Kao da sam bio vidovit kada sam pre neki dan bio sumnjičav zbog smanjenja širine gume na 17“ felni sa 225 na 205 mm. To i sada već tradicionalno odsustvo zadnjeg multi-link vešanja na motoru koji ima 150 konja i 340 Nm za posledicu imaju da ni gospodin Tomas nije zadovoljan kako se ovaj auto ponaša prilikom menjanja traka na auto-putu. Čudno je da auto koji ima max brzinu od skoro 230 km/h i ubrzanje 0-100 ispod 9s ima tako tanušne gume i skromno vešanje. Do pre 10-ak godina ovakve performanse su se smatrale sportskim.
Mislim da su krenuli silaznom putanjom, borba za zarodom će im se obiti o glavu. Sa prva dva modela su napravili bum u klasi tj. stvorili bukvalno Octavia klasu i onda poćeli prodavati "muda pod bubrege".
Nekako sam se nadao da će ova "nova" biti stvarno WOW efekat, međutim i ako je još nisam uživo vidio sve mi je nekako odbojnija, jednostavno kod mene ne probuđuje ni pola emocija kao što je to bio slučaj A5 FL (O2), a da ne spominjem razliku u onome što se ne vidi

. Politika "sitnog zuba" i da od veoma dobrog/pristupačnog porodičnog automobila prave "višu srednju klasu" je u najmanju ruku bezobrazna, a da li će biti pogubna za model koji je ponovo vratio ime Škode u svijet automobilizma ostaje da se vidi...