Autor Tema: Tempomat  (Pročitano 1983 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže andrijajaZapočeo temu

Tempomat
« poslato: 12. Apr, 2020. 21:43 »
Pozdrav.
Treba mi pomoc oko ugradnje tempomata, video sa da ima dosta tema oko fabije 1 ali ne i oko dvojke, vozim fabio 1.6 2010god. sa plinom, jedan clan je vec pisao oko ugradnje, dobio sam odgovarajucu rucicu ali ne i osicenje za nju pa sam krenu sam da trazim po netu i da skupljam informacije, trenutno mislim da sam naso ozicenje za samu rucicu (6 pina) i za putni racunar(4pina) ali ne mogu da nadjem sa kog pina ide na kocnicu i koji na motorni racunar.
Ako neko ima tu semu bio bih mu veoma zahvalan na pomoci.
  • Vozi: škoda fabia 1.6tsi 2010

Van mreže Zox024

Odg: Tempomat
« Odgovor #1 poslato: 12. Apr, 2020. 23:04 »
Ja sam ugradio tempomat u Fabiu MK2 pre nekih 3-4 godine, kupljena rucica bez ozicenja i ugradnja izvrsena za 3000 u ovlascenom servisu sa njihovim ozicenjem posto isto tako nije bilo sprovedeno. Ako ti nije zao pr hiljada neka ti oni odrade sve, ne maltretiras se i naprave sto ppsto kako treba

« Odgovor #2 poslato: 12. Apr, 2020. 23:08 »
To nisu velike pare sa obzirom kolika steta moze da se napravi, u kojem servisu si radio, ovasceni skodin ili neki koji radi ugradnju.

« Odgovor #3 poslato: 12. Apr, 2020. 23:14 »
Ja sam vec zamenio rucicu i povezao je, barem jednu stranu  :), u sustini nista, imam manjih nedumica, pritom ne postoji otpad koji ima ili zna da ima kablove za to ( spaljuju ih i preprodaju na kilo), kad bi naso tacniju semu, ili virnuo nekom pod volan  =)), kako da ne, ko sto ima za polo ili fabiju 1 ovo bi resio odmah.
Hvala na svakoj pomoci

Van mreže Zox024

« Odgovor #4 poslato: 12. Apr, 2020. 23:15 »
U ovlascenom Skodinom u NS, M&M zervis na Klisi. Do duse ugradjivali su prvi put u Fabiu tada pa im je trebalo skoro 5 sati jer nisu bili sigurni kako, pa pokusali da naplate te radne sate ali smo dogovorili cenu pre toga pa nisam dozvolio da pijacare sa mnom nego su dobili novac po dogovoru. Sam majstor mi je nakon toga rekao da mu treba mozda sat vremena da se ugradi sada kad zna kako. Sad je naucio, kod sebe hteo da ugradi u privatni nakon toga, gazda malo nezadovoljan sto nije izvukao vise para ali jbg. Sve u svemu ja sam zadovoljan, garancija na rad, sve radi kako treba i meni licno jako korisno

« Odgovor #5 poslato: 13. Apr, 2020. 06:06 »
Ugradnja je u sustini smesna, skine se volan, zameni rucica, pazljivo ubace konektori, ali ako nemas tacnu semu mozes samo da gledas   :(

Van mreže drmika

« Odgovor #6 poslato: 14. Apr, 2020. 09:42 »
Htedoh da pustim link, ali videh da si posao u toj temi, kolega je sam ugradjivao na mk2, ja sam bio planirao, ali nikako da dodje na red.
  • Vozi: Fabia II ambiente 2009 1.4 16v BXW

« Odgovor #7 poslato: 14. Apr, 2020. 12:14 »
Ako ima neku semu za povezivanje, ili ako moze da se izmapira, ubih se trazenjem po netu a nema niceg korisnog.

Van mreže drmika

« Odgovor #8 poslato: 14. Apr, 2020. 12:33 »
Pa tamo je kolega fabijan postavio sve slike sa zicama i mestima? To nije to ?

Van mreže drmika

« Odgovor #9 poslato: 14. Apr, 2020. 13:09 »
Izvinjavam se sto se ponavljam, ali pogledah tamo, a evo i na netu nađoh.
Međutim ono sto ovde može biti problem je što postoje dva zičenja, kao i dve rayličita modula za tempomat i da je bas 2010 godina kad su oba bila u upotrebi, stoga bi se trebali malo u pretragu dati na osnovu oznaka, koje vi ovde niste naveli (isto je spomenuto i kod kolege Fabian, a to je jedan od razloga sto ja nisam radio tempomat, jer mi mrsko proveravati dal modul podrzava to uopšte).
evo link sa zičenjem
https://www.team-bhp.com/forum/diy-do-yourself/180025-skoda-fabia-cruise-control-retrofit-bcm-upgrade-remote-control-enabled.html
nadovezuju se na sajt gde su za pola izvukli sve sheme i detalje oko vdsc koda za enable cruser control ukoliko je moguće na datom bordu.

« Odgovor #10 poslato: 14. Apr, 2020. 13:41 »
Video sam te seme, na zalost nisu iste oznake na bordu, ima cek sa sest piniva, koriste se bese 2,4,5 i 6, i na zicenju za polo nedostaje jos jedna zica koja ide na papucicu gasa.

« Odgovor #11 poslato: 14. Apr, 2020. 13:58 »
Zaboravih dodati, imaju za dvojku dva tipa rucica sa skroz razlicitim dzekovima, stariji podel ima na rucici 6 pinova, jedan dodatni koji ide valjda na papucicu, takodje kad se pogleda spreda deluju isto rucice, ali starija se razdvaja od papucice brisaca i ima odvojeni dzek. Rucke se lako prepoznaju po tim dzekovima.

Van mreže drmika

« Odgovor #12 poslato: 14. Apr, 2020. 14:52 »
postoje čak i tri ručice, na tom linku što je tamo za polo, nalaze se dole i za škodu odnosno stavili su sva zičenja
https://www.team-bhp.com/forum/diy-do-yourself/170101-vw-polo-diy-cruise-control.html
https://skoda-fabia-israel.blogspot.com/2013/09/5j1-035-623a-cruise-control.html
piše u orginalnom uspustvu da plavo/crvena pin 28, ide na kocnicu pin2 ILI na tablu sa osiguračima SB5, odnosno kao na shemi za polo a to je prikazano u šemi za fabiu sa atomatskim menjačem u orginalnom uputstvu. 
gde lepo piše da žica ne mora na pedalu da ide nego i kod manuelnog moze na osigurac sb5, slika postoji kod kolege Fabiana, ali na gornjem linku fabia izrael u visokom kvalitetu pdf uputstvo.

Ponovo pitam da li ste proverili po brojevima da li su komponente podržane, proveriti sa VCDS jer sve na kraju ide na odgovarajuci pin na ecu što moze napraviti ozbiljan cenovni problem.

« Odgovor #13 poslato: 14. Apr, 2020. 16:57 »
Rucka koju sam uzeo i koja mi je na kolima su indeticne, sto po kataloskim oznakama sto po onom "crtezu" za zadnju brizgaljku, uredjaj je 6Q1, on podrzava koliko sam video, kad sam pre izvesnog vremena kacio dijagnostiku ima podesavalnja za tempomat ko za jos neke stvari, mene samo ozicavanje zeza. Trazicu jos malo po netu ili nekog da znam da ima tempomat da mogu da prekopiram zice.

Van mreže havijer

« Odgovor #14 poslato: 31. Maj, 2020. 22:48 »
Koliko ovo može da košta u ovlašćenom servisu sve ukupno sa radom?
  • Vozi: Fabia 2014 1.6 TDI