Autor Tema: Reparacija isparivača landi renzo IG1  (Pročitano 1844 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže crtacrtaZapočeo temu

• RallyeSport
  • Ugled: 2
Reparacija isparivača landi renzo IG1
« poslato: 23. Jan, 2020. 21:59 »
isparivač landi renzo IG1 ,
da li ima tko iskustva s menjanjem mebrana ?

zapravo radi OK ali negdje na njemu pušta plin

da li ima nekih tvorničkih greški pa procuri a da mebrane ne poprave puštanje ?
  • Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG

Van mreže Zox024

• RallyeSport
  • Ugled: 3
Odg: Reparacija isparivača landi renzo IG1
« Odgovor #1 poslato: 23. Jan, 2020. 22:12 »
Proveri membranu dobro, ja sam isao u ovlasceni servis i tvrdili su mi da nije a problem ostao. Dosao posle dve nedelje i insistirao da se proveri ispred mene membrana ponovo i odjednom to je problem a vukli bi me za nos sa nekim glupim popravkama dugo

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #2 poslato: 23. Jan, 2020. 22:26 »
Moze biti do isparivaca, ali tad ce pre biti problem u pucanju dihtunga poklopca...Ako auto radi "OK" malo je verovatno da su membrane. U ostalom spojevi cevi na ventilu tecne faze uvek mogu praviti problem. Pa i propustanje samog ventila (kad nije aktivan kad je zatvoren) moze praviti problem, ali pre svega kod motora sa karburatorom...Mada i u ovom slucaju ako ventil propusta a dihtung ne valja bice gubitaka plina. ali i "oseti" se pod haubom. Test sa premazivanjem sapunicom moze dosta toga pokazati...Na taj nacin treba proveriti i spojeve ventila na boci...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• RallyeSport
« Odgovor #3 poslato: 25. Jan, 2020. 05:30 »
hvala vam , uglavnom ispraivač je na stolu , rastavljen  ..mogu samo reči da strašno igleda .
sinoć sam naručio brtve iz poljske tako da sad treba čekati .

osim toga kanali za cirkulacciju vodu su gotovo blokirani raspadanjem brtvi .

Nn kraju nisam testirao sapunicom ( imam tester ali on "cvili" na širokom području i ne može se s njim precizno definirati točno mjesto propuštanja ) , osim toga problem je što je isparivač montiran ispod usine cijevi između akumulatora i motora i nemoguče je jasno gledati oko njega i čekali mjehuriće . iznad njega je lira od cijevi dolaznog plina ..i svi viškovi žica su smotani  i povezani na to ...po meni jako neuredna ugradnja

• RallyeSport
« Odgovor #4 poslato: 03. Feb, 2020. 20:36 »
isparivač je spreman za ugradnju , čekam malo slobodna vremena
Htio bi pitati , napravio sam sam sebi problem što nisam prije rastavljanja  preko laptopa provjerio pritisak plina .
kako sad   podesiti tlak , da li je to vrijednost koja ne smije varirati ili treba slušati rad motora ?

• RallyeSport
« Odgovor #5 poslato: 03. Feb, 2020. 20:43 »
ovo koje slike , nek se srami kako me bacio u trošak , đubre jedno italijansko
https://ibb.co/mGdshyM
https://ibb.co/c6N6KHj
https://ibb.co/vzDBZSK
https://ibb.co/nLHgBSw

Van mreže Dobrivoje

• Laurin&Klement
  • Ugled: 30
« Odgovor #6 poslato: 01. Mar, 2020. 12:24 »
Nemoj tako posmatrati problem koji imas, imaj na umu koliko je plinai ostalog sto nam prodaju proslo kroz taj isparivac.
Mozad si za istu cenu ili neznatno skuplje mogao kupiti nov isparivac mladje generacije i da negubis vreme dok cekas garnituru zaptivnih guma za reparaciju?
  • Vozi: skoda 1000 MB

• RallyeSport
« Odgovor #7 poslato: 01. Mar, 2020. 13:30 »
da , evo , sve je gotovo i na mjestu .

a kaj se tiče cijene , bilo je ovako
 set sa brtvama, mebranama , vagama i orinzima  , plus jedna dodatna mebrana i dvije  "vodene" koja ne dolazi u setu s dostavom iz poljske 480 kn

a kako mi je ponuđeno s pisanom ponudom ugradnja novog (shark) isparivača od strane servisa je 1300 kn plus 200 kn atest kod stanice za tehnički pregled .
osim toga moj isparivač je uguran između akumulatora (octavia 2 ) i glave motora ..a shark s obzirom na njegove izvode vode i plina ulaza i izlaza  na 3-4 strane morao bi biti ugrađen iznad alternatora ..to bi onemogučilo normalna pristup kopresoru klime , alternatora i kod npr zamjene remena ..osim toga trebalo je vodu grijanja i plina itd dovesti do sharka kaj bi dodatno blokiralo pristup nekim elementima oko motora ...