Autor Tema: Granicni prelazi u vreme praznika  (Pročitano 6811 puta)

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže bugarin

Odg: Granicni prelazi u vreme praznika
« Odgovor #15 poslato: 26. Dec, 2019. 12:37 »
Nisam preko TT video odakle je.
Ali, da se operem, evo ja ću da mu kupim vinjetu, neka mi se javi u prolazu.
:)

ok, pola stavi na moj racun. refundiram ti 5-og na skupu :)
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Van mreže Super 20

« Odgovor #16 poslato: 26. Dec, 2019. 22:31 »
covek je iz MK, znaci da ima MK table i mob, kako preko aplikacije da plati leba ti?????

imas HU vinjetu na MOL pumpama. na pumpi pre grane je obicno guzva, pa je mozda bolje uzeti na nekoj ranijoj, bilo kojoj MOL.

za austriju takodje kupi vinjetu na pumpama pre nego sto iz HU udjes u AU. ima ih na svim pumpama na autoputu ka becu.

Hvala za savet.
p.s. Nema potrebe da mi se kupuje vinjeta moze da castis pivo kada sam u prolazu :)))
  • Vozi: Superb

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #17 poslato: 26. Dec, 2019. 22:56 »
Može i pivo. Bilo da sam u NI ili u SD, to ti je usput...
  • Vozi: Superb III FL, 2.0 TDI 4x4

Van mreže djordje48Započeo temu

Na mreži zoranius

« Odgovor #19 poslato: 27. Dec, 2019. 08:18 »
Za Austriju sam uvek kupovao vinjetu na Shell pumpi odmah posle granice Austrije i Madjarske i nikad nije bilo guzve. Nesto oko 9 evra je. Madjarsku sam poslednjih par puta kupio na Mol pumpi ispred same granice. Nesto oko 1400din je bila. Samo ne treba kupovati kod prevaranata na samoj granici cim se udje u Madjarsku. Ne moze karticom da se plati a evro racunaju po nekom suludom kursu. Sad nisu to neke pare, ali necu da me neko pravi budalom. Na slican nacin klepaju po pumpama u Madjarskoj ako hocete da platite u evrima. Ovo sto si napisao Đole za elektronsku Mađarsku vinjetu je super, oko 10,5 evra je preko njih kada se uzima.
  • Vozi: Superb 2.0TDI Ambition +

Van mreže Melja

« Odgovor #20 poslato: 27. Dec, 2019. 10:06 »
Ja koristim https://www.tolltickets.com/
Za elektronske vinjete dobijem potvrdu na mejl, a kupovao sam i vinjete sto se lepe na soferku dolazile su mi postom.
Naravno treba kupiti na vreme da bi stigle.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI 170 2010 Ambition

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #21 poslato: 27. Dec, 2019. 10:10 »
Imaju li i Austrijanci elektronske vinjete ili i dalje koriste samolepljive?
Ovo što su Mađari i Bugari uradili je mnogo pismena stvar.

Van mreže Super 20

« Odgovor #22 poslato: 27. Dec, 2019. 10:10 »
Znaci najbolje je kupiti online za HU vinjetu da se ne zajebavas sa pretvaranja njihove valute u evra , a za Austrija ,prva shell pumpa u AT i stanes i kupis i to je to. za DE ne treba nisto. Za Bugarija vec 1 godina kako se moze kupiti samo online vinjete i ako se to ne uradi mozes i verovatno ces imati probleme. Steta sto ne postoje nekoliko opcija kao u ove slucaje. Steta sto AT ne radi onaj link pa da mozes sve da kupis online i da se ne zezas uz put sa vinjete.

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #23 poslato: 27. Dec, 2019. 10:12 »

Za Bugarija vec 1 godina kako se moze kupiti samo online vinjete i ako se to ne uradi mozes i verovatno ces imati probleme.
U Bugarskoj smo pre mesec dana uredno kupili elektronsku vinjetu na par stotina metara od granice. Imaju dosta kioska za prodaju.

Van mreže Super 20

« Odgovor #24 poslato: 27. Dec, 2019. 10:22 »
Za Bugarsku sam prosle godine ima mnogo problema posto nisam izvadio elektronsku. Stao sam na granici, nigde se ne prodaje. Stao sam na jos 3 razlicite benziske pumpe niko nije prodavao. Uputivali me u Sandanski, grad da trazim postu. Rizikovoa sam i produzio put do hotel. Mozda posto je bila nova situacija pa nisu me zaustavili. U hotel povezao sam se preko wi fi i kupio elektronsku posto sam putovao i prema Bansko sledeci dan i svakako bi me kaznili da nisam izvadio.

p.s. By the way ovaj drugi sajt radi koliko vidim i moze se sve online kupiti. Hvala

Na mreži m@c|-|oR

« Odgovor #25 poslato: 27. Dec, 2019. 10:26 »
Verujem ti, samo prenosim svoje iskustvo.
Mi smo iz Srbije ušli iz pravca Pirota i baš su do to opremljeni.

Možda zato i što je tu ulaz iz skoro cele Evrope... Bemliga.

« Odgovor #26 poslato: 27. Dec, 2019. 11:19 »
Ja koristim https://www.tolltickets.com/
Za elektronske vinjete dobijem potvrdu na mejl, a kupovao sam i vinjete sto se lepe na soferku dolazile su mi postom.
Naravno treba kupiti na vreme da bi stigle.

Odlican sajt, tacan, precizan, bez greske. Uzeo sam italijanski tag preko njih, uzivanje u voznji neizmerno bravo2. Godisnja naknada 25 eura za koriscenje taga i 7 posto na svaki prolaz i u roku od 7 dana se skine iznos sa kartice a faktura stize na mejl. Idem max dva puta godisnje do severa italije turisticki, ne tako cesto, ali je super cool prolaziti kroz rampe bez zaustavljanja. Fora je u tome da ako nemas racun u italijanskoj banci ne mozes da kupis njihov Telepass nikako. E ovaj nemacki sajt tolltickets to omogucuje.

Za nemacku treba zelena eko vinjeta. Kosta 5 eura i traje vecno, tj dok traju tablice. Ne znam koliko su strogi prema strancima koji nemaju eko vinjetu. Naravno,ona treba samo za neke vece gradove u nemackoj. Za tranzit ne treba.

Rumunska je isto problem da se kupi nakon granice, zato najbolje online i miran si bravo2

Za MK dopuna radi kao sat bravo2

https://etc.roads.org.mk/AMC/TopUp

Kolika je sad ukupna putarina do Grcke granice do Gevgelije? jel 300 den bravo2

Van mreže Melja

« Odgovor #27 poslato: 27. Dec, 2019. 11:23 »
Koliko je problematicno vracanje taga u Italiju? Ovi u posti umeju da prave probleme nekada kad se salju paketi u inostranstvo.
Koliko se secam uredjaj treba da se vrati u nekom roku inace se placaju neki penali. Nisam se nikad usudio da uzmem taj tag sto zbog vracanja, a i malo zbog provizije  :))
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI 170 2010 Ambition

« Odgovor #28 poslato: 27. Dec, 2019. 11:29 »
Imas dve opcije, da vracas tag stalno i tada placas samo 9 posto na svaki prolazak ali nema nista godisnje.

ili moja opcija, 7 posto na prolazak, 25 eura godisnje za TAG, ali je on stalno kod mene.

Znaci na 100 evra putarine 7 evra jos dodatno. Od granice do Milana 37 eura je sad ako se ne varam.

Racunao sam, ako neko zivi na 100 km od Milana i putuje svaki dan u Milano na posao onim prelepim autstradama, treba mu 4000 evra godisnje za putarinu :o :(   ali da li je isto npr neko ko placa 300 evra godisnje na 500 evra platu mesecno za putarinu i 4000 evra godisnje na 3000 evra platu za putarinu.

Francuski Vinci koji je kupio nas aerodrom (inace dzinovska korporacija koja upravlja svim putevima u francusko), ima zajednicki tag za spaniju francusku i portugal, ali ne salju ga za srbiju).

Bagro jedna kapitalisitcka ;)

https://ulys.vinci-autoroutes.com/ulys-europe/

Avec Ulys Europe*, voyagez sereinement sur toutes les autoroutes de France, d’Espagne et du Portugal… avec un seul badge télépéage !

« Odgovor #29 poslato: 27. Dec, 2019. 11:50 »
Cisto info ako ne kupite nemacku eko vinejtu

High fines
Driving in a designated environment zone without a valid sticker or exemption permit is an administrative offence and since 1 May 2014 carries a cash fine of EUR 80.