Autor Tema: Radi zadnji brisač i kad ne treba  (Pročitano 1394 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Tibor021Započeo temu

Radi zadnji brisač i kad ne treba
« poslato: 22. Jan, 2020. 20:42 »
Za razliku od većine - kada se žale da im nešto ne radi (a trebalo bi), kod mene je obrnut slučaj: radi, a ne bi trebalo :-)
Od pre nekoliko zima primetio sam da čim temperatura padne, tamo negde oko nule, kada upalim motor, zadnji brisač odradi "jedan krug". Iz čista mira. Ono što je najgore je da se ovo ne javlja redovno, nego povremeno - mada ovih dana se to redovno dešava.
Ima li još neko sa ovakvim iskustvo? Ima li leka?
  • Vozi: Fabia HTP 1,2 2012

Van mreže DonKihot

Odg: Radi zadnji brisač i kad ne treba
« Odgovor #1 poslato: 22. Jan, 2020. 21:23 »
Kada su automatski brisači, zadnji brisač hoće da odradi kada se ubaci u rikverc...ako ti je u rikvercu ili kreneš u rikverc, to ti je to.  :)
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

Van mreže Tibor021Započeo temu

« Odgovor #2 poslato: 22. Jan, 2020. 22:26 »
To znam, međutim ovo se dešava i kada je menjač u leru. Dovoljno je da zavergla motor (ručica za brisače je u neutralnom položaju). Čim dođu toplija vremena (recimo od oko +10) - ova pojava prestaje.
  • Vozi: Fabia HTP 1,2 2012

Na mreži observer

« Odgovor #3 poslato: 23. Jan, 2020. 09:46 »
Meni se to dešavalo kod službenih Škoda kada je malo slabiji akumulator (nekad zadnji brisac, nekad prednji brisaci). Uglavnom, ništa alarmantno, ubeđen sam da će prestati kada akumulator bude zamenjen novim. Dodatno, moguće je da su instalacije postale vremenom malo osetljivije na vlagu ali je to manje verovatno od ovog prvog sto sam naveo.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017