Autor Tema: Plocice, skripanje balans stangle- 1.2 tsi  (Pročitano 5896 puta)

Gavroo, Neskela, Bingodalton, Sica, srsa i 7 gostiju pregledaju ovu temu.

Na mreži MihailoZapočeo temu

Odg: Plocice, skripanje balans stangle- 1.2 tsi
« Odgovor #15 poslato: 20. Mar, 2020. 11:22 »

Kupio ovaj sprej, ali slaba vajda... Izgleda da ipak nesto drugo skripi... Videcu jos ovih dana, i oko amortizera ima malo ulja, verujem da to nije dobar znak...   :B=)
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Van mreže Spaleti

« Odgovor #16 poslato: 15. Feb, 2023. 16:09 »
Zdravo drustvo,da li neko zna Skoda Rapid 2015, 1.4 motor da li se menja celan balans stangla ili samo gumice? Pitah sad majstora ni on nije siguran dok ne rasturi i vidi...
  • Vozi: Škoda Rapid 1.4 Ambition

Na mreži predragas

« Odgovor #17 poslato: 15. Feb, 2023. 23:30 »
Trebale bi samo gumice, bar kod mene je bilo tako na benzincu. I vise ne skripi od kad su promenjene, vec skoro godinu dana. Uzmi original u ovlascenom, jeftine su.
  • Vozi: Škoda Rapid 1.2tsi 2014. Elegance

Van mreže dusanboss

« Odgovor #18 poslato: 22. Sep, 2023. 20:00 »
Koje pločice uzeti (prednje) da mi ne probiju budžet, a da budu ok? Koliko treba izdvojiti za neku srednju varijantu?
ATE najeftinije su ok 7000 din. 200€ da dajem nemam nameru. Da li je bolje uzeti te jeftinije ATE ili možda neke druge u tom cenovnom rangu?
  • Vozi: Octavia III

Van mreže hirurg

« Odgovor #19 poslato: 22. Sep, 2023. 20:15 »
Textar, pagin, brembo, trw...

Van mreže dusanboss

« Odgovor #20 poslato: 23. Sep, 2023. 14:58 »
Ćale kupio TRW, ne znam dal da ih vraćam ili da ih montiram? Neki ljudi mi govore da samo ATE stavljam?

Van mreže hirurg

« Odgovor #21 poslato: 23. Sep, 2023. 15:13 »
Druze jel ti vozis neke trke ili sta? Plocice ko plocice. Ne vjerujem da sad imas neke svemirske diskove pa treba i svemirske plocice. Opusteno. Radice posao. Nije trw nimalo los.

Koje imas auto?? Kad su ATE plocice 200e....

Na mreži MihailoZapočeo temu

« Odgovor #22 poslato: 23. Sep, 2023. 15:22 »
Ima u drugim temama iskustava, ali tesko je sad naci. Ja sam uzeo ate ali ne kao org. ugradnju, skripe dosta, i imaju neki problem, da li je do dimenzija ili sta, uglavnom ako si kocio u napred, pa krenes u nazad i prikocis, cuje se kao da nesto lupi. Izgleda plocice imaju lufta i da se pomeraju napred nazad... Nista od toga ne smeta u kocenju i voznji, ali je iritantno. Mislim da je preporuka bila texar, ali one su mekse pa se brze trose i prljaju felne... Ja na tvom mestu ne bih menjao, ne vidim razlog ako koce korektno...
  • Vozi: 2015 Octavia 1.2tsi 105ks

Van mreže hirurg

« Odgovor #23 poslato: 23. Sep, 2023. 15:26 »
To sto se tebi desava moguce da je plocicicama zamjenio mjesta. Pa da ona sto ide s unutrasnje strame diska stavljena vani i obrnuto. Nazalost cesta slucajnost. Jer danas monter moze biti svako bez imalo logike... I onda dolazi do klapanja i puckanja.

Van mreže dusanboss

« Odgovor #24 poslato: 24. Sep, 2023. 15:55 »
Ima u drugim temama iskustava, ali tesko je sad naci. Ja sam uzeo ate ali ne kao org. ugradnju, skripe dosta, i imaju neki problem, da li je do dimenzija ili sta, uglavnom ako si kocio u napred, pa krenes u nazad i prikocis, cuje se kao da nesto lupi. Izgleda plocice imaju lufta i da se pomeraju napred nazad... Nista od toga ne smeta u kocenju i voznji, ali je iritantno. Mislim da je preporuka bila texar, ali one su mekse pa se brze trose i prljaju felne... Ja na tvom mestu ne bih menjao, ne vidim razlog ako koce korektno...
Možda neko nije ubacio onu oprugu-limčić koji ih drži. Da li se samo na jednom točku čuje ili na oba? Ili što kažeš možda nisu odgovarajućih dimenzija.

Van mreže dusanboss

« Odgovor #25 poslato: 24. Sep, 2023. 16:01 »
Koje imas auto?? Kad su ATE plocice 200e....
Lupio sam bez veze. Verovatno i ne prave te skuplje za ova standardna klešta

Druze jel ti vozis neke trke ili sta? Plocice ko plocice. Ne vjerujem da sad imas neke svemirske diskove pa treba i svemirske plocice. Opusteno. Radice posao. Nije trw nimalo los.
Ne treba mi ništa specijalno. Samo da ne škrpe i da koče normalno. Ne bih baš neko djubre da stavljam. Zbunili su me malo dva drugara majstora koji su mi oboje rekli da samo ATE stavim. Sad pošto je već kupljeno staviću TRW pa kako bude.

Van mreže hirurg

« Odgovor #26 poslato: 24. Sep, 2023. 16:14 »
Bices zadovoljan. Ne brini.

Na mreži AcoSk

« Odgovor #27 poslato: 25. Sep, 2023. 00:25 »
To je zbog onog limcica, pomera se plocica u klestima dole-gore.
Npr. da je vracen limcic od starih plocica, mozda bi bilo sve u redu. Davno mi se desilo isto to.

Na mreži Gavroo

« Odgovor #28 poslato: danas u 06:11 »
Pozdrav ekipa,

U pitanju Superb 3, vec neko vrijeme slusam kako nesto skripi na prednjoj osovini i ubija me u pojam.. Nakon vec nekoliko savjetovanja sa mehanicarima i ostalima, sve je u redu mehanicki medjutim za skripu se tek sumnja na balans stangu. Kad se vozi po kisi ili tek nakon pranja auta (i podvozja) ne cuje se nista. E sad kako mi kazu da se balans stanga moze nabavit samo u komadu a ne gumice zasebno to kosta kako mi receno 200€ pa nisu htjeli radit da ne bi bilo uzalud bacen novac.
Sad mene zanima ako netko zna. Nasao sam ipak da imaju samo lager gumice i kostaju manje od 10€ .

Hey, sehen Sie sich FEBEST Lagerbuchse, Stabilisator in der AUTODOC App https://m.autodoc.de/febest/14133447 an.

Da li se samo one mogu zamjeniti? Ove su za 24mm tako da bi originalna stanga morala biti tog promjera.
I drugo pitanje ako slucajno moram kupit citavu stangu, koji je original proizvidjac da njega izbjegnem?
I trece pitanje, neznalica sam , postoju i stanga za zadnju osovinu?!
  • Vozi: Skoda Superb III

Na mreži Bingodalton

« Odgovor #29 poslato: danas u 07:50 »
Mislim da sam pisao u ovoj temi.
Najcesce su u pitanju zadnji silen blokovi u viljuskama.
Kupi silikon sprej za podmazvanje, smotaj desno i naprskaj levu stranu, pa onda levo smotaj i naprskaj desnu.
Nije najzgodnije bas, lakse je na dizalici, ali mozes i na ovaj nacin. Neces precizno naciljati, ali prskaj u tom smeru.
Ako skripanje prestane (obicno preko lezecih i slicno i to kad je suvo), znas sta je.
Mozes prskati svakih par meseci ili ih zameniti.

Imaju neki glup dizajn i predvidjeno je da se na njih od gore stavi mast, a ta mast se vremenom spere... To je fabricko uputstvo.

Ako ides negde na dizalicu ili kanal, mozes ptobati i mast da ubrzigas od gore, mislim litijumska da je u pitanju. A rekoh, silikon sprej je dobro resenje i oduzima ti par min na par meseci.
  • Vozi: Skoda Superb 2.0 TSI 280 4x4