Autor Tema: Octavia 3 - automatska klima ne greje ravnomerno, leva strana znatno toplija  (Pročitano 4365 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže GuticZapočeo temu

Drugari, interesuje me da li je neko imao slican problem, ovom koji cu sada opisati, a tice se rada klime odnosno grejanja u autu.

Imam Oktaviu 2014 godinste, 2.0tdi i primetio sam da leva strana znatno toplije greje od desne, koja duva hladan vazduh.
Obe zone su podesene na 30 stepeni, ali desna strana duva hladan vazduh. Skinuo sam poklopac ispred suvozaca, ispod kog se nalazi filter vazduha kabine ne bi li video elektromotore koji regulisu klapne za klimu, i uspeo sam da nadjem 3 elektromotora na desnoj strani koja su vezana za klapne i regulisanje rada klime. Na svaku moju komandu, kada okrenem tockic za kontrolu klime desne zone, elektromotor zaduzen za klapnu koja regulise temreraturu, aktivira se, odnosno radi. Kada desnu zonu podesim na 16 stepeni, oseti se promena temperature odnosno hladan vazduh postane jos hladniji.

Da li je neko imao slican problem, i kako je resen?
Sta sve moze da bude razlog ovakvog rada klime?

Pozdrav,
  • Vozi: Skoda Oktavia 2.0TDI 2014 Elegance

Van mreže DonKihot

Ja sam primetio da je pod klimom blago toplija leva strana.
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Nemam pojma o cemu se radi. U servisu su naveli od toga da je mozda potrebno samo da se poveze na dijagnostiku i restartuju parametri klime, do toga da popravka moze kostati oko 700 eur. Sto je preskupo. Cekam sledecu nedelju, pa cemo videti.

Van mreže bugarin

probaj da rekalibrises flapsove-klapne.
evo tutorial na YT.
https://www.youtube.com/watch?v=MRa6c9UfyEs
to mozes sam da uradis, dok ne odes u servis.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

Hvalaa na pomoci, ali sam to radio u vise navrata, i nistaaa...
Da li je moguce da je radijator negde zapusen?
Obzirom da desna strana greje normalno, a leva hladno, osetna razlika.

U servisu su pominjali i moguce ciscenje kako oni to nazivaju, sistema, i to je nekih 150eur, a kontam da je to samo ciscenje radijatora.

Van mreže vladas

Imao isti problem,sve je u redu sa klapnama,problem je u malom hladnjaku,izuzetno mali precnik cevi u njemu i krene da se zapusava prvo desna strana i zato nemas grejanje.
Trazili u skodi Cacak u BG 55.000 zamena malog hladnjaka ciscenje sistema i ceka se na delove 10 dana.
Resio problem sa ciscenjem malog hladnjaka pod pritiskom u servisu Ercevic i ciscenje celog sistema 6500,00 greje kao lud izbacuje desna strana  preko 60 stepeni posle toga....inace sve se to desava na 85.000 km. :(

Pozzzz
« Poslednja izmena: 01. Feb, 2020. 18:09 vladas »
  • Vozi: octavia a7 2.0 tdi 150ks elegance

Van mreže vladas

I obavezna zamena antifriza!
  • Vozi: octavia a7 2.0 tdi 150ks elegance