Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Kupujem Tražim: Škodu Delove Opremu
»
Kupiti ili ne - Superb 2
Strana:
«
1
...
3
4
5
...
10
»
Dole
Autor
Tema: Kupiti ili ne - Superb 2 (Pročitano 9745 puta)
0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.
predragas
Style
Like ukupno: 35
L&K ugled:
7
Odg: Kupiti ili ne - Superb 2
«
Odgovor #45 poslato:
13. Dec, 2019. 07:38 »
Dobicete fotografiju. Ne mogu da stanu tri nabudzena sedista, ali dva i buster staju.
Vozi: Škoda Rapid 1.2tsi 2014. Elegance
djordje48
Laurin&Klement
Like ukupno: 78
L&K ugled:
16
Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
«
Odgovor #46 poslato:
13. Dec, 2019. 09:39 »
@Markoni: a Alhambra, jesi razmisljao?
Ni skodini sajtovi kod nas nisu bog zna sto, ali vw sajt je ocaj blagi
Filip BG
Laurin&Klement
Like ukupno: 168
L&K ugled:
16
«
Odgovor #47 poslato:
13. Dec, 2019. 13:08 »
srđan1976,
kao prvo čestitke na proširenju porodice. Vaša supruga i Vi ste pravi heroji ovog vremena. Danas je normalnoj porodici veliki izazov da podigne troje dece. Srbija, na žalost, nije Mađarska. Da jeste, vi biste, između ostalih pogodnosti, za rođenje trećeg deteta dobili od države skoro 8.000 evra za kupovinu novog vozila sa 7 sedišta pa bismo diskutovali o kupovini novog Kodiaq-a. Ovako, treba da biramo između 23 god. starog Golfa 2 i 11 god. starog Superba 2. A navodno su ovoj državi deca najvažnija. Sramota!
Odgovor na pitanje: „Da li 2 bebi sedišta i buster mogu da stanu u Superb 2?“ glasi: Zavisi od sedišta, a ne od Superba. Zaista je tako i verujem da istinu govore i oni koji tvrde da staju i da ne staju. Vas kao ponosnog i srećnog oca troje dece ne moram da podsećam da bebi sedišta nemaju pravilne (ravne) bočne strane, kao i da deo koji ide na klupu varira u zavisnosti od proizvođača i modela. Dakle morate da uzmete baš ta vaša sedišta i probate.
Da li kupiti konkretan auto? Moje mišljenje, a ono Vam ne vredi mnogo, je da. I to DA. Po toj ceni i ako je istina ono što smo pročitali o autu. Ako poznajete čoveka koji je zadužio taj auto 2008. i ako sme da Vas pogleda u oči i kaže da auto nije imao većih udesa, da je ulje redovno menjano na 15.000km. Ambition oprema je sasvim solidna. Motor je poznat i pouzdan (nije najbolji na svetu, motor beza mane itd.), delovi su dostupni i nisu preskupi. Dimenzija guma koja ide na taj auto je najjeftinija od svih 16“.
Setih se priče mog kolege koji je razdužio Oktaviju sa istim motorom sa preko 500.000km, takođe voženu dosta na putu. Na jednom od poslednjih servisa parametri (odstupanja) dizni su bili u propisanim okvirima, tj. nikakvih problema nije imao. To ne znači da Vama dan nakon kupovine neće da crkne jedna. Ako je urađen prvi remont turbine i zamenjen set kvačila trebalo bi da ste pošteđeni nekih većih troškova u narednom periodu.
Jedino uz taj motor (i kasnije 1.6 tdi koji ga je zamenio) je ugrađivan menjač sa 5 brzina. Zato auto nije pogodan za velike brzine, ali 120 km/h je brzina koju postiže (i održava) bez muke i buke uz razumnu potrošnju. Sasvim dovoljno za put do Grčke. Dobro se sećam Golfa 2 1.3 benzinca kojeg sada vozite. Imao ga je stric pre 20-ak godina i rado sam vozio taj auto. U odnosu na njega Superb je nekoliko stepenika iznad i mislim da ćete biti prezadovoljni.
Srećno.
Vozi: Superb mk3 1.5 TSI
(6 Like)
petarp031
Laurin&Klement
Like ukupno: 355
L&K ugled:
28
«
Odgovor #48 poslato:
13. Dec, 2019. 13:30 »
Filipe svaka cast, odlican odgovor na vrlo jasno pitanje, za primer svima!
Sent from my SM-A920F
djordje48
Laurin&Klement
Like ukupno: 78
L&K ugled:
16
Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
«
Odgovor #49 poslato:
13. Dec, 2019. 13:38 »
'''Filipe, svaka cast na kvadrat! Samo bih napomenuo, nazalost da, finansije jesu prepreka za stvaranje porodice, ali nazalost postoji jedna mnogo veci problem. Mladi ljudi od 20 do 40 godina u vecini slucajeva ne zele odgovornost i generaln nesposbni su za zivot. Mama i tata nisu nista vaspitali svog princa i princezu, cuvali ih pod staklenim zvonom ceo zivot, pa tako riba u 25 godina danas zove mamu da joj skuva rucak, a tatin ljubimac od 30 godina zove svog tatu da mu otera auto na servis. Oboje setaju kera ili macku i sl i slikaju sta su danas jeli na instagramu uz citat Dostojevskog u nekom kaficu restoranu uz potpis ja i moje kraljice, ja i moje carice, ja i moji jarani, eto meni krune na glavi.
Podgrupa ove grupe su Ljubitelji Korporacije. Saljemo mejlove u ponoc i ceo dan smo na poslu a ti gde si ti krenuo u 15.55h?! Sve u svemu, porodica je nula u danasnjem drustvu, i niko nista ne cini da spase porodicu. Jaoj sto me deca umaraju, jaoj sta ce mi deca, jaoj pa ja moram da obidjem ceo svet, da kupim auto, telefon i veliki TV, pa tek onda u 40 cu da se zenim i udajem, ali svi su kreteni, jaoj mama i tata pomazite mi. Previse lazne gospode koja nece da uprljju ruke kao da su im roditelji plave krvi ili deca ambasadora ili mama i tata clanovi akademije nauka.''- Dostojevski
Taksistima daju ucesce za kola, a bas tako, ko ce nekome ko zeli 3 ili vise dece da da ucesce za Alhmabru ili Kodijak sa 7 sedista?! Sramota! Bitno je samo da se Oni voze u X7 na racun drugih, ne plate porez drzavi, ne daju platu radniku. Ali drzava kaze, nemoj ti porez da platis, daj meni u stranku, ti sebi kupi X7 a daj onom muceniku 30 000. Takodje i X7 ima 7 sedista
«
Poslednja izmena: 13. Dec, 2019. 13:45 djordje48
»
(1 Like)
Buca Skoda Mladenovac
Laurin&Klement
Like ukupno: 471
L&K ugled:
34
«
Odgovor #50 poslato:
13. Dec, 2019. 14:09 »
Filipe ne znam da li si vozio superb ili octaviju 1.9tdi sa 5 brzina menjacem , iskreno meni se vise svidja 5 brzina od 6 , duze su brzine , u gradu je duplo laksi za voznju . Bas superb 1.9 sam vozio par puta kad doterujem auta ide bez problema 190kmh . Ako je stvarno sve sa autom ok i provereno za tu cenu ja bih ga uzeo jos onaj dan da sam na mestu kolege sto je otvorio temu . Moze da se vozi par godina i proda za istu cenu .
Vozi: Octavia vRS mk1
srđan1976
Style
Like ukupno: 15
L&K ugled:
1
«
Odgovor #51 poslato:
13. Dec, 2019. 14:21 »
Filipe, Đorđe, svaka čast obojici!
Došla neka odvratna vremena. Svi pljuju na državu i na političare, a ja volim da kažem da smo se i mi kao narod jako iskvarili. Pa i ti političari su iz ovog naroda potekli, nisu iz Zambezija došli. Možda i nije čudo kroz šta smo prošli poslednjih trideset godina. Ali i naše babe i dede, i dve-tri generacije pre njih, su prolazili kroz mnogo gore muke i iskušenja pa ostadoše ljudi. Davali su svoje mlade živote kao da to nije ništa, za buduće generacije, za nas, za te što vodaju kučiće; urlaju, piju i povraćaju noću; za zgubidane; egoiste i samoživce; muškarce u pantalonama sa vrećastim turom, koji više i ne razlikuju mušku od ženske odeće. Itd. Odosmo u offtopic previše, izvinjavam se.
Golf mi je 33 godine star, kamo sreće da je 22 kao što Filip reče. :-) Tako je, zavisi puno od sedišta. Prvom detetu kad smo kupovali uzeli smo neko Chico za 15 hiljada, ne vodeći računa o širini. Ono je 45 cm. Drugom kad smo kupovali uzeto je neko prilično jeftino za 5-6 hiljada, i to najuže što postoji (43cm), ubio sam se istražujući dimenzije... Tako da imam ta dva, to su ona iz grupe 2 i 3, i koristićemo ih do kraja. Tako da su minimalistička što se tičr dimenzija i nadam se da uz njih može još i buster da se uglavi. Najviše me kopka to srednje sedište zadnje klupe Superba, deluje dosta šire od svih drugih takvih sedišta, čekam da neko izmeri... :-)
Hvala svima na podršci. Poprilično sam zagrejan za ovog Superba. Nadam se da će biti sve kako treba. Ako ne, biće drugih kola, samo da je zdravlja.
Vozi: Superb II 1.9 Tdi 77kw 2008
(1 Like)
Filip BG
Laurin&Klement
Like ukupno: 168
L&K ugled:
16
«
Odgovor #52 poslato:
13. Dec, 2019. 15:30 »
Hvala Petre i Đorđe na pozitivnim komentarima. Vidim da se veći broj članova aktivirao i da svi želimo Srđanu dobro pa sam pokušao da doprinesem.
Đorđe, mnoge si istine izneo u svom poslednjem postu, nažalost. Diskusiju na tu temu možemo da nastavimo jednom prilikom kada se, Bože zdravlja, vidimo uživo.
Buco, vozio sam. Ipak, lično više volim menjač sa 6 brzina. Ako ste dovozili Superb 2 1.9 tdi iz inostranstva (pogotovo zemalja Beneluksa) velika je verovatnoća da je bio Greenline. Ako se dobro sećam kod njih je 5. brzina nešto duža pa je za autoput dobra skoro kao 6. Opet, nije ni svaki menjač sa 6 brzina isti, tj. prenosni odnosi mogu da zavise od jačine motora i od toga da li auto ima 4x4 ili ne. Čak i obrtni moment za „isti“ motor može da se razlikuje.
Srđane, držim Vam palčeve da ovaj Superb valja i da postane Vaš. Onda ćete jednog dana i Vi moći svojim utiscima i komentarima da pomognete nekom novom članu foruma. U pravu ste, samo nek smo zdravo, kola je uvek bilo i biće.
Vozi: Superb mk3 1.5 TSI
sale.kriminale
Laurin&Klement
Like ukupno: 88
L&K ugled:
-21
«
Odgovor #53 poslato:
13. Dec, 2019. 17:09 »
Srđane idi sajt "polovni automobili" i vidi neke savete za kupovinu polovnjaka u vezi mogućih prevara. Šta proveravaš pre kupovine i slično. Ovo ti kažem jer je auto stvarno povoljan pa budi malo oprezniji. Vidi na koga se vodi auto i da li je registrovan, broj motora i šasije, traži ličnu kartu prodavca (kopiraj/slikaj telefonom), ništa na punomoć, odmah ugovor i registracija na tvoje ime itd. Povedi nekoga da ti bude svedok i nemoj da te lik loži i požuruje. Verovatno je tu sve OK ali ima dosta prevarenih ljudi a baš ne bih voleo da imaš neki problem.
Vozi: Dacia Logan
Buca Skoda Mladenovac
Laurin&Klement
Like ukupno: 471
L&K ugled:
34
«
Odgovor #54 poslato:
13. Dec, 2019. 18:53 »
Nije bio greenline , obican 1.9tdi . U svakom slucaju milim da coveku nece to predstavljati problem . Takodje se nadam da ce kolega uzeti auto
Vozi: Octavia vRS mk1
fobia24
Laurin&Klement
Like ukupno: 588
L&K ugled:
42
«
Odgovor #55 poslato:
15. Dec, 2019. 11:05 »
Ako je auto na firmu nema tu nekih velikih prevara. To su retki slucajevi. Nego ja mislim dok se ova diskusija zatvori auto ce kupiti neko slican meni, na prvom gledanju.
Poslano z mojega SM-G965F z uporabo Tapatalk
srđan1976
Style
Like ukupno: 15
L&K ugled:
1
«
Odgovor #56 poslato:
15. Dec, 2019. 17:18 »
Ne bih javno otkrivao detalje, ali neće ga niko kupiti dok ja ne odustanem.
Vozi: Superb II 1.9 Tdi 77kw 2008
Melja
RallyeSport
Like ukupno: 38
L&K ugled:
1
«
Odgovor #57 poslato:
15. Dec, 2019. 18:04 »
Pozdrav Srdjane,
Idem sada da izmerim zadnju klupu.
Ako ti znaci ista ja sam u NS i mogu uvek popodne da dodjem negde sa autom pa ti probaj sedista da li staju. Nije mi tesko zaista.
Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI 170 2010 Ambition
(2 Like)
Melja
RallyeSport
Like ukupno: 38
L&K ugled:
1
«
Odgovor #58 poslato:
15. Dec, 2019. 18:23 »
Evo slika. Otprilike 130 cm sirina zadnje klupe, 30 cm sirina srednjeg dela. Nadam se da je pomoglo.
Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI 170 2010 Ambition
(3 Like)
dragan tb
Style
Like ukupno: 13
L&K ugled:
3
«
Odgovor #59 poslato:
16. Dec, 2019. 11:17 »
Nedavno je neko na Pik.ba,objavio da prodaje golfa 7,koji je prešao 170 000.U komentarima su ga ljudi ispljuvali,kao..kakav ti je to auto,tri godine star a prevalio toliko.Nisi normalan,itd,itd...
I čovjek je rekao sledeće;To je realna,tačna kilometraža i pošteno sam napisao a to što Vi kupujete golfove četvorke i petica na kojima piše 220 000 hiljada i slično,to je Vaš problem.I Vaša zabluda.
Oću da kažem da ja ne bih bježao od te Škode ako je uredno održavana.Taj će motor prevaliti bez greške još toliko.Bar je čovjek ok.Zar nije mogao i on vratiti sat,ali nije.Ako ti auto odgovara u svim segmentima,ako ti se sviđa,uzimaj.Bitno je da je utegnuto,da nije udareno i trulo.A ostalo se sve da uraditi i ako se pokvari.Nisu skupe za održavanje.Ne smije čovjek negativno misliti ni razmišljati.Šta ako ode turbina ili nedaj Bože zamajac.Prijatelju , imam dva bubrega pa ko mi garantuje da će oba raditi do sutra.Kako ćemo to popraviti?I taj famozni zamajac a ni turbina nisu više kao nekada skup sport.I još jednu stvar da dodam,nije to nerealna cifra niti je jeftina.Tu ga je to.Kod nas se tako i kreću.To godište.Ukucaj na Pik.ba taj model pa ćeš vidjeti da ih ima i skupljih a i jeftinijih,toga godišta i tih karakteristika.Srećno s kupovinom i da dugo uživaš u vožnji.
Vozi: Škoda Fabia 1,9 tdi
(3 Like)
Strana:
«
1
...
3
4
5
...
10
»