Autor Tema: Skoda Octavia 4 informacije, utisci  (Pročitano 35836 puta)

0 članova i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže djordje48

Odg: Skoda Octavia 4 informacije, utisci
« Odgovor #30 poslato: 15. Nov, 2019. 15:54 »
Da li je i oboreno svetlo led u ovom paketu osnovnog led osvetljenja? jel u skali i suprbu FL dugo led ili ne? citam upustvo od skale i vidim balonku tamo >:(

Van mreže Zarko

« Odgovor #31 poslato: 18. Nov, 2019. 21:04 »

Van mreže djordje48

« Odgovor #32 poslato: 20. Nov, 2019. 10:05 »
A mozda i oktavija audi A7 ;) tesko :(

Na mreži hakkler

« Odgovor #33 poslato: 21. Nov, 2019. 17:42 »
U HR nema vise limo fl za naručit..combi još uvijek.

Van mreže KarlheinzZapočeo temu

« Odgovor #34 poslato: 21. Nov, 2019. 19:00 »
Oktavija 4 i novi SWING, na novoj poziciji i veličini ekrana.
  • Vozi: Yeti

Van mreže djordje48

« Odgovor #35 poslato: 21. Nov, 2019. 19:58 »
Uuh dobro, rikverc je i dalje potapanje pored prve :bravo:

Van mreže djordje48

« Odgovor #36 poslato: 22. Nov, 2019. 19:14 »
Ko zapeta puska cekamo cenu i halogenu sijalicu, pa da krene hejt ;) :))

Van mreže nemilose

« Odgovor #37 poslato: 22. Nov, 2019. 22:17 »

Odlicna ideja,al mozda sam ja jos u kamenom dobu ali zasto su stavljali usb-c izlaze?...
https://youtu.be/OwAZqJ4wpJg
  • Vozi: Škoda Superb III FL Ambition+ 1.5 TSI MT6

Van mreže djordje48

« Odgovor #38 poslato: 25. Nov, 2019. 22:34 »
Uz bedne plate ovde u srbiji veliki je problem privatni automobil u sluzbene svrhe :o ali treba kazniti one koji su besni, imaju srece da dobiju sluzbeni auto i unistavaju ga. Pa sad ce popravka mog sluzbenog rapida da izadje ukupno 130 000 din u ovlascenom servisu pri cemu je sve redovno odrzavanje a far od 20 000 je bio slupan i to sam nasledio od prethodnika. Nemaju ljudi pojma sta znaci 130 000 din.  >: :( nemaju ljudi pojma koliko kosta odrzavanje fabije i rapida. Fabija privatna redovno odrzavanje sad 50 000 din kod mog mehanicara. Kantica mala sa tri bedna klipa...pa se ljudi ljute kad kupe kad u BMW moraju da plate skupo delove. Nemaju pojma koliko kosta odrzavanje skode a kamoli bmw audi merc :( :(

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #39 poslato: 28. Nov, 2019. 18:12 »
Ne verujem da nam prodaju vozila lošijeg kvaliteta. Verujem da samo prilagođavaju cene za Srbiju da bi prodaja bila moguća. Možda ima razlike u paketima opreme. Naša klotara nije ista kao njihova recimo. Meni je uvek bilo logično da su automobili evropskih proizvođača jeftiniji u EU jer carina nije uračunata u cenu. Ispravite me ako grešim. Međutim, eto svi kažu da su vozila tamo ipak skuplja. Mislim da industrija samo "klepa" njih više nego nas zbog platežne moći i to je sve.
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže Maksimus

« Odgovor #40 poslato: 29. Nov, 2019. 16:14 »
To sa losijim vozilima za nase podneblje ne pije vodu,jednostavno im se ne bi isplatilo. A secam se da sam i ja specovao superba kao mog u Nemackoj kad sam tek uzeo moj,izlazio na tipa 50,mislim da sam vec pisao o tome. Ali tamo ispod 30 superb i ne moze da se kupi.
Te ludilo razlike u cenama vaze ne samo za skodu,vec i za druge brendove. Npr megane rs 300 trophy je tipa 7k jeftinije ovde nego u DE. I to je jedan od auta koji apsolutno vredi tih 40tak hiljada koliko kosta dibri opremljen,iako je francuz(koje ni ja preterano ne volim,uz neke izuzetke).

A 50k kod nas za skodu-licno nikada ne bih izdvojio. Ne zbog samog brenda(moze jaci brend i za mnogo manje novca da se kupi) vec zato sto mislim da skoda tu vec ulazio u reon automobila koji objektivno nude vise.

Van mreže fobia24

« Odgovor #41 poslato: 29. Nov, 2019. 17:45 »
Nema nikakve razlike u kvalitetu i delovima u Nemačkoj i Srbiji. Razlika je samo u opremi koju pojedini paket obuhvata i to mi nimalna. U Sloveniji je zadnji brisač standard, nema bez. Primera radi. Velike razlike u ceni su čudne, a i provizija je veća, skuplja radna snaga. Porez u Sloveniji je 22%.
A za 50.000e bih i ja pre kupio nešto drugo jer već ima da se bira. Nije važna konjaža, bitno je ne ići na slabije od onoga što smo vozili pre, subjektivan osećaj samo. A suvišno je porediti škodu, bmw, audi, mercedes. Da ne mešamo premium i standard.
Što se tiče korejanaca od 60+ h eur, u mom komšiluku viđam more kia stinger koje koštaju oko 60.000e. O ukusima ne treba raspravljati, svakakvih ljudi ima. Ima puno u svetu ljudi koji ne znaju iz koje zemlje recimo potiču najveći brendovi autoindustrije, šta onda očekivati.

Van mreže djordje48

« Odgovor #42 poslato: 29. Nov, 2019. 17:50 »
Ne postoji namanski niza klasa za istocnu evropu npr ali postoji visa i niza klasa pri zavrsnoj kontroli kvaliteta. Vrv kad se varovi i zavrsni sklopovi laserom mere i kontrolisu, mozda je taj var i sklop pri donjoj granici a mozda je neznatno ispod. Mozda je sve to u okviru tolerancije ali ako je 99 posto proslo kontrolu kvaluteta saljemo za nemacku a 90 posto saljemo za srbiju. Mozda ce taj manji kvalitet doci do izraza a mozda i ne. Kod mene je dosao do izrazaja kad sam kod ovlascenog uvoznika kupio husquarna motornu kosu za 90 000 din. Nakon 2 meseca rada riknuo je cilindar. U garanciji 40 000 din cilindar sa klipom zamenjen. A pisao made in sweden. Dakle zavrsna kontrola kvaliteta, neki mikrometarski otklon na klipu ko ce ga znati i ajde salji to za istocnu evropu. Pri cemu sam kupovao originalno ulje za 2500 din i benzin skuplji na Nisu. Diler rekao ne umes ti da pravis smesu i nase gorivo je lose. Reko druze ne sporim ja da imam nizak IQ :)) ali daj ti to meni pa ja odoh u svedsku ispres fabrike ovo da ostavim pa neka oni procene da li umem da mesam gorivo ili ne. Nasao sam bio direktora kontrole kvaliteta iz Husquarne preko linkeidina i spreman sam bio na svakave skandale jer ja sam Kupac i Ja sam Svetinja i shvati sta je to Devedeset Hiljada Dinara :-X. Shvati to vec jednom bagro jedna kapitalisticka ;)  na kraju je sve priznato u garantnom roku i vec 6 godina motorna kosa radi bez ikakvih problema i radice jos 6.  bravo2

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #43 poslato: 29. Nov, 2019. 17:54 »
Ovo sa motornom kosilicom ne mora da se odnosi na auto industriju a pitanje je da li iza toga stoje dvojni standardi ili kakva teorija zavere. Možda je samo kvar koji može da se dogodi u garantnom roku.

U osnovi se slažem sa Maksimusom ali bih dodao još nešto. Na primer Renault Scenic / Grand Scenic varijante max. do 30 k eura (za one koji traže takav Crosover). Nisam izdajnik Škode ali budimo realni sa odnosima uloženo/dobijeno. To je automobil težak oko 1,6t ako neko sumnja u kvalitet. Dakle, nemojmo preterivati. Škoda je ipak samo Škoda i ne treba da bude previše skupa.
« Poslednja izmena: 29. Nov, 2019. 18:01 sale.kriminale »
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže nidza

« Odgovor #44 poslato: 29. Nov, 2019. 18:27 »
Budalaština.

Škoda ni u čemu bitnom tehnološki ne zaostaje za segmentom, dapače, prema tome vrlo je glupo napisati Škoda je Škoda bez argumenata.

Mercedes je Mercedes, BMW je BMW, Reno je Reno, je vrlo površan način diskusije.

Ako budeš u prilici da imaš kontakta sa top Škodom u bilo kom segmentu, uporedi je sa premijumom iz istog segmenta i videćeš da nije prevelika razlika u tehničkim rešenjima, opremi, čak ni u ceni. Kod nas je ogromna prednost jer Škoda ima mnogo niže cene nego bilo gde drugde i to treba da iskoristi svaki kupac novog automobila dokle god bude bilo moguće.

Matematika je prosta, nova Škoda ovde košta mnogo manje nego u okruženju, a polovna nakon toga košta isto kao uvezen polovnjak iz DE, ako ne i više zbog poznate istorije. Najisplativija kupovina novog auta u Srbiji je apsolutno bez konkurencije Škoda.

Da je niži kvalitet to bi se itekako znalo, međutim fabrika ne može svoj proces da komplikuje. Da li stvarno iko ovde misli da su oni specijalno za mene i još dva kupca u Srbiji napravili poseban sakat model RS230? To se nijednoj fabrici ne bi isplatilo, ne pišite gluposti.

Sent from my POCOPHONE F1  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021