Autor Tema: Platnena patosnica gepeka  (Pročitano 1717 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže marko_Započeo temu

• Ambition
  • L&K ugled: 2
Platnena patosnica gepeka
« poslato: 21. Apr, 2020. 21:36 »
Paniram da kupim patosnicu za gepek.
Posoji više varijanti: gumena, dvostrana guma-platno, platnena itd.
Mene konkreno intresuje ova platnena. Kat. broj je 5E5 061 163 (za Combi je 5E9 061 163). Dosta je povoljna i lijepo izgleda.

Gledao sam po netu, nisam uspio da vidim da li je donja strana patosnice gumificirana kao što je to slučaj sa originalnim platnenim patosnicama za noge ili ne.
Ako neko od kolega posjeduje ili je imao prilike da vidi molio bih da mi odgovori.
  • Vozi: Škoda Octavia Combi 1.6 TDI 2015

Van mreže Filip BG

Odg: Platnena patosnica gepeka
« Odgovor #1 poslato: 21. Apr, 2020. 21:52 »
Dobro veče Marko,
ne posedujem istu, ali mi se sa ovih slika čini da je donja strana tanko "gumificirana" poput fabričkih platnenih patosnica.
https://www.drive2.ru/l/535207077103010816/
Da li ima povoljnih i za Superb 2 i koliko je to povoljno ako nije tajna? Mogu da potražim kataloški broj. Možda bih pre uzeo onu gumenu ili kombinaciju guma-tekstil.
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

• Ambition
« Odgovor #2 poslato: 21. Apr, 2020. 22:16 »
Hvala kolega. Tražio sam sat vremena, nisam bio našao. Vjerovatno zato što sam pretraživao za verziju za karavana, jer mi ona treba.  :)

Nisam pitao konkretno za ovu u servisu, pitao sam za gumenu (5E9 061 160) ona je 95 KM (48 evra) i za dvostranu (5E9 061 163A) i ona je 190 KM ( 97 evra).
Kad pogledam odnos cijena koje se mogu vidjeti na netu za ove tri varijante očekujem da će biti 25-30 evra.

Ova je sasvim OK za nekog ko ne vozi mnogo prljave stvari, a ako se ipak nešto prolije u gepeku neće procuriti.

Kad sam imao Octaviju A4 bio sam nabavio sličnu patosnicu gepeka, platnenu sa gumi podlogom. Cijena je bila tu negdje a stlno se po malo osjećao miris jeftine gume.

Ljudi često kupuju neoriginalne patosnice i plaćaju ih skupo, a za samo malo veću cijenu mogu se kupiti fabričke daleko boljeg kvaliteta

Na mreži DonKihot

« Odgovor #3 poslato: 22. Apr, 2020. 08:34 »
Ja bih napisao moje iskustvo, iako nije platnena patosnica.
Svaki moj auto je imao gumenu kadicu u gepeku, što kažeš nikad ne vozim ništa prljavo, ali ako se nešto prospe ili leti ako ništa pesak sa frižidera ili suncobrana - u mnogome olakšava održavanje gepeka.
Za scouta sam uzeo RIGUM patosnicu, a pre sam koristio uglavnom iz spider-a kadice. Razlika je nebo i zemlja. Ova patosnica je tako mekana i fina bez mirisa a što je meni bitno kad stavim u ovoliki gepek kutiju na nju ona stoji kao zalepljena i to mi je najveći mogući plus. Isto meni bitno, ne prekriva kuke za kačenje kao neke druge.
Eto, možda te baci u razmišljanje. Cena joj je bila smešta, mogu ti iskopati ako se zainteresuješ.
Evo slike u prilogu, a ima i u mojoj garaži još moža slika dve.
 beer1
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI

• Ambition
« Odgovor #4 poslato: 22. Apr, 2020. 14:24 »
Provjerio sam jutros za ovu platnenu patosnicu, cijena joj je 45 KM (23 evra).

U pravu si, praktičnost je na strani gumenih patosnica. I što se tiče odražavanja i što se tiče klizanja stvari na njima.

Razmisliću još koji dan da li da kupim platnenu ili gumenu. Na njoj je "šara" kao na gumenim patosnicama za noge.

Na mreži Skorpion

« Odgovor #5 poslato: 22. Apr, 2020. 18:06 »
Ja na Yetija kupio original gumenu za gepeka. Mislim da je bila oko 35eur ako se dobro secam...
  • Vozi: Škoda Octavia A7 Style 1.6 TDI 85Kw

• Ambition
« Odgovor #6 poslato: 14. Maj, 2020. 19:09 »
Ipak na kraju kupljena polovna originalna patosnica sa dva lica.
Jedno lice tepih,a drugo guma (u stvari više plastika).

Van mreže Filip BG

« Odgovor #7 poslato: 17. Jun, 2020. 14:25 »
Za scouta sam uzeo RIGUM patosnicu, a pre sam koristio uglavnom iz spider-a kadice. Razlika je nebo i zemlja. Ova patosnica je tako mekana i fina bez mirisa a što je meni bitno kad stavim u ovoliki gepek kutiju na nju ona stoji kao zalepljena i to mi je najveći mogući plus. Isto meni bitno, ne prekriva kuke za kačenje kao neke druge.
Eto, možda te baci u razmišljanje. Cena joj je bila smešta, mogu ti iskopati ako se zainteresuješ.
Evo slike u prilogu, a ima i u mojoj garaži još moža slika dve.
 beer1
Dobar dan,
da li je tajna koja je to smešna cena? Vidim da su na Kupujem prodajem 3500din što je blizu cene originalne. Ona je bila nešto ispod 4000din za naš auto.
Meni se Vaša, tj. Rigum sa slike dopada jer kukice sa strane ostaju dostupne zbog proreza u samoj patosnici. Fabrička ih prekriva.
  • Vozi: Superb mk3 1.5 TSI

Na mreži DonKihot

« Odgovor #8 poslato: 17. Jun, 2020. 14:41 »
Pozdrav Filipe.
Uh, ne bi bila tajna kad bih se ja sad setio... =)) Znam da su patosnice bile oko 2500, a kadica je bila slična cena. Ne verujem da je bila više od 3000. Patosnice sam uzeo na KP, a za kadicu nisam siguran odakle sam naručio. A presudilo je upravo to što su kukice dostupne i kada se postavi kadica. Ja nemam na sedištima sidro za dečije sedište, pa koristim jednu od kukica da ga usidrim.
  • Vozi: Škoda Octavia III 1.8 TSI