Autor Tema: Sigurnosni pojas se ne izvlači (zakočen) ali se uvlači  (Pročitano 2383 puta)

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže ItWasFreeZapočeo temu

Sigurnosni pojas se ne izvlači (zakočen) ali se uvlači
« poslato: 29. Jan, 2020. 19:02 »
Pozdrav,

otkako sam uzeo ovu Škodu pojasevi su s vremena na vreme zezali. Ali obično iz 3/4 cima sam mogao da ih izvučem. Prekojuče nisam mogao 10 minuta da izvučem pojas i konstatovao sam da je to to da mora da se otvara strana da se pogleda šta se dešava.

Danas sam došao sa alatom i rasklopio sve i izvukao pojas skoro do kraja i zakačio oko sedišta. Kada sam rešio da sklapam sve kako je bilo pojas opet nije hteo da se izvlači (ono malo što je ostalo neizvučeno). Čak i kada vratim pojas malo i hoću opet da izvučem ništa.
(P.S. izgleda da šraf koji drži mehanizam se vrti u mestu. Koliko ga god vreo na bilo koju stranu ništa se ne dešava. Tako da sam otkačio drugi kraj pa sam uspeo da izvučem pojas.)

Da li je to to što se tiče pojasa? Gde imaju zamene da se kupe? Na KP-u jedan lik traži 120e za dva komada. Ja bih najradije kupio negde gde ima i ugradnja.

Naravno ako neko zna kako ovo može da se popravi još bolje onda.

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

Odg: Sigurnosni pojas se ne izvlači (zakočen) ali se uvlači
« Odgovor #1 poslato: 29. Jan, 2020. 19:50 »
Jos da kazes koji auto vozis ?

Edit : sad vidim u kojoj si grupi postavio .

Tesko da moze da se popravi iskreno , nisam do sada cuo za to , a pojasevi ne odlaze tako sami od sebe , verovatno je autonimao neko cukanje ranije pa oni nisu zamenjeni , a menjaju se posle takvih stvari .
« Poslednja izmena: 29. Jan, 2020. 19:56 Buca Skoda Mladenovac »
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže ItWasFreeZapočeo temu

« Odgovor #2 poslato: 29. Jan, 2020. 20:33 »
Jos da kazes koji auto vozis ?

Edit : sad vidim u kojoj si grupi postavio .

Tesko da moze da se popravi iskreno , nisam do sada cuo za to , a pojasevi ne odlaze tako sami od sebe , verovatno je autonimao neko cukanje ranije pa oni nisu zamenjeni , a menjaju se posle takvih stvari .

Jes' bio čukan. Sva prilika da mu se tad nešto pomerilo ako nije menjano.
Savet gde mogu naći pojaseve za zamenu? Po mogućnosti i da mi ugrade.

Van mreže t.salai

« Odgovor #3 poslato: 30. Jan, 2020. 10:24 »
Zateznik u mehanizmu odradi svoj posao, to je uglavnom i dio koji na trzaj zakoci pojas. Vjerovatno je netko imao laksi udes sa tim autom dok je bio vezan, zateznik je iskocio i odradio svoj posao ali nazalost poslije toga idu drugi pojasevi ( špula, namotaj ).
  • Vozi: Skoda Fabia - 1.9 TDI vRS - OEM+