Autor Tema: Prednje opruge - problem  (Pročitano 3826 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži mihajloalaspZapočeo temu

Prednje opruge - problem
« poslato: 11. Nov, 2013. 19:30 »
Juče sam prvi put od promene amortizera imao prilike da muški isprobam auto i primetio sam da se prednji kraj i dalje loše ponaša, i dalje se mnogo naginje. Onda sam pritiskanjem prednjeg kraja primetio da su prednje opruge mnogo meke, pa se zato i naginje mnogo. Da li je to fabrički tako ili su meni opruge propale i da li ima nekog rešenja? Bio sam do prodavnice Škodinih delova i lik koji radi tamo je probao i kaže da novim oprugama kojih ima u prodaju neću dobiti ništa...
  • Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže FavoRAT

Odg: Prednje opruge - problem
« Odgovor #1 poslato: 11. Nov, 2013. 19:56 »
Spustanje prednjeg kraja po meni jedino rjesenje.meni je bila razlika nebo i zemlja izmedu std auta i -4cm napred.a sad ovisi o tebi i o tome koliko si spreman potrositi,mozes otpilati opruge,raditi po narudbi opruge,kupit original krace opruge,ako hoces da ti amortizeri duze traju onda bi treba i amortizer skratit...s obzirom da za favorit ne postoji balans-stanga to je po meni jedina opcija
  • Vozi: '98 Felicia LX 1.6

« Odgovor #2 poslato: 11. Nov, 2013. 20:07 »
Nisam baš za to sečenje opruga i kraćenje amortizera, ajd za opruge me briga ali amortizere sam skoro namonirao nove Monroe, pa ne bih zbog garancije. Razmišljao sam da ubacim opruge od Felicije dizel, po nekoj mojoj logici bi trebalo da su jače/tvrđe jer je dizelka teža...

Van mreže FavoRAT

« Odgovor #3 poslato: 11. Nov, 2013. 20:43 »
vidis,ipak nisu!rastavljam po potrebi jednu feliciju dizel pick up od prijatelja,pa sam skinuo i amortizere s oprugama s nje,i identicne su opruge kao na 1.3...osim ako netko nije na nju ubacio komplet amortizere s oprugama od benzinca kad su originalni amortizeri dali svoje...to neznam...a i po VAG CAT-u su drukcije opruge...i to ih ima pun qrac xD
  • Vozi: '98 Felicia LX 1.6

Van mreže dulefontana

« Odgovor #4 poslato: 13. Nov, 2013. 09:13 »
Dobrodosao u muku sa prednjim delom. Balan stangla ne moze nikako da se ugradi, jedino resenje je spustanje i ukrucivanje prednjeg dela. Ako ne uspem da nadjem priblizne opruge najverovatnije ce pasti seca, ali onda cu odneti i amortizere i neka covek sve prepravi. Oko 120e kosta spustanje auta na taj nacin, dok je 30e samo rezanje opruga, za 1.5 krug, koliko je i maximalno „dozvoljeno“.

Van mreže milosgranice

« Odgovor #5 poslato: 13. Nov, 2013. 20:12 »
. Balan stangla ne moze nikako da se ugradi,
ako nadjes nekog jugica sa balans stanglom ugradjenom pozadi pogledaj kako je uradjeno, ili pogledaj na nekom forumu mora da moze da se ugradi
30e samo rezanje opruga, za 1.5 krug, koliko je i maximalno „dozvoljeno“.
ti si majstor, odseces sam i das nekom ko ima stegu i na hladno ispravis odsecen kraj opruge da lepo legne u leziste, samo mora da tuces ko lud i sa pauzom jer kad je tuces ugreje se i hoce da pukne
  • Vozi: fabia 1.9sdi

Van mreže dulefontana

« Odgovor #6 poslato: 13. Nov, 2013. 20:28 »
Balans stangla za napred je komplikovana, zbog poda, nije klasicni swap sa fel

Sent from my HTC Desire X

« Odgovor #7 poslato: 18. Nov, 2013. 12:06 »
Jel se zna koliko će auto biti niži kad se skrate opruge za 1.5 krug? Ne bih baš da branikom kačim svaki trotoar :D

Na mreži 2 Busy

« Odgovor #8 poslato: 18. Nov, 2013. 12:17 »
Nemoj nikada kratiti opruge!

Sent from my ST23i  

Van mreže dulefontana

« Odgovor #9 poslato: 18. Nov, 2013. 14:14 »
Ne dobijes nesto mnogo, izmedju 3 i 5 cm, ali isto smatram da ih ne treba kratiti. Znam par clanova koji su kratili opruge i auto se ponasa normalno, ali ja i dalje nisam spustio mog Favorita, ipak idem na to da nadjem druge.