Autor Tema: UNPA  (Pročitano 3335 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže robocoprsZapočeo temu

• RallyeSport
  • Like ukupno: 1
  • L&K ugled: -8
  • Ако хоћеш победити, не смеш изгубити!
UNPA
« poslato: 20. Nov, 2013. 17:11 »
Da bude jasno:Poštujući Pravilnik o radu foruma postavljam temu "UNPA"-1. svaki član ima pravo da postuje; 2. da ne bi otišao u off(hotimice ili nehotice) teme gde postuje; 3. u off temi se ne može otići u off, jer to predstavlja logičku petlju.

Na mreži hakkler

Odg: UNPA
« Odgovor #1 poslato: 20. Nov, 2013. 18:06 »
Abusus abusum invocat  ::)

• RallyeSport
« Odgovor #2 poslato: 20. Nov, 2013. 19:22 »
Facit experientia cautos!
Mala ultro adsunt. Lupus pilum mutat non mentem. In ultima linea, Hakkler homini lupus! Est difficillium se ipsum vincere  :o
Et cetera...

Na mreži bugarin

« Odgovor #3 poslato: 20. Nov, 2013. 19:32 »
da bude jasno:

posto je vec otvorena ovakva tema, red je i da vam UPRAVA foruma objasni pravila igre:
to sto se tema zove UNPA ne znaci da je bilo ko zasticen na bilo koji nacin.

off podforum znaci da nijedan red ne moze da bude off topic jer se i sam podforum zove OFF. i samo TO.

molim da se izbegavaju prozivke, podbadanja, uvrede i ostalo nedolicno ponasanje . to nije off, vec ponasanje koje ce biti sankcionisano.
za poruke licne prirode postoji PP.

hvala na paznji.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

• RallyeSport
« Odgovor #4 poslato: 20. Nov, 2013. 20:27 »
Da bude precizno:

Pravilnik je, u priličnoj meri, definisao "pravila igre", što sam već naveo u svojstvu pokretača teme, veoma jasno. S toga ne uviđam zašto UPRAVA nalazi za shodno da bilo šta objašnjava.
Sa indignacijom odbijam insinuacije da gornji postovi imaju elemente nedoličnog. Dapače. Drugi i treći post predstavljaju pozdravne poruke dva stara znanca, učesnika više foruma.
Poznata mi je tehnička mogućnost razmene PP-a.
Zahvaljujem na ukazanoj pažnji od strane UPRAVE, i iskazanoj dobrodošlici.

Na mreži bugarin

« Odgovor #5 poslato: 20. Nov, 2013. 21:05 »
evo vrlo precizno :)

obzirom da je pokretac teme nasao za shodno da pojasnjava pravilnik foruma na samom pocetku svojeg posta (samim tim i teme), duznost je i obaveza onih koji su sastavljali pravilnik da iznesu svoje misljenje i stav.
svako moze pravilnik da interpretira i shvata onako kako njemu odgovara, UPRAVA je ta koja pravilnik sprovodi u delo.

a sto se tice sadrzaja postova, mislim da sam bio dovoljno jasan.

mogu i na latinskom ako treba , ali smatram da su nam svima blizi maternji od jednog davno mrtvog jezika.

sa indignacijom ili osmehom na licu, meni je svejedno.

pozdrave dobrodoslice su svi dobili:

http://forum.skodaforum.rs/clanovi-foruma/

i samo jos jedna stvar upucena svima koji citaju: nadam se da cemo zajednickim snagama uspeti da dovedemo ovaj forum na jedan zavidan nivo. u tome ocekujemo i vasu pomoc u vidu iskustva, znanja i saveta.
  • Vozi: Octavia mk2 1.9tdi PD

• RallyeSport
« Odgovor #6 poslato: 20. Nov, 2013. 21:11 »
Miserere mei Domine!
Amin.

Van mreže Karlheinz

« Odgovor #7 poslato: 20. Nov, 2013. 23:10 »
potpisujem sve što je bugarin rekao i dodajem, poznajući i veoma poštujući (na različit način) sve učesnike ove teme od ranije, kao i znajući situacije sa SKS:

- Šta je UNPA?

dok ne dobijem odgovor, evo moje interpretacije:

- "OFF topic" je namenjen temema koje nemaju veze sa Škodom i automobilima
- I ovde bi trebalo shodno logici organizacije foruma da postoje teme sa konkretnim naslovom i diskusijom o tome

izvod iz pravila:

Sve diskusije vezane za auto tehniku i automobile trebaju da se vode isključivo u kategorijama za vozila Škode ili „Škoda : opšte teme“, tj. diskusije i postovi tog tipa su zabranjeni u kategoriji „Dnevna Soba“. U zadnje pomenutoj kategoriji važe pravila kao i na celom Forumu, tj. diskusije treba voditi u skladu sa naslovom teme, izbegavajući Off-topic.

I da dodam da ćemo se ovde družiti i pomagati, ko nije raspoložen neka ne piše taj dan na forumu jer sve čitamo i gluposti - brišemo. Provokacija u bilo kom obliku je zabranjena, uostalom evo pravila:

"Provokacija u bilo kom obliku nije dozvoljena...."

"Poruke i komentare privatne prirode, koji nemaju veze sa temom diskusije, upućene jednom/konkretnom korisniku treba slati putem PP..."

"Nemojte koristiti neprikladne izraze, vulgarnosti isl, jer će u tom slčaju Urednici biti prinuđeni da reaguju brisanjem takvih postova..."

i pravilo nad pravilima:

"Sve nejasnoće oko ovih obaveza i pravila rešava Administrator, koji takođe ima pravo da u nedostatku ovde pisanog pravila primeni najlogičnije i najbolje rešenje u korist Škoda Foruma i njegovih članova..."
  • Vozi: Yeti

• RallyeSport
« Odgovor #8 poslato: 21. Nov, 2013. 17:53 »
Kako videše "gosti" da sam se učlanio, navališe sa učlanjenjem, ko da se alva džaba deli  ;D

• RallyeSport
« Odgovor #9 poslato: 22. Nov, 2013. 14:46 »
Valja imati na umu (jer i sam vozim skuter):
http://youtu.be/Xliif0McrwE

Van mreže DUTJA ZP

« Odgovor #10 poslato: 22. Nov, 2013. 15:31 »
Odlican klip, inace redovno pratim Road Rage klipove,nekako uteruju strah u kosti i povecavaju svest o saobracaju,bar kod mene. Ono sto je generalno lose sto je vecina ovih motociklista kriva za udes,tako da potvrdjuju moje misljenje da nisu ugrozeni u saobracaju,vec oni ugrozavaju saobracaj (cast izuzecima), ali ima i jedna dobra stvar na klipu a to je sto vise od 90% ovih motociklista nosi kacigu. Kamo srece da se bar ovi nasi ugledaju na njih,manje bi ih bilo po banderama i crnim hronikama.

• RallyeSport
« Odgovor #11 poslato: 27. Nov, 2013. 15:53 »
... poznajući i veoma poštujući (na različit način) sve učesnike ove teme od ranije, kao i znajući situacije sa SKS:
- Šta je UNPA?
dok ne dobijem odgovor...
Pa, evo i odgovora.
UNPA u izvornom značenju i užem smislu znači-United Nations Protection Area, tj. zona pod zaštitom Ujedinjenih nacija. Uobičajeno predstavlja tampon zonu, između strana u konfliktu, koja je podvrgnuta međunarodnom pravu. U širem smislu znači da se poštuju sva prava iz povelja i rezolucija UN, a u smislu naziva ove teme-pravo na slobodu izražavanja i potpunog offovanja.
Temu sam otvorio jer je rad foruma regulisan "Pravilima", a ne "Pravilnikom". Neću elaborirati razliku, ali ću sumirati zaključak-da "Pravila" predstavljaju laički voluntarizam, tj. "hoće mi se-može mi se"+ "kako ja kažem". To je predstavljeno:"Šta je reklama: kada se u pozitivnom ili negativnom kontekstu prilikom pisanja spominju: kontakt podaci, adresa, internet podaci, telefon, usluge, delovi... u vezi neke Firme, a posebno u slučaju kada takvi podaci ne predstavljaju nužnu informaciju, tj. kada se suština poruke svodi na ovakav tip podataka. Takođe je reklama post u kome je suština postovanja pisanje pozitivnih ili negativnih iskustava sa nekom firmom."+"Sve što Urednici ocene kao očiglednu zloupotrebu slobode pisanja na Forumu u cilju reklamiranja biće moderisano.". Rezultat je potpuna konfuzija u shvatanju onoga što bi trebalo da je srž foruma, a to je "potpuna informacija"! Jer kako pogoditi gde se završava informacija, a počinje reklama? Napisati da se usluge i benefiti mogu ostvariti negde, a ne reći gde, je najblaže rečeno poluinformacija ili dezinformacija.
Na pominjanom "starom forumu", istim povodom, pokušao sam da pomognem sledećim postom:
"-ukoliko član u postu iznosi podatke o nazivu i adresi pravnog lica(prodavnici, servisu, zanatskoj radnji, uslužnoj delatnosti), gde je ostvario kupovinu ili uslugu, a ne ostvaruje benefite(direktnu ili indirektnu korist) od toga, to se ne može smatrati reklamom;
-ukoliko član iznese podatke o ceni koštanja dela, sklopa ili usluge, a ne ostvaruje benefite(direktnu ili indirektnu korist) od toga, to se ne može smatrati reklamom;
-regulativa reklamiranja je diskreciono pravo Administratora."
Pristupajući ovom forumu, svaki član je pristao da poštuje pravila koja je vlasnik odredio. Ali ta pravila nisu i ne mogu biti apsolutna, jer su ograničena kako pozitivnim pravnim propisima, tako i nečim što se podvodi pod "kućno vaspitanje i poštovanje tuđe ličnosti" i po meni je i najvažnije.

• RallyeSport
« Odgovor #12 poslato: 27. Nov, 2013. 22:34 »
Valja se pripremiti za zimu:

http://youtu.be/WgioUbaxNGI

• RallyeSport
« Odgovor #13 poslato: 29. Nov, 2013. 00:09 »
Pečatanje:

• RallyeSport
« Odgovor #14 poslato: 02. Dec, 2013. 00:10 »
Evo prve fotografije sa skupa, 01.12.2013. u 13.03h.