Autor Tema: Remenica radilice  (Pročitano 1956 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mihael_BZapočeo temu

• Ambition
  • Ugled: 1
Remenica radilice
« poslato: 04. Mar, 2020. 20:19 »
Pozdrav,

imam problema sa skidanjem remenice. S čim i kako držati kontru. Moju je nestručni majstor stezao pneumatskim pištoljem IAKO REMENICA IMA KAJLU i steže se tvornički na 100Nm i sad ne mrda!
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 MPI

Van mreže mihajloalasp

• AS Petrović since 2014
  • Laurin&Klement
  • Ugled: 72
  • AS Petrović
Odg: Remenica radilice
« Odgovor #1 poslato: 06. Mar, 2020. 13:42 »
Moras da mu zaglavis nesto u zamajac tipa neki veliki srafciger, ili kroz lim ispod kartera ili da mu skines alnaser. Krajnja opcija je da mu skines karter i izmedju bloka i kolena radilice da mu ubacis neku drvenu letvu.

• Vozi: Octavia mk1, Superb mk2, Favorit 3X

Van mreže crtacrta

• RallyeSport
  • Ugled: 2
« Odgovor #2 poslato: 06. Mar, 2020. 17:43 »
ja sam radio kao šelnu od flaha ..na to poluga ...najlakše je kako kaže skinuti anlaser
  • Vozi: octavia 1.6 mpi ,LPG

• Ambition
« Odgovor #3 poslato: 08. Mar, 2020. 10:56 »
Hvala svima na savjetima.
Problem je bio jer je neki "majstor" prilikom vraćanja remenice dobro namazao navoj vijka remenice trajnim ljepilom. Remenicu sam skinio sa Milwaukee udarnim odvijačem.
Tu glupostima nije kraj, namazao je veći lančanik i pinjon pumpe ulja ljepilom te sam istu morao grijati plamenikom da mi siđe sa osovine.

Sve složeno ali se događa drugi problem, motor trese u leru. Stavljen zamjenski lanac BGA koji je naišao lijepo na osovine ali je i on malo labav pa mi nije jasno u čemu je problem. Korektno uzubljen.
Šaraf remenice mi je skroz čudan, kao da nije original, ako netko ima katalog da mi javi koje dužine i dimenzija je originalni vijak, korak navoja...

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #4 poslato: 09. Mar, 2020. 07:24 »
Stavljen zamjenski lanac BGA koji je naišao lijepo na osovine ali je i on malo labav pa mi nije jasno u čemu je problem.

A el si sa lancem promenio i lancanike u kompletu ili si samo zamenio lanac?
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.

• Ambition
« Odgovor #5 poslato: 09. Mar, 2020. 07:32 »
A el si sa lancem promenio i lancanike u kompletu ili si samo zamenio lanac?

Agonija nema kraja, BGA komplet lančanika i lanca je došao sa manjim lančanikom promjera osovine 32mm a tvornički treba 30mm. Vozio sam se 2-3 dana sa labavim lančanikom radilice koji je počeo jesti kajlu. Reklamiran problem dobavljaču dijelova i izbgubljena 2-3 dana na rastavljanje i sastavljanje te nabavku dijelova.
Nadam se da se na motoru ništa specijalno nije dogodilo, znat ću kad sjedne odgovarajući lanac i lančanici!

To je ujedno bio razlog neravnomjernog rada, oklijevanja kad se doda gas, jednostavno motor nije bio u fazi!

Van mreže pajapop

• Laurin&Klement
  • Ugled: 15
« Odgovor #6 poslato: 09. Mar, 2020. 08:11 »
 Nije on dosao sa pogresnim lancanikom, vec i postoji manji i veci lancanik, tj stari i novi tip...Prodavci su ti poslali pogresan...Trebo si im naglasiti za koji motor, godiste...a i oni su trebali to pitati...Ne poznaju robu koju prodaju, u tome je problem...Samo, pri montazi moralo se i osetiti veliki "luft" pri nabacivanju na osovinu...
  • Vozi: Škoda Felicia 1.3 lx 43kw 2001, Škoda Fabia 1.2 htp 47kw (6Y3) sedan 2003.