Autor Tema: Klapna Gasa/Leptir Gasa  (Pročitano 3034 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže zenzonZapočeo temu

• Test Drive
  • *
  • Ugled: 0
Klapna Gasa/Leptir Gasa
« poslato: 11. Jan, 2020. 14:26 »
Pozdrav svima auto skoda oktavija 1.9 tdi 77 kw klapna gasa uvijek otvorena ne mice nikako da li je to u redu i u kakvom polozaju ona treba da bude inace imam problem sa ubrzanjem nemam vuce + kad upalim tek auto na leru obrtaji malo skoci i vrate se u normalu tek kada par puta zagasam..
  • Vozi: Skoda Oktavija 2009

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
  • Ugled: 25
Odg: Klapna Gasa/Leptir Gasa
« Odgovor #1 poslato: 11. Jan, 2020. 14:29 »
Na tdi to je klapna za gasenje, uvek je otvorena osim kada gasis vozilo, tada elektronika inicira klapnu koja se zatvori i smiri motor na gasenju, kada nije ispravna obicno se motor zatrese.

• Test Drive
  • *
« Odgovor #2 poslato: 11. Jan, 2020. 14:47 »
Ok to nisam znao a kada je auto ugaseno u kom polozaju treba da bude jer je u mene otvorena.

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
« Odgovor #3 poslato: 11. Jan, 2020. 14:52 »
Otvorena je uvek, osim kod gasenja. Nisam bas strucan za dizela, ali bi tako trebalo da bude.
Pozdrav

Na mreži Buca Skoda Mladenovac

• Laurin&Klement
  • Ugled: 32
« Odgovor #4 poslato: 11. Jan, 2020. 15:48 »
Otvorena je uvek, osim kod gasenja. Nisam bas strucan za dizela, ali bi tako trebalo da bude.
Pozdrav

Bas tako . Dok auto radi uvek je otvorena , kad se auto gasi nakon toga se zatvori ostane sekund 2 zatvorena i otvori se kao kada je auto upaljen .

Kada nije ispravna , ili se motor zatrese pri gasenju ili se cuje nesto slicno cukanju kao kada je zamajac los .
  • Vozi: Octavia vRS mk1

• Test Drive
  • *
« Odgovor #5 poslato: 15. Jan, 2020. 00:17 »
Ok hvala na odgovoru onda je ona ok mislio sam da je povezana nekako sa ovim skakanjem obrtaja pri paljenju automobila. Da li neko zna sta bi mogao biti uzrok tome. Pri svakom paljenju automobila bio hladan bio zagrijan obrtaji skoce na 1000 mozda i vise ne znam tacno i par puta davanja gasa (turiranja) obrtaji se vrate u normalu.

Van mreže petarp031

• Laurin&Klement
« Odgovor #6 poslato: 15. Jan, 2020. 03:51 »
http://forum.skodaforum.rs/octavia-2004/dize-obrtaje-na-1100-u-leru-1-9tdi-pd/?PHPSESSID=9e3dd1a1ea1291c9ea0582cf0d5ecf88
Proveriti senzor temperature rashladne tecnosti, kao i akumulator, koji je kod Pedje pravio problem
Pozdrav.