Autor Tema: Skoda Octavia 4 informacije, utisci  (Pročitano 48160 puta)

0 članova i 22 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže sale.kriminale

• Laurin&Klement
  • Ugled: -21
Odg: Skoda Octavia 4 informacije, utisci
« Odgovor #45 poslato: 29. Nov, 2019. 19:53 »
Nemam nameru da se svađam ali stvarno ne mislim da je Škoda tako kvalitetan brend da bi vredeo jedan cent više od onoga za koliko se prodaje u Srbiji. Upravo zbog razlika u poređenju sa drugim brendovima sam napisao to što sam napisao. Ali zavisi ko šta gleda. Neko gleda samo KS i to je za njega celo vozilo. Neko gleda samo izgled i to mu je sve. Neko gleda samo opremu i sitne drangulije što svetle i misli da ako to ima onda je to najbolji auto. Možda treba nekada pogledati "masu praznog vozila" kod različitih automobila iz istog segmenta pa videti koji je lakši tj. gde je Škoda uštedela na materijalu i kako se to odražava. Visok centralni tunel u Škodinom SUV segmentu je rezultat nedostatka duplog patosa koji bi podigao vozilo i umanjio taj tunel. Zato je Škoda laganija od nekih drugih pa donekle i jeftinija. Eto ti za početak da malo razmisliš.

Škoda jeste dobar odnos uloženo/dobijeno ako si blizu klotare, ali ako ću se udaljiti od klotare mnogo, onda kupujem nešto drugo. Sada opletite po meni. Neću se ljutiti.
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • Ugled: 31
« Odgovor #46 poslato: 30. Nov, 2019. 00:45 »
Skoda i te kako ima sta da ponudi,ali i premium ima svoje prednosti.
Sto se tice tehnickih resenja skoda ne kasni za npr audijem a3,sta vise on izuzev 2.5 rednog petaka ne nudi nista vise sto skoda ne moze da ponudi na nekom modelu. Zahvaljujuci tehnoloskom razvoju koji VW finansira skoda je sa te strane u prilicnoj prednosti u odnosu na ostalu nepremium konkurenciju,a premium se izdvaja od d segmenta,za pocetak po enterijeru(tj kvalitetu istog) a onda po nekim tehnickim resenjima i motorizacijama koje su skodi nedostupni. Ali daleko od toga da bih je kovao u zvezde,ali da umeju da naprave ozbiljan automobil je cinjenica.

Ali isto tako umeju i kia,renault,hyundai i ostali nenemacki proizvodjaci,sta vise samo par proizvodjaca je ostalo koji prave samo "lose" automobile,a i tu su sada mehanicki problemi svedeni na minimum(npr dacija,izuzev solidne mehanike ostatak auta je "sklepan" ).

O tome da ne vredi vise od klota ne treba polemisati,smatram da kuditi konja kojeg nisu jahali ne doprinosi produktivnoj diskusiji,koji automobil u Srbiji je nudio vise od npr oktavije rs za nekih 25k(otprilike duplo vise od klot oktavije),ili sta je bolji deal od napucanog kodiaqa ili superba u njihovim klasama(znaci 35+ hiljada cenovnom rangu,opet bar 15k skuplje od klota).

Stavovi da se stednja vidi kroz laksi auto i da nema "dupli pod" radi ustede su totalno pogresni. Bas suprotno,ogromna sredstva se trose da bi automobili postali laksu i ekonomicniji(npr land rover je smanjio tezinu range rovera za 400kg,a postali su bolji i kvalitetniji u svakom smislu) a taj omrazeni zadnji tunel postoji zbog 4x4 pogona koji je kod nekih kupaca(tu ubrajam i sebe) must have.

Takodje nema teorije o "skartiranju" vozila za Srbiju,morali bi unapred da planiraju da ih losije naprave. Kad stigne porudzbina iz Srbije ajde da ga oskrnavimo,a ovog iza njega sto ide u Cirih necemo-nece biti da tako funkcionise proizvodnja.

Van mreže nidza

• Laurin&Klement
« Odgovor #47 poslato: 30. Nov, 2019. 09:22 »
U diskusijama o kvalitetu nekog proizvoda se mešaju pojmovi kvaliteta i luksuza. To bi trebalo razgraničiti najpre.

Top opremljena Škoda može itekako da se meri sa adekvatnim premijumom, sadržajima, kvalitetom, ergonomijom. Ne može možda luksuzom, mada je i tu u okviru segmenta mala razlika, čak i u ceni. Kada se pogleda koliko ti automobili koštaju u Nemačkoj, to je vrlo uporedivo iz svakog ugla - bez ulaženja šta je bolje ili lošije, defakto može da se diskutuje.

U Švici je Škoda najskuplja na svetu, pa je najprodavaniji auto u segmentu Octa. Ljudi tamo kupuju top opremljene Octe i Superb po cenama od preko 60 hiljada CHF, a nisu blesavi. Treba da smo srećni što je kod nas situacija kakva jeste. Moja pretpostavka je da je Škodin proračun da im se više isplati da ljudi ovde kupuju nove Škode, jer verovatno u suprotnom nisu kupci novog vozila, pa idu na sračunat manji profit ispred nikakvog. Zatim, izuzetno su atraktivne za firme, pa tu na količinu ispeglaju manje marže. Zatim, radnici u Škodinoj mreži ovde imaju manje plate nego na drugim tržištima, manje plaćaju rentu salona i svi drugi troškovi su manji. To sve ulazi u cenu novog vozila.

Sent from my POCOPHONE F1  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
  • Ugled: 16
  • Na isuzu sinhron 3 brzine, kod megana letva volana
« Odgovor #48 poslato: 30. Nov, 2019. 09:49 »
I bedni danci sto daju 70 000 eura za bedan superb karavan sta oni znaju. Seljaci kupusari moleri lubenicari majstori sto voze karavane u skandinaviji svajcarskoj i nemackoj :-X 

Kruna je 0.13 eura pa racunajte =))

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
« Odgovor #49 poslato: 30. Nov, 2019. 09:53 »

Van mreže nidza

• Laurin&Klement
« Odgovor #50 poslato: 30. Nov, 2019. 09:57 »
I bedni danci sto daju 70 000 eura za bedan superb karavan sta oni znaju. Seljaci kupusari moleri lubenicari majstori sto voze karavane u skandinaviji svajcarskoj i nemackoj :-X 

Kruna je 0.13 eura pa racunajte =))

Porezi su u Danskoj stravični. Ja sam radio za Dance pre 15tak godina i klepaju ih strašno najstrašnije. Oko dva auta plate u odnosu na nas kad kupuju nov auto.

Izvade zadnje sedište i registruju Golfa za 2 osobe, dotle to ide...

Sent from my POCOPHONE F1  

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

Van mreže Ogi BL

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 0
« Odgovor #51 poslato: 03. Dec, 2019. 16:11 »
Do sada je Octavia bila najbolje auto za nase prostore tipa ulozeno-dobijeno. Nestrpljivo cekam cijenu da vidim da ki ce i ostati ili polako i oni izlaze iz tog segmenta. Moje misljenje da je za 25000e i vise pametnije gledati preko nekom SUV vozilu.
Godisnje prelazim oko 50000 km i naravno da gledam potrosnju i servise ali ako predje 25000e onda za te pare mislim da se moze dobiti i malo bolji luksuz.
  • Vozi: Skoda Octavia A7 1.6TDI 2013

Van mreže sale.kriminale

• Laurin&Klement
« Odgovor #52 poslato: 03. Dec, 2019. 18:53 »
Eto proučavam novu Octaviu pa sam primetio smanjene bočne staklene površine. Više lima i manje stakla na svim vratima. Očekivao sam to ali nisam odmah primetio.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • Ugled: 39
« Odgovor #53 poslato: 03. Dec, 2019. 19:40 »
Uspešan čovek je uspešan bio on u Sloveniji, Srbiji ili Austriji. U Sloveniji nije toliko bolje nego u Srbiji, ja se nisam preselio iz finansijskih razloga, već da živim u mirnijem okruženju. U Beogradu sam bio okružen komšilukom koji iz obesti ti oštete auto, čak sam ko se seća u garaži snimio komšinicu kako se mi čačka po autu, kamerom koju sam kupio nakon niza ogrebotina i oštećenja. Voziti dobra kola u bilo kojoj zemlji je privilegija. Samo što u inostranstvu se ljudi normalno odlučuju na lizing, kredit, dok je u Srbiji to i dalje nešto što ljudi pošto poto pokušavaju da izbegnu.
Sale, požuri sa odlukom o kupovini šta god uzimao, automobili poskupljuju novi obično od Nove godine.

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
« Odgovor #54 poslato: 03. Dec, 2019. 20:08 »
lako je u srbiji biti uspesan, komunjarski guzonja, pa ratni profiter 90-ih, pa obogatio se na zutoj privatizaciji, pa danas da nas dokrajci da zaokruzi pricu. kako  do 500 evra plate da se uzme lizing za oktaviju, malo sutra  >:(

Na mreži KarlheinzZapočeo temu

• Administrator
  • Ugled: 103
« Odgovor #55 poslato: 04. Dec, 2019. 11:13 »
  • Vozi: Yeti

Van mreže djordje48

• Laurin&Klement
« Odgovor #56 poslato: 04. Dec, 2019. 12:15 »
Moze li neko da nadje podatke za crash test za Kodijak i Alhambru sa 7 sedista tj Sharan?
Imamo li uopste crash podatke za vozila sa 7 sedista?

Van mreže BrRista

• RallyeSport
  • Ugled: 4
« Odgovor #57 poslato: 04. Dec, 2019. 12:36 »
Moze li neko da nadje podatke za crash test za Kodijak i Alhambru sa 7 sedista tj Sharan?
Imamo li uopste crash podatke za vozila sa 7 sedista?

Evo rezultata testova, novinski clanak.
https://www.alo.rs/alo-saveta/auto/ovi-automobili-nisu-bezbedni-za-voznju/270508/vest
  • Vozi: Skoda Octavia Scaut 2.0 tdi

Na mreži KarlheinzZapočeo temu

• Administrator
  • Ugled: 103
« Odgovor #58 poslato: 04. Dec, 2019. 18:37 »
Octavia RS stiže samo kao dizel, polovinom sledeće godine. Moguće sa 240ks, BiTDI.
https://www.autobild.de/artikel/skoda-octavia-rs-2020-combi-vorschau-illustration-design-motor-16144289.html

"Znači" imaćemo i hibridni RS, bilo je priče o tome!?

Oprema: Area View i Trailer Assist, u modelima O4 od MY2021.
  • Vozi: Yeti

Van mreže sale.kriminale

• Laurin&Klement
« Odgovor #59 poslato: 04. Dec, 2019. 19:42 »
Nazalost segment MPV vozila izumire i vise se ne ulaze u ta vozila :(  ali prostor u MPV vozilu ne moze da zameni kodijak.

+1

Ne znam kako je u zapadnoj EU ali kod nas MPV praktično i ne postoji. WV nema u ponudi MPV uopšte. Renault nema. Opel ima samo Combo sa nekim slabim motorima. Ali ima Dačija Lodgy. Poslednji dinosaurus koga nije zahvatio downsizing. Super jeftini Grand Scenic. Doduše slabog je kvaliteta u mnogo čemu i ružan za medalju. Žena neće ni da čuje.

Nova Octavia je doživela očekivani mali downsizing. Da me zanima Octavia jurio bih da kaparišem staru. Meni se sviđa WV Touran a neću polovno i to ti je. Ide Karoq kada dođe vreme i gotovo.