Autor Tema: 2.0 TDI DSG ili 1.5 TSI DSG ?  (Pročitano 5426 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže djurkashZapočeo temu

Odg: 2.0 TDI DSG ili 1.5 TSI DSG ?
« Odgovor #15 poslato: 15. Mar, 2020. 16:51 »
Hvala kolege
Što se menjača tiče, vozim povremeno Hondu CRV, kao i BMW peticu, i DSG je dosta "opušteniji" od navedena dva automatika. Valjda će mi trebati vremena da se naviknem.
Par puta je na nizbrdici bez gasa išao u veće obrtaje (3500+) , što mi je bilo prilično neuobičajeno, ali se eto desilo možda 2-3 puta. Što se utiska u vožnji tiče, zaista je veoma udoban. Potrošnja sa umerenom vožnjom, mešovito, ali grad većinski, može da se drži na 7l, koliko vidim za ovih par dana vožnje.  BT uređaj je odličan, što nije bio slučaj u mom prethodnom meganu, kao ni u Hondi, uopšte multimedijalni deo je zaista dobar. Prvi put imam automatska duga, prijatno iznenađen, zaista odlično prepoznaje druge učesnike u saobraćaju. Front assist nisam testirao, možda u nekim kontrolisanim uslovima, videćemo...
Malo me nervira start stop, jer čini mi se prebrzo gasi motor, pa se dešava da kako pipnem kočnicu, on ugasi i maltene istog trenutka upali motor. Ovo je opet na osnovu iskustva iz gornja dva automobila, pa će mi biti potrebno vreme da se naviknem, a kako će ga isključiti...
  • Vozi: Octavia uskoro

Van mreže Maksimus

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 32
« Odgovor #16 poslato: 15. Mar, 2020. 16:57 »
Dize obrtaje kad ide nizbrdo da bi kocio motorom,meni je to npr jedna od njegovih prednosti u odnosu na druge automatike.
Start stop je u skodama bas grubo izveden,desava se da ugasi auto i pre negi sto se zaustavis.

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 41
« Odgovor #17 poslato: 15. Mar, 2020. 17:27 »
Na kodijaku 1.5 tsi npr drzi na nizbrdici stavi u prazan hod a ako pipnem kocnicu malo onda ubaci u brzinu, ali u visi stepen da obrtaji budu oko 2000.