Simply Clever
Početna
Forum
Pomoć
Pretraga
Prijavljivanje
Registracija
Škoda Forum
»
ŠKODA forumi
»
Ostalo u vezi Škoda vozila
»
Iskustva sa Zederom na Škodinim modelima
Strana:
1
2
»
Dole
Autor
Tema: Iskustva sa Zederom na Škodinim modelima (Pročitano 2959 puta)
0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
sale.kriminale
Laurin&Klement
Like ukupno: 88
L&K ugled:
-21
Iskustva sa Zederom na Škodinim modelima
«
poslato:
05. Jan, 2020. 22:00 »
Ova tema nije namenjena diskusiji da li je bolji Zeder ili neki drugi sistem mehaničke ili elektronske zaštite, niti treba da ima veze sa Kasko osiguranjem.
Škoda u Novom Sadu ima saradnju sa Zederom i nudi mogućnost ugradnje po određenoj ceni. Ne znam da li je tako kod drugih Škodinih dilera u Srbiji. Čitao sam o raznim iskustvima na raznim modelima drugih brendova ali ovde pričamo o Škodi. Zanima me da li su korisnici koji su ugradili Zeder imali bilo kakav problem tokom upotrebe i da li onaj metal (brava) ispod volana mnogo štrči i da li smeta i da li ima neprijatnog zveckanja tog mehanizma i slično. Bilo bi mi naročito drago da čujem i vlasnike Karoq-a.
Vozi: Dacia Logan
Nenad78
Style
Like ukupno: 24
L&K ugled:
3
Odg: Iskustva sa Zederom na Škodinim modelima
«
Odgovor #1 poslato:
05. Jan, 2020. 22:12 »
Ugradio isti dan kad sam izvezao auti iz salona.
Imao sam i na svim predhodnim autima koja sam vozio.
Jedino kod ovog zadnjeg je samo mehanička blokada ,nije više električna,tj ne blokira i paljenje.
To mi jedino nedostaje jer se par puta desilo da upalim auto a bokiran volan
Nikakva "krckanja" itd nisam primjetio a koristim zeder 10+ godina
Vozi: Škoda Kodiaq 1.5TSI DSG 2022
sale.kriminale
Laurin&Klement
L&K ugled:
-21
«
Odgovor #2 poslato:
05. Jan, 2020. 22:22 »
Koliko sam čuo električnu blokadu više ne rade zato što je na nekim modelima bilo problema sa elektrikom posle ugradnje Zedera. Možda je tako i najbolje.
predragas
Style
Like ukupno: 33
L&K ugled:
7
«
Odgovor #3 poslato:
05. Jan, 2020. 22:32 »
Ugradio, ima i elektricnu blokadu i sve radi kako treba.
Vozi: Škoda Rapid 1.2tsi 2014. Elegance
sale.kriminale
Laurin&Klement
L&K ugled:
-21
«
Odgovor #4 poslato:
05. Jan, 2020. 22:38 »
Ugradio si Zeder u Rapida ? Nedavno ili ....
predragas
Style
Like ukupno: 33
L&K ugled:
7
«
Odgovor #5 poslato:
06. Jan, 2020. 00:07 »
Ugradio sam pre nesto vise od godinu dana u Novom Sadu. Auto je bio tek istekao iz fabricke garancije. To su me i pitali pre ugradnje i objasnili mi da dok je u garanciji ne rade elektricnu blokadu jer ima uticaja na garanciju, ukoliko diraju instalaciju. E sad, ne znam da li ima uticaj i mehanicka prepravka.
Vozi: Škoda Rapid 1.2tsi 2014. Elegance
Hornet
RallyeSport
Like ukupno: 5
L&K ugled:
3
«
Odgovor #6 poslato:
06. Jan, 2020. 00:34 »
Ja čim sam uzeo auto dan kasnije sam ugradio Zeder u Novom Sadu. Imam i elektronsku blokadu uz njega i nisam primetio do sada nikakve smetnje.
Nikakvo zveckanje, zaglavljivanje i slične stvari nemam. Jedini problem ako se može tako reći pošto je baš nisko ugrađeno jer imam airbagove za kolena pa nije bilo mesta za višlje. Ali to je u jednu ruku dobro jer lopov treba da se prilično sagne da završi posao
Vozi: Superb 2 170hp 4x4 Elegance
Vladapetr
Laurin&Klement
Like ukupno: 201
L&K ugled:
3
«
Odgovor #7 poslato:
06. Jan, 2020. 02:03 »
Ako imate keyless na Škodi, ne može Zeder. Imali su nekoliko crkavanja brave na keyless modelima i Česi nisu priznali garanciju, pa su ovlašćeni platili.
Zato sad dozvoljavaju i rade za vozila sa standardnim ključem, ali keyless jok.
Vozi: Škoda Kodiag RS 2.0 TSI
sale.kriminale
Laurin&Klement
L&K ugled:
-21
«
Odgovor #8 poslato:
06. Jan, 2020. 02:15 »
Ja se krećem blizu klotare i ne planiram keyless pa tu ne očekujem probleme. Meni je dovoljno samo da se ugradi mehanički deo Zedera. Ako stavljaju i el. blokadu i to je u redu. Pošto ide preko Škodinog dilera logično bi bilo da nema uticaja na garanciju. To je stvarno odličan poslovni potez Škode da ostvari saradnju sa Zederom da se to stručnije ugradi i da kupci imaju zaštitu odmah.
Hoću da mi auto ima zaštitu od prvog dana. Čuo sam slučajeve (jedan lično znam) da su vozila ukradena baš prvih dana po kupovini. To je ono dok dogovoriš ugradnju alarma ili nečega pa tu prođe koji dan ili misliš " ma neće biti ništa " kad ono .... Svakako bih ugradio i neku Cobru pride sa senzorom nivoa vozila.
Voleo bih da čujem i neke vlasnike Karoq-a kako im je "legao" Zeder.
Melja
RallyeSport
Like ukupno: 38
L&K ugled:
1
«
Odgovor #9 poslato:
06. Jan, 2020. 07:50 »
Imam na superbu zeder. Ugradjen pre preuzimanja u Martu, 2010 god. Nisam imao nikakav problem, a imam i tu elektronsku blokadu.
Vozi: Skoda Superb 2.0 TDI 170 2010 Ambition
Mihailo
Laurin&Klement
Like ukupno: 45
L&K ugled:
4
«
Odgovor #10 poslato:
06. Jan, 2020. 07:58 »
Meni je na fabiji 1 zveckao neki "prsten" kroz koji prvo prolazi ključ, a blizu kuće ima nekih 300m kaldrme, pa me je to redovno nerviralo...
Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks
Totaleksandar
Style
Like ukupno: 32
L&K ugled:
2
«
Odgovor #11 poslato:
06. Jan, 2020. 10:49 »
Montiran mi je Zeder na Yetiju jos u salonu Cirinac ,dan pre preuzimanja auto,verzija sa elektronskom blokadom,nikakvih problema sa njim nije bilo,cak sam dobio i popust u Uniqi na kasko osiguranje!
Vozi: Škoda Yeti 1.2 TSI Active Plus
observer
Laurin&Klement
Like ukupno: 244
L&K ugled:
16
«
Odgovor #12 poslato:
06. Jan, 2020. 11:55 »
VW u Srbiji isto ugradjuje Zeder pre isporuke (po zelji) - serviser iz Zedera dolazi u Porsche po pozivu ali ne spaja el.blokadu (sto je svakako i bolje, najbolje da nasi pajseri sto manje diraju industrijski proizvod).
Na Polu sam morao da ulozim reklamaciju jer je posle ugradnje obruc volana bio pomeren za oko 10 stepeni (auto ide pravo a volan je okrenut 10 stepeni ulevo). Skinuli i ugradili ponovo i od tada je sve ok.
Na Golfu im je uspelo da sve urade korektno iz prve.
Zveckanja i drugih zvukova nema, ni na jednom.
Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017
sale.kriminale
Laurin&Klement
L&K ugled:
-21
«
Odgovor #13 poslato:
06. Jan, 2020. 12:29 »
Negde na slikama sam video ugrađen Zeder u razna vozila i ona brava ispod volana se različito vidi odn. različito je isturena kod različitih modela automobila. Sve nešto mislim da ne zveknem nogom u taj metal ali vidim niko se ne žali što znači da je u redu.
mboban
Active
Like ukupno: 12
L&K ugled:
1
«
Odgovor #14 poslato:
06. Jan, 2020. 12:46 »
U mog Karoqa je ugrađen pre nego što sam ga isterao iz salona. Samo mehanička zaštita je u pitanju, nema nikakve blokade. Lepo je upakovan, ništa ne štrči i brava je dosta visoko pa je pristup dobar. Treba neko vreme u početku dok se navikneš na to u kom tačno položaju hvata ključ, ali posle je ok.
E sad, kod mene se ponekad javi jedan cvrčak negde otprilike iz tog dela koji sam ja povezao sa Zederom ali nisam siguran u to. Javi se samo na kratko kada se naglo ubrzava sa nižih obrtaja.
Vozi: Škoda Karoq Ambition 1.0 TSI (2019)
(1 Like)
Strana:
1
2
»
Gore