Autor Tema: Problem sa sirenom OCTAVIA A5  (Pročitano 925 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Na mreži DonKihotZapočeo temu

Problem sa sirenom OCTAVIA A5
« poslato: 30. Nov, 2019. 16:51 »
Ima mesečak dana kako sVirena zeza, još od svadbe neke gde sam je preforsirao.
Mislio sam da sam uništio sirenu, međutim izgoreo je samo osigurač. Ako bih zamenio osigurač
mogao bih da svirnem kratko po koji put na manje od sekunde, bilo koje duže trubenje izgori opet osigurač.
Skinuo sam sirenu, sirena je ok. Sad kad bez sirene pritisnem prekiač na volanu, osigurač malo ogaravi.
Osigurač je 15A, izmerim tu struju kroz njega, tu je oko 15A. Kad se stavi sirena logično struja raste pa mu ne
treba mnogo da izgori. Kad merim omski pinove za osigurač, prema aku imam nekih 20k, a prema sireni svega 2k,
naravno mereno prema masi.
E, sad, kako koliko znam nema relej sirene, verovano ima neki modul? Preko prekidača volana ide masa a ne +?
Da mi je probio + na masu, izgoreo bi osigurač čim ga stavim jer on ne ide preko prekidača volana...
Jedino da mi je + (sa osigurača ka sireni) u spoju sa paricom mase prema sireni, pa je faktički izolovan sve dok ne
pritisnem prekidač sirene na volanu i onda mi curi 15A na masu.
Ima li neko shemu delovanja sirene?
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Na mreži DonKihotZapočeo temu

Odg: Problem sa sirenom OCTAVIA A5
« Odgovor #1 poslato: 14. Dec, 2019. 23:12 »
Ispod volana se nalazi relej sirene, sa oznakom 449, odmah iznad releja brisača. Druga kolona sa leva, na vrhu. Crno-žuta žica je napajanje sirene i kod mene je žica probila (izgorela). Proturio novu žicu od releja do sirene i rešio problem. I usput stavio novu sirenu koja je malo glasnija od stare originalne.

Послато са Redmi Note 8 Pro  

• Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI