Autor Tema: Egr ventil  (Pročitano 8205 puta)

cacak, Spaleti, nightrider i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže crtacrta

• RallyeSport
  • L&K ugled: 2
Odg: Egr ventil
« Odgovor #45 poslato: 01. Mar, 2020. 13:53 »
kaj bi ti napravio s autom koji dolazi na pregled eko testa a auto nije na radnoj temperaturi ?
 , velikim slovima na zgradi od STP piše jasno i glasno kako treba ostaviti motor da radi na leru kako bi zadržao temperaturu ulja
jel bi ti turirao mašinu ili bi turirao  vlasnika za uši?
  • Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 38
« Odgovor #46 poslato: 01. Mar, 2020. 14:00 »
Sada bih ti rekao nesto, ali nije za forum.

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 15
« Odgovor #47 poslato: 01. Mar, 2020. 14:57 »

Nije poenta da li fali motoru ili ne, nego iz principa necu da mi neki tamo turira do crvenog.
Ja mogu, ali ne i oni.

=)) Pa tako ce i biti: "Sedi decko....stisni gas....jos...jos...joooos...drzi....drzi...dootaaaa!..." :bravo:
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

Van mreže sale.kriminale

« Odgovor #48 poslato: 01. Mar, 2020. 16:06 »
Može i drugačije da se završi.

Ide ono kao: " Stisni gas .... još .... drži tako dok ne kažem .... eeee jbg ".

Gospodine motor Vam se raspao. Ne možete proći tehnički pregled.   =))
  • Vozi: Dacia Logan

Van mreže observer

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 16
« Odgovor #49 poslato: 02. Mar, 2020. 09:36 »
Ja ne znam koji noviji auto moze da se turira na leru preko 2000-2500 obrtaja. Bar ovi moji imaju blokadu. Secam se prvog tehnickog 2010 za Polo, ovi na tehnickom zapeli da ga turiraju (jos onda su postojala merenja gasova ali "u pokusaju", dakle neozbiljna) i nista - ne moze. Bili su u cudu, dok im nisam objasnio da to nije Golf 2.
  • Vozi: VW Golf 7 1.2 TSI Trendline 2017

Van mreže Buca Skoda Mladenovac

« Odgovor #50 poslato: 02. Mar, 2020. 11:11 »
  =)) Pa tako ce i biti: "Sedi decko....stisni gas....jos...jos...joooos...drzi....drzi...dootaaaa!..." :bravo:

Hahahahaha dobraaa  =))
  • Vozi: Octavia vRS mk1

Van mreže fobia24

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 42
« Odgovor #51 poslato: 02. Mar, 2020. 20:08 »
Nema šta neki pacijent koji ne zna da radi svoj posao na tehničkom da nabija gas nepotrebnom turažom. Od jednog turiranja ništa mu ne smeta posebno, daleko da mu prija. Auto se produvava najbolje na autoputu u maksimalnom stepenu prenosa konstantnom vožnjom. Dizeli nisu za turiranje jer im šteti više od benzinaca. Meni niko nije merio izfuvne gasove turiranjem do blokade. Ukoliko je limitiran na 2500 obrtaja u praznom hodu, utoliko bolje. Nisam probao.

Na mreži Spaleti

« Odgovor #52 poslato: 26. Dec, 2025. 12:36 »
Zdravo od juče imam problem sa EGR ventilom u pitanju je škoda Rapid 1,4 tdi 2016 god.U dilemi sam da li da ugradim novi EGR ili isključim EGR,da li je neko imao sličnih iskustva.Molim za savet auto je prešao 265 000 km. Unapred hvala.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.4 Ambition

Na mreži MAKS

« Odgovor #53 poslato: 26. Dec, 2025. 13:47 »
Nema šta neki pacijent koji ne zna da radi svoj posao na tehničkom da nabija gas nepotrebnom turažom. Od jednog turiranja ništa mu ne smeta posebno, daleko da mu prija. Auto se produvava najbolje na autoputu u maksimalnom stepenu prenosa konstantnom vožnjom. Dizeli nisu za turiranje jer im šteti više od benzinaca. Meni niko nije merio izfuvne gasove turiranjem do blokade. Ukoliko je limitiran na 2500 obrtaja u praznom hodu, utoliko bolje. Nisam probao.

U ovoj obecanoj zemlji . Da bi odradio gasove  temperatura motora mora da bude najmanje 80 stepeni i broj obrtaja ide oko 2000-3000. Tako da ta konstatacija mozda i neide.
  • Vozi: OCTAVIA 1.6 2012 ELEGANCE