Pozdrav, vidim niko se ne ukljucuje u Vas problem pa eto mene, sto bi rekli u svakoj corbi mirodjija moram biti.
Ocigledno je da Vase vozilo ne radi kako treba na gasni uredjaj. TSI agregat je veoma specifican za konverziju na plin jer zbog ustede u gorivu i direktnog ubrizgavanja, vase vozilo radi u siromasnoj smesi u nekim rezimima, sto u ovom slucaju nije stetno, obzirom da je agregat tako i konstruisan. Prvobitno nije ni bila zamisao da se to vozilo moze konvertovati na gas, cak je i sam uvoznik skode imao dosta vozila koja su bila parkirana zbog problema nakon ugradnje. U poslednje 2- 3 godine problem je, moze se reci i resen, ali se sporadicno desavaju odredjene poteskoce kod zahtevnijih vozaca. Ono sto znam iz prakse, obzirom da imam drugara koji ima 1.8tsi, a inace se bavi ugradnjom plina, ima problema i mora se eksperimentisati sa vise uredjaja kako bi dosli do idealnog, a idealni uredjaj i najbolji za vase vozilo je tesko pronaci iz prve. Recimo, on je prvo ugradio AC Stag 400dpi i imao je problema da vozilo u odredjenim trenucima ima prekide u vidu seckanja, podesavao je, cak se i sam Poljak iz firme AC kacio online i podesavao u voznji i zakljucio da to nije dobro. Zatim je ubacio uredjaj Landi Renzo i tek posle par dana podesio auto da radi kako treba. Tada kada smo proveravali, AC u svojoj tabeli uopste nije preporucivao ugradnju niti je ista mogla biti izvrsena u 1.2tsi, dok je za 1.4, 1.8, 2.0 sve bilo preporuceno. Tek kasnije su dopunili tabelu.
Kako se secam, jedan kolega sa foruma, cini mi se iz Nisa, je imao crnu octaviu 3 fl koja je bila 1.2 tsi i pisao je na forumu da mu je to drugi auto sa istim motorom i da se posle dosta igranja izvrsilo podesavanje plina i da je zatim bio odusevljen. Pokusacu i ja da nadjem taj post, znam samo da je taj auto bio do skoro u autocacku na prodaju sa dosta malom km.
Inace, BRC je ozbiljna kompanija, morali bi da rese problem obzirom da je ocigledno da Vase vozilo na benzin radi idealno, dok na plin ima problem. Ne treba se igrati i to tako voziti duzi period obzirom da moze doci do nezeljenog efekta i defektaze na motoru ili nekom pratecem elementu, a pri tome ste izdvojili veliku svotu novca za ugradnju.
Izvinjavam se na opsirnosti, nadam se da nisam odmogao.