Imam isti/slican problem poslednjih mesec dana koji se pojavljuje povremeno (na od 3 do 7 dana).
Desava mi se najcesce u toku voznje (ne pri velikim brzinama), prikikom stajanja na semaforu da se motor samo ugasi. Ne gasi se struja vec samo motor prestane da radi i kada pokusam ponovo da ga upalim vergla kao da nema gorivo. Tek posle nekoliko pokusaja upali ili nekog vremena kada ga nepokusavam da ga upalim (10ak 15 min) on upali i ponasa se najnormalnije.
Nekoliko majstora/elektricara je stavljalo auto na dijagnostiku i nisu nasli nikakvu gresku (jer u tom trenutku je auto radio). Prethodno je zamenjen akumulator (AGM jer auto ima s/s sistem) , a u ponedeljak uradjen mali servis. Kazu majstori sve je OK, osim sto je navodno start-stop sistem prijavio neku gresku koji su oni resetovali. Inace, start stop sistem uvek ugasim cim upalim auto mada i kada to zaboravim nisam imao problema da startujem auto pritiskom na kvacilo.
Poslednji put sam ovu neprijatnost imao juce. Auto je vozen preko dana bez ikakvih problema, stajao parkiran nekih 2 sata, upalio sam auto bez problema i nakon 5 sekundi se ugasio sa porukom na instrument tabli 'Ignition switch off'. Pokusao sam nekoliko puta da ga upalim ali bez uspeha, vergla isto kao da nema goriva ali nije hteo da se upali. Ostavio sam auto i odvezao se drugim, nakon dva sata sam probao ponovo da ga upalim i upalio je iz prve, i posle toga sam ga vozio bez problema ( i sa ukljucenim S/S sistemom i bez) a evo i danas vozim bez problema(dok ponovo ne stane). 😅
Da li neko zna sta moze biti uzrok ovom nadasve cudnom ponasanju automobila, neki savet za auto servis? U pitanju je Skoda Rapid 1.2tsi 85 KS, 212k presla , zaista ocuvana sa uradjenim velikim/malim servisom i pre svega odlicnim 'ponasanjem' u voznji dok se ne javi ovaj pomenuti problem.
Svako savet i komentar je dobrodosao. Hvala u napred. 🫡