Autor Tema: Kupovina polovnog RS-a  (Pročitano 961 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže ilijabgZapočeo temu

Kupovina polovnog RS-a
« poslato: 16. Jan, 2020. 22:17 »
Postovani clanovi, dobro vam vece

Kao sto naslov teme kaze, voleo bih da pazarim polovnu Octaviu RS sa 2.0 TSI motorom od 220/230 KS.
Zeleo bih da to bude A7 generacija pre facelift-a jer mi se ne svidja izgled farova na FL modelu.

Znam da je ovaj model i dalje na dobar nacin mlad pa verovatno i nije izaslo na videlo sve sto bi moglo da predstavlja eventualni problem...

Odlucio sam se za Octaviu jer donosi najvise za ulozeni novac, a pritom volim malo brze i agresivnije automobile, uz to naravno i prakticne.
Trenutno posedujem Opel Vectru u GTS izvedbi sa nepunih 150 KS pa bi ovo bio veliki da kazemo upgrade za moju garazu ;)

Ono zbog cega najvise zapocinjem ovu temu je zelja za slusanjem iskustava clanova koji su imali priliku da se susretnu sa ovim modelom ili je aktivno voze, vidim da ima nekoliko njih na forumu sto je sjajno :)

U datom trenutku kada se pojavila nisam imao sredstava da je sebi priustim, ali sada kada je po malo pala cena na oglasima, taj auto mi predstavlja u mom slucaju vrlo racionalan izbor. Voleo bih da znam da li su zabelezeni neki veci problemi sa ovim motorom (nadam se da nisu).

Znam da A7 kao sama generacija ima nekih boljki jer sam prelistao forum, ali to za mene mislim nece biti razlog koji ce me odvratiti u potpunosti od kupovine...

Da predjem na stvar, zanimaju me cene redovnog i da kazemo neredovnog odrzavanja Octavie sa ovim motorom, znaci mali servis, veliki servis (nisam siguran da li je set lanaca ili set za zupcenje ??), cene potrosnih delova kao sto su diskovi i plocice i tome slicne stvari. Naravno ako je bilo vecih kvarova kolika je bila popravka istih.

Model koji gledam je verovatno jedini na oglasima u plavoj boji i nekima sa foruma je poznat i lako se moze pronaci na sajtu koji se bavi oglasavanjem koriscenih vozila na teritoriji Srbije. Taj primerak je upravo izasao iz garancije i ima blizu 100k km za 3-4 godine voznje sto je u vecni slucajeva kilometraza za dizela.....

Naravno da bih pre kupovine proverio automobil u ovlascenom servisu i samo u slucaju izuzetnog stanja se odlucio na kupovinu.

Zaista bi mi znacilo da cujem sto vise vasih misljenja, najbolje bi bilo iz prve ruke ako je to moguce :)

Nadam se da sam pogodio temu gde zelim da se informisem o ovom modelu i ako nisam molio bih moderatore i administratore da je premeste ukoliko je to neophodno. Najlepse hvala :)

Pozdrav za sve clanove!
  • Vozi: Opel Vectra

Van mreže nidza

Odg: Kupovina polovnog RS-a
« Odgovor #1 poslato: 18. Jan, 2020. 22:39 »
Ne znam tačno na koje probleme misliš sa A7? Nešto ozbiljno ja nisam čuo da se dešava.

Motor koji pikiraš je odličan izbor i auto uopšte.

Cena održavanja zavisi koliko para imaš, kočnice imaš za 40e za TRW, i  150e za fabrički Jurid, pa i dosta više za trkačke. Sve zavisi koliko para imaš i šta očekuješ od tog auta.

Za tu vrstu automobila i performanse je realno džab džabe sve.
  • Vozi: Škoda Octavia RS230 2017, Škoda Octavia 1.5 TSI Style 2021

« Odgovor #2 poslato: 18. Jan, 2020. 23:27 »
Citao sam na stranim forumima da je bilo problema sa pumpom za vodu, ne znam koliko je istina...

Pa saren spektar ocekujem, ne znam ni sam sta bih odgovorio na to, kad kazes kocnice mislis na diskove i plocice set ili samo diskove ili 1 disk ?

Kolike su cene servisa nidzo u ovlascenim ? Jel set za zupcenje ili lanac kod 2.0 TSI ?

Ima li neke spec. razlike u onoj verziji od 220 KS i 230 KS ? Jel u 230 ide cuveni e-diff ( VAQ ) ?

Hvala ti :-)

Van mreže nidza

« Odgovor #3 poslato: 19. Jan, 2020. 21:59 »
Uz 230 ide VAQ. Razlika je i u nekim vizuelnim specifičnostima i u dodatnoj opremi, 230tka je u startu fino opremljen auto.

Set za zupčenje me nije zanimao, ne verujem da će to da kači ni narednog vlasnika mog auta. Ne znam šta tačno misliš pod tim. Da, lanac je kod mene, EA888 Gen3.

O pločicama pišem gore, okvirne cene.

« Odgovor #4 poslato: 19. Jan, 2020. 22:32 »
Mislio sam da li je set za zupcenje koji pokrece motor ili je to lanac. Hvala za potvrdu da je lanac :)

Hvala i za cenu plocica :)

Znaci juriti fabricku 230 u odnosu na 220, nije samo malo softverski pojacana nego ima i taj VAQ.

Koja je cena malog servisa u ovlascenom servisu ?

Van mreže nidza

« Odgovor #5 poslato: 20. Jan, 2020. 14:56 »
Oko 30 hiljada je običan mali servis, a na svakih 60.000km se radi servis VAQ, videćemo koliko to košta, nije došlo na red.

230 jeste bolji i opremljeniji prevoz, međutim, s obzirom da znam da ima tri u Srbiji plus još možda koja da je ne znam, pitanje da li će ijedna ikad dospeti do oglasa. Standardni RS se još i pojavi na oglasu.

« Odgovor #6 poslato: 20. Jan, 2020. 15:08 »
Hvala nidzo  bravo2