu od skutera , isprobano