Autor Tema: 1.8 tsi obrtaji skacu  (Pročitano 2139 puta)

dzudzubajac i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže salelk06Započeo temu

• Ambition
  • L&K ugled: 0
1.8 tsi obrtaji skacu
« poslato: 04. Apr, 2020. 00:52 »
Pozdrav svima,
Imam octaviu 1.8 tsi 118kw sa brutalnih 325xxxKM, pre jedno nedelju dana je poceo motor cudno da se ponasa, poceo je da se trese (kad se upali dok je hladan) obrtaji skacu od nekih 880 preko 1000 i nazad (DSG7) normala je oko 900, isto tako cuje se kao da nesto udara na svakih par sekundi kao da pucketa ne znam ni sam kako da opisem. Isao sam na diagnostiku problem je sto nije pokazala tacno sta je problem nego ‘generalno motor’, pisalo je nesto ‘malo benzina dolazi do motora’ ili ‘slab pritisak benzina do motora’ ‘bem li ga, tad posle diagnostike kad sam upalio motor hteo je da iskoci iz auta, isto tako se kroz auspuh culo pucanje kao da ispaljuje nesto. Ajde kaze mehanicar kad puca to je struja, promenuli smo bobine sve, ‘umirio’ se radi lepse, promenili smo i jos nesto i produvali cevi da vidimo da li benzin dopire do te pumpe sto ‘prska’ benzin u motor ili sta vec radi ni sam ne znam  :)) usput smo proverili i pritisak gde su svecice kaze 9bara (jedan kolega mi tvrdi da treba da bude 11.5+????) izbrisali smo greske vratio sam se kuci sve ok, sutradan nista radi kao nov nista netrese obrtaji stoje zakucani ide kao raketa. Posle 2dana upalim nista idem stanem na semafor evo ga kontrolka za motor. Kaze mi probaj dekarbonizaciju mozda se nagomilalo, ajde otisao sam dok smo radili osetilo se da motor menja zvuk i da se umiruje, opet sve super 2 dana eno ga opet se trese kao riba na suvom! angry! Kolega sto mi je rekao da treba da bude 11,5+ pritisak kaze motor umire i treba mu generalka, ja sad ne znam, ovo mi je prvi auto nikad se nisam susretao sa takvim stvarima tako da nemam pojma sta sve treba da se menja i koliko bi to izaslo. Zanima me da li se neko susretao sa tako nekim problemom dal moze neko da me posavetuje sta bi moglo da bude problem. Lanac je menjan pre 4meseca, ulje je menjano redovno cak i ranije nego je trebalo, sipao sam jedno vreme 100 mozda ga je i to dokrajcilo, svecice su nove, bobine su nove..
Hvala
  • Vozi: Skoda Octavia 1.8 tsi 2010 7dsg

• Ambition
Odg: 1.8 tsi obrtaji skacu
« Odgovor #1 poslato: 04. Apr, 2020. 01:08 »
Ovo sme promenili sta god to bilo  =))

Van mreže petarp031

« Odgovor #2 poslato: 04. Apr, 2020. 09:08 »
Kad upali auto, odmah izvadi merac od ulja i proveri da li ima vakuma na meracu, ako nema, nevalja separator ulja!

• Ambition
« Odgovor #3 poslato: 04. Apr, 2020. 09:23 »
Hvala na odgovoru, probacu danas. :)

• Ambition
« Odgovor #4 poslato: 04. Apr, 2020. 18:14 »
Kad upali auto, odmah izvadi merac od ulja i proveri da li ima vakuma na meracu, ako nema, nevalja separator ulja!
Osetim da vuce al ne znam koliko treba  :)) najgore je sto se to desava samo kad se upali, kad se vozi nista se ne oseca, cak i kad stanem recimo na semaforu apsolutno nista, nit se dizu obrtaji nit trese radi ne oseti se da radi  :))

Van mreže petarp031

« Odgovor #5 poslato: 04. Apr, 2020. 18:49 »
Ako je separator ispravan, kada se merac izvuce auto pocne da mrsi i da samara obrtaje i to mora sam motorni racunar da uravnotezi nakon 90 sekundi (tek onda radi kako treba ako je merac izvucen a separator ispravan). Moguce da negde pocne da provlaci vakum i poludi (prvo proveriti separator). Inace, 1.8tsi radi na principu vakumiranja, ceo motor vakumira, ne usis, zbog toga nema EGR.
Ako bude problema, javi da te uputim na drugara, on je njegov prostudirao do najsitnijih detalja.
Pozdrav

• Ambition
« Odgovor #6 poslato: 04. Apr, 2020. 20:07 »
 bravo2Upravo to se i desava stalno, kad ga upalim on se trese neko vreme i onda prestane umiri se, vremenski bi rekao tako oko 90sekundi mozda 2min, ali to mi se stalno desava bio tamo merac ili ne.. sutra ga nosim na servis pa cemo videti sta kaze, recicu mu to sto si mi napisao, nadam se da je to u pitanju i da nije nesto ozbiljnije. Hvala ti u svakom slucaju bravo2

Van mreže petarp031

« Odgovor #7 poslato: 04. Apr, 2020. 20:14 »
Ako je separator, a reklo bi se da jeste jer se cesto desava da on pravi problem, samo nabavka originalnog dela. Nikakav topran, samo original staviti.
Nadam se da ces resiti problem.

• Ambition
« Odgovor #8 poslato: 07. Apr, 2020. 16:25 »
Juce me zvao da mi kaze da je proveravao nesto i da mora da vadi motor da vidi sta se desava jer sve ostalo je okej. Videcemo kad izvadi motor kakav je problem. Hvala u svakom slucaju :)

• Ambition
« Odgovor #9 poslato: 07. Apr, 2020. 16:38 »
Upravo se javio :)) kaze karike su zapecene :) sta god to bilo :))

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #10 poslato: 07. Apr, 2020. 17:13 »
Druze, jesi li ozbiljan ili nas zezas malo?

• Ambition
« Odgovor #11 poslato: 07. Apr, 2020. 17:14 »
Druze, jesi li ozbiljan ili nas zezas malo?
?

Na mreži AcoSk

• Laurin&Klement
  • L&K ugled: 37
« Odgovor #12 poslato: 07. Apr, 2020. 17:36 »
Kako si to rekao kao da vadi merac da proveri nivo ulja, a ne motor.
A pritom vadi motor zbog toga sto su skakali obrtaji, a kazes da je auto isao dobro, da verovatno nije trosi ulje itd.
Meni sve to izgleda kao da neko hoce da napravi posao sebi, a tebi uzme novac

• Ambition
« Odgovor #13 poslato: 07. Apr, 2020. 17:46 »
Jer kad smo radili diagnostiku nije pokazalo tacno gresku nego nesto tipa ‘mali protok benzina’ ili tako nesto i sve sto je moglo da bude vezano za to je provereno i sve izgleda ok. Auto je isao dobro kad se dignu obrtaji ali je kontrolka motora uvek iskakala. A rekao sam da ne mogu da kazem sa sigurnoscu da li je trosio ulje jer mi ulje negde curi. A merac ulja je prvo spomenuo Petar sto sam ja probao ispred zgrade kad sam upalio, ja sam samo rekao da na osnovu toga sto je on napisao meni onda trese i sa meracom i bez meraca.. Sobzirom da se razumem u auto kao i u hemiju mozda je to istina sto si napisao, ali opet njega poznajem poslednjih 6-7 godina i od kako sam uzeo auto uvek kod njega sam isao ne znam dal bi me zavrnuo tako.

Van mreže petarp031

« Odgovor #14 poslato: 07. Apr, 2020. 17:51 »
Nije on tebe zavrnuo, jednostavno nije se susretao sa tsi agregatom, pa kao i vecina mehanicara, sad ce da otvori, promeni karike i resi problem. Daj Boze da se resi problem, ali, ako mi verujes, 90 posto majstora jos uvek nije imalo priliku da pogleda kako radi tsi. U svakom slucaju, sad ti je gotovo, nemoj da se nerviras, valjda ces resiti problem.

Login = pun pristup, 0 reklama

Zdravo! Uloguj se ili Registruj. Novi aktivacioni Email?