Autor Tema: Iskustva sa Zederom na Škodinim modelima  (Pročitano 3422 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sale.kriminaleZapočeo temu

Odg: Iskustva sa Zederom na Škodinim modelima
« Odgovor #15 poslato: 06. Jan, 2020. 13:05 »
Ja taj "cvrčak" verovatno ne bih ni primetio. Moj auto zvekeće sa svih strana pa mi to dođe normalno.  =))
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže HoochieMan

« Odgovor #16 poslato: 06. Jan, 2020. 17:10 »
Zeder na Superbu, ugrađen pre preuzimanja auta ove godine (Auto Čačak, Krnjača).

Samo mehanički. Ništa ne viri iz maske volana.
Ništa ni ne zvecka, nema nikakvih zvukova niti bilo čega što bi estetski ili funkcionalno remetilo sreću.

• Vozi: Superb 2.0 190ks 4x4

« Odgovor #17 poslato: 06. Jan, 2020. 22:38 »
Hvala HoochieMan. Na Badnje veče dobro dođe poruka o pozitivnom iskustvu sa Zederom. Još neko ?

Van mreže SuperB

« Odgovor #18 poslato: 06. Jan, 2020. 22:50 »
Imam zeder vec 6 godina, samo mehanički deo blokade, majstor nije hteo da petlja sa elektronskom blokadom. Nije bilo problema, a ključ je dobar ako te neko napadne, izvadis tu mini cevku i možeš se odbraniti 😊 moja preporuka za ugradnju, spavaces malo mirnije

« Odgovor #19 poslato: 06. Jan, 2020. 23:00 »
Svi koji nemaju garažu treba da vode računa o ovim stvarima. Meni su zli lopovi kadgod otvorili vozilo koje nije imalo nikakvu zaštitu (u mlađim danima) ali ih je neko video pa nisu ništa uradili. Imao sam sreće. Zeder mi se čini kao sasvim dobro rešenje.

Van mreže Hornet

« Odgovor #20 poslato: 08. Jan, 2020. 00:51 »
Garaža apsolutno ne sprečava nekoga da ti ukrade auto ako je tipovan tj ako hoće baš tvoj. Garaža može i da pomogne, ostaće skriven dok sređuje posao.
Zeder jeste odlična zaštita, ali samo da uspori lopove.
Dovoljno je imati samo nalepnicu Zedera pa može da spreči  :))
Uglavnom, poenta je da oni ukradu nekom drugom auto koji nema Zeder, zašto bi se bakćao i rizikovao sa mojim autom 2h posla kad ima niz ulicu sličan bez zaštite.
  • Vozi: Superb 2 170hp 4x4 Elegance

Van mreže nidza

« Odgovor #21 poslato: 08. Jan, 2020. 17:03 »
Imamo u firmi Octu 3 sa Zederom, a pre toga smo imali nekoliko O2, bez problema.

Ali, s obzirom da vozim i auto sa iglom, to bih radije preporučio. Jes' da mora da se izvuče iglica, ali ima gde i da se odloži bez problema. Lakše je za manipulaciju od Zedera, jer se lako ubacuje kad zaključavaš auto, ali kad se otključava, slična je kao zeder. Prednost je manji ključ, zeder ima onu đuntu i sav je đuntav, prosto me strah te komadine gvožđurije gde joj nije mesto u slučaju sudara.

• Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

« Odgovor #22 poslato: 08. Jan, 2020. 20:55 »
Pitao sam pre više meseci u Škodi da li ugrađuju Iglu. Rekli su da može Igla ali da oni preferiraju Zeder. Na različitim modelima se različito vidi ona okrugla metalna brava Zedera. Negde se stapa sa plastikom enterijera a negde dosta viri. Verujem da remeti projektovanu čvrstinu letve volana za slučaj udesa ali ipak štiti od krađe pa ..... kako je tako je.